Šta je novo?

Project Reality v0.7

klesk123

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2007
Poena
319
Project Reality is a free to download game modification for the Battlefield 2 (BF2) retail pc game.
The Mods name, 'Project Reality', is self descriptive in its aim to create a realistic combat environment on the home computer. The Project Reality team comprises a group of dedicated individuals, several of whom have backgrounds in armed services, whose sole task is to provide researched material, including statistical information, to the developers who are in turn tasked with coding and creating the mod itself. If you are looking for a fact based first person shooter from the perspective of a combat soldier, we feel Project Reality will provide for your gaming needs.

Teaser
http://www.youtube.com/watch?v=O_usMilZQtI

download (1.11 GB)
http://files.filefront.com/pr+0708+core+setupexe/;9368840;/fileinfo.html

qinling_challenger_small.jpg

Poslednja izmena:
Uh, tek sad sam primetio ovu temu. Ali nije baš posećena koliko vidim, šteta... Inače PR je trenutno na verziji 0.95 a nova verzija (1.0) se očekuje u narednih par meseci.

Mod je i dalje popularan, 20-ak punih servera konstantno.

Ovako izgleda u praksi <Link>

<PR 0.95>

<TacticalGamer>

<Montaža>

Oficijelni sajt realitymod.com

Poslednja izmena:
dobro je sto si updateovao.

sve sam poskidao i instalirao ali izgleda da mi ne dozvoljava da napravim acc zbog seriala xD

Zašto? Banovan ili nemaš original? Ne moraš da praviš novi acc, možeš i sa acc-om iz BF2 da igraš. PR je non-ranked.

Poslednja izmena:
nemam original , ali bih mogao da ga nabavim , ukoliko mi se bude svidela igra :d

Ne znam šta da ti kažem. Za PR ne možeš znati dok ne probaš. Posedujem i ArmA2 + Arrowhead ali tvrdim da je PR za dva koplja iznad (što se tiče igrivosti i timskog rada, kako na pub. tako i u organizovanim mečevima). Inače BF2 košta 800 din i ne trebaju ti ekspanzije samo vanila.

*EDIT* Ovako otprilike izgleda Pub. partija na TG serveru http://www.youtube.com/watch?v=DloXLye9thw

Poslednja izmena:
Naravno da nije posećen jer se igra (!) svela na hodaj-trči-hodaj-pričaj na mic-hodaj-trči-pucaj-umri (vrlo brzo)...
Jako malo procentualno akcije u odnosu na energiju utrošenu na trčanje :D Što je ok, suzili su igračku ekipu na isključivo hardcore wannabe realno napucavanje.
Prestao sam da ga igram još od 0.4 ili 0.5, bilo nas je bar 10 koji smo bili redovni, ostao je jedan ili dva.

Uh, ako si prestao da igraš na 0.4 onda nemaš predstavu na šta igra sada liči... Mnogo manje je trči pucaj umri iz razloga što je odrađena izmena tiket sistema u potpunosti. Što se tiče umri vrlo brzo detalja, to zavisi od toga kako igraš. Ako ga igraš kao CS, onda da, umire se vrlo brzo... PR je od početka išao na wanabee realno napucavanje samo što je sada došao do faze kada nije više wanabee... A ekipa je sužena baš onako kako treba, na hardcore igrače i to je dovoljno. Ostali samo kvare "zabavu" :)

Poslednja izmena:
Ma ne vredi da kukam, 0.4, 0.5 ne sećam se više, znam da nas je jedino specops smarao. Međutim rešili su da "poprave" i drugo pored toga i potpuno ga zatvorili.
Posle toga nisam ništa drugo ni igrao, to je mislim šteta, nismo mi tamo igrali kantera, stvarno smo se lepo pucali, muški se držali do kraja, gubili ili pobeđivali, bilo je opasno dobrih partija kakvih nikad ne bi moglo da bude u BF2.
E onda posle sledećeg patch-a nas 5-6 je odjednom diglo ruke - a niko od nas nije kanteraš po vokaciji - takav je update bio, svi smo imali sličan komentar - previše smaranja, premalo akcije.
Nisam uopšte želeo da prethodna poruka bude maliciozna, prosto su "ubili" akciju - a igrali smo ga od početka...

Verujem, ja sam krenuo kasnije... Nisam igrao 0.4 ili 0.5 ali znam šta su te verzije imale. PR sada teži ka simulaciji što se meni lično sviđa. Treba da se čeka na fajt ali kad do njega dođe, to onda doživiš sa mnogo više adrenalina i intenzivnije nego kada je konstantna akcija, to je ono što me drži na PR-u. U ostalom, pretpostavljam da sve zavisi od ličnog ukusa. Svakako preporučujem da se proba. U odnosu na v0.5 toliko toga je ubačeno da ni ne vredi pričati :) Osim toga PR ima, što se FPS-a tiče, najodrasliji i najodgovorniji gaming community.

Tih, ewo pokusavam sebe da nateram da kupim original bf2 ( nije problem kinta , vec bojazan da ce mi posle samo skupljati prasinu ) , zamajavam se sa piratskom kopijom (malo upoznam staze i koncept) i ne mogu u PR da promenim video opcije , stalno vraca na default a vise je nego nepodnosljivo igrati ga onako osakacenog... :S:

Nisam primetio da neko ima slične probleme... Kako se ponaša kada promeniš video settings kroz BF2? Oni kupe podešavanja međusobno. Što se tiče upoznavanja, preporučujem ti da pročitaš ceo manual koji dolazi sa instalacijom. Bez toga ćeš teško skontati sva pravila kojih ima stvarno mnogo.

Sredio sam video opcije , iz nekog razloga kod mene ne prihvata promene iz samog PR moda , vec sam to iz bf2 morao da izvedem :p

Manual sam citao tokom instalacije , Q komande, rifleman ne moze da vozi avione i tenkove.... got it :d

Coop mod će ti raditi u lokalu pa testiraj sa botovima (samo da znaš da su mape sa botovima smanjene, ako je pvp recimo 4x4 km sa botovima je 1x1 i sl.). Takođe u coop-u nemaš ograničenja u uzimanju kitova pa možeš lepo sve da isprobaš.

Evo jedne udružene akcije (sEX_YU clan feat =zmYa= sqd) čišćenja jednog kvarta u Bejrutu koji su Rusi koristili kao Forward outpost. Partija je potrajala dobra dva sata i na kraju smo izgubili, ali junački... :)

Mapa: Beirut (2 x 2 km2)
Israeli Defense Force (mi) vs Russia

Sqad leader Jurina (snimao)
Heavy Anti Tank Strela_2M-YU
Marksman Dusan_YU
Automatic Rifleman (MG) Dzigiman
Rifleman Madoow
Combat Medic =zmYa= FakeBlood (moja malenkost)

http://www.youtube.com/watch?v=VYwv0OMePlk

Poslednja izmena:
zanimljiv video. Imate i neke strance u ekipi ili..?

Ne, mi smo igrali kao jedan Squad (6 ljudi) Ti likovi koji pričaju na engleskom su ljudi iz drugih squad-ova (stranci naravno ovo je public partija, ništa organizovano). Imaju squadleder kanal za komunikaciju a pošto je ovo snimao naš sq lider čuješ i njih :) Sq lideri dosta komuniciraju kako bi akcije bile koordinisane.

Inače, u igri se koristi i mumble voip aplikacija pa kad ti neko pridje na bliže od 40 metara možeš da pričaš i sa njima i imaš 3d pozicioniranje zvuka. Pa se možda čuje i to.

Vrh Dno