Šta je novo?

programiranje daljinca!

• Začetnik teme Začetnik teme erb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

erb

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2006
Poena
620
Imam leadtek 2000xp expert tv karticu koja trenutno radi sa originalnim softverom koji se dobija uz nju.

E sad,mene interesuje kako mogu da programiram daljinski da pomocu njega mogu da kontrolisem neke druge programe:recimo power dvd,micro dvd player,winamp...

Imao sam nekog iskustva sa nekim starijim tv karticama jednostavnim dodavanjem algoritma u vec postojeci iss(ako se ne varam)file koji je do tada bio napisan da kontrolise samo tu staru tv karticu--ali ovde sad ne mogu da se snadjem. Jel ima neko predlog--(za ovu karticu)-- pre nego sto pocnem da jurim alternativni softver???

Postoji program koji se zove Girder, mada ja nikada nisam znao kako da ga nastelujem. Bilo bi dobro ako bi neko od forumasa koji ga koriste napisao neki tutorijal za to. I mene zanima kako da se to izvede.

Postoje dve vrste daljinaca, oni koji šalju interne kodove (slično daljincu na TV-u) i oni koji šalju kombinacije tastera. Za prve je potreban Girder. Sa ovim drugim je moguće podesiti da radi svaki program kome se mogu definisati tasteri, bez dodatnog programa. Ja tako daljinac za Asus TV karticu koristim i u BS Playeru, bez dodatnog softvera (čujem da novi Asus daljinci ne rade tako).

@wiz011-u pravu si. Ja sam ocigledno radio pre sa 2.varijantom jer mi nije trebao girder.Radilo se o pinakl kartici!

Cackao sam malo i nasao da za ovu nasu leadtek definitivno treba taj girder.
Nesto preciznije nasao sam na drugom forumu(tu su ljudi malo raspravljali sta i kako pa mozda pomogne:

http://www.elitesecurity.org/t148916-1-Kontrola-Windowsa-daljinskim-od-Leadtek-expert-TV-kartice

Sam program sam nasao da se moze skinuti ovde:

http://www.promixis.com/downloads.php?mode=list&prodName=Girder&lucCode=800

Ako neko zna bolje nek obavezno javi!!

Ja znam podesavanja i programiranje girdera sa posebnim prijemnicima.
Ne znam sa onim sa kartice, ako nekog ionteresuje za pravljeno, recite da okacim.

@dr.Tiristor
ajd napisi detaljno postupak za program power dvd recimo ili winamp-kako da sve podesim--instalirao sam program i sta dalje-detaljno. Ja imam girder 4.0.5.2 ali mi pravi neke problemcice(bilo bi najbolje ako mozes za ovu verziju)-dali je potrebno registrovati ovaj program?

Ajde kad se vec prica o programiranju - dr. AGC, da li znas mozda kako da nateram daljinac od Audigy 4 kartice da radi sa Griderom (da mogu da kontrolisem Winamp barem)?

Poslednja izmena:
Mene bi interesovalo za daljinski od SAPPHIRE Theatrix Theater 550 PRO kartice. Mada imam i onaj od SkyStar 2 kartice, ali nemam konektor da ga prikljucim na PC. Takva mi ploca.

Sve se svodi na precice na tastaturi. Znaci, precica, i onda se akcija "targetuje" za programom [.exe] koji hocete da kontrolisete.

Sad cu da uploadujem uputstvo, pa ako nesto ne bude jasno, vicite.

Samo da napomenem, ja girder programiram samo sa uredjajima koje ja pravim, ne znam koji plug-in koristite za dekodiranje kodova sa IC-a, ali nije ni vazno, ako ih softver prepoznaje to je samo vazno.

@dr tiristor
stvarno,gde je to uputstvo vise! Skapirao sam saam vec dosad 🙂

@dejobar
Verovatno ako ova kartica:
SAPPHIRE Theatrix Theater 550 PRO (1.vidi prvi post wiz011!!!!!!!) radi po principu ove moje i vecine ostalih fora je samo da se 2.nadje plugin za girder od te tvoje kartice i da ga skines. 3.Kad ga ubudzis u girder(ima uputstvo uz plugin kako se to radi+ http://www.elitesecurity.org/t148916...ert-TV-kartice -procitaj post nekog radanka tamo) i 4.potvrdis da program reaguje na daljinac(svetlucka ikonica u trayu kad stisnes dugme) tek tada mozes da se bavis 5.programiranjem tastera. Mada ovo si vec mozda znao al ne skodi. Juri plugin-znam samo da ga nema na onom sajtu sto sam gore naveo koliko mi se cini.

@kudtihaex-vazi isto ovo gore. Na onom sajtu sam video nesto za audigy2 ali za 4 ne.Pogledaj sam negde.

Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):
Ups, ja se izvinjavam, zaboraviosam link da ostavim.

www.flashnet.co.yu/~damir/Primer programiranja funkcija.doc
Izvol'te.
одличан ти овај линк :d .
у једном је страница са упутсвима за прогдвб слично је и за друге апликације.
и ево линк за детаљније GIRDER 3.3.1b sa uputstvima i plugin и наравно мораћеш да се региструјеш а линк ти је директно до теме.
и трећи како треба да изгледа један потпун .gml fajl који ради и који ћеш ти по својим потребама модификовати или правити нови, потребно је само да поновиш кодове са свог даљинског, то ти је у фајлу sterowanie.
али пре свега прочитај упутство за гирдер ако је мало има на линку још упутстава и варијанти софтвера за далјинац.

Prilozi

Poslednja izmena:
Evo vam koji gml. Ako mogu da pomognem tu sam.

Prilozi

nadjite girder 3.29, on je besplatan... radite malo search po forumu... mogu da dam svoj gml ali za vise od toga nemam ni zivaca ni vremena...

hvla za gml-ove. Ali mislim da je najsladje da sam dodelis komande na daljincu!!

Jos kad bih ja mogao naci plugin za ovaj moj daljinski? Eh! Ako neko slucajno ima to, neka okaci, bio bih mu zahvalan.

Prilozi

• IMG_5297.webp
    IMG_5297.webp
    56 KB · Pregleda: 69
Ne treba ti plugin za daljinski.

Na svaki "event" kliknes "learn" stisnes tipku na daljincu i to je to. Kada zavrsis samo save i kraj.

Slazem se: ne treba ti plugin za daljinac vec za tv kartu ako ides preko nje.

bit je napisao(la):
одличан ти овај линк :d
Ne treba da se smejes, vec da ukazes na gresku koju sam napravio. Ladno sam se zaye8@0 :S:

primer

P.S. Bio sam ubedjen da sma probao link i da radi?!

Poslednja izmena:
Kako bre ne mozes da namestis? Sta je problem?

Ne treba da se smejes, vec da ukazes na gresku koju sam napravio. Ladno sam se zaye8@0
ma nije mi bilo smešno dešava se.
Ma mora da može, nije jednostavno da se razumemo pogotovo prvi put, ali mora da može ponovo pročitaj uputstva sa linkova koje smo ti postavili pa polako, budi strpljiv.
i reci gde si tačno zapeo.
evo ti link za Promixis tamo ćeš naći plug in za tvoju karticu i za girder uz tvoju karticu.
pozdrav dr.Tiristor bez ljutnje, nisam ništa loše mislio samo da skrenem pažnju da link ne radi.

Poslednja izmena:
ja sam uz girder proveo jedno 50-tak sati cca... jos jedno 10-tak lemeci razne senzore... zasto neko misli da to moze sve za 3 minuta??!

ako vam treba resenje za 3 mintua:
win mce + ehome receiver + daljinski i vozi... naravno, nije bas ni jeftino...

Ma da! Nece da mi vidi neku dugmad na daljincu; onda i ova koju vidi ne funkcionisu. Ma to je samo nervoza. Mora da ima neki laksi program. A i bez toga girdera neki tasteri funkcionisu. Stand by itd....

Nije problem u girderu, vec u daljincu, ima plutajuci kod.
Promeni daljinac, probaj sa baterijama, hoce to koga ne poznaje, mozda su oslabile.
Promeni daljinac.

Nazad
Vrh Dno