Šta je novo?

Programi za TV kartu?

maremas

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2006
Poena
395
Moja oprema  
Monitor
BenQ ZOWIE RL2755T
Miš & tastatura
Logitech M280 i K400 Plus
Laptop
Asus N750J
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. Optički internet
Preporucite mi neke programe za TV Kartu, imam neku bezveze TV kartu pa posto ima ocajan softver koristim WinDVR3 ali mi je skroz nefunkcionalan, radi samo ono osnovno, znam za Chris TV koji je odlican ali dali imaju jos neki free koji su vredni paznje?

Po meni najbolji svih vremena, Dscaler. Samo pod uslovom da radi uz tu karticu..

Poz

Ko sto rece covek Dscaler pravi problem sa nekim tjunerima (citaj msi), probaj pa vidi.

Postoji i free verzija Chris TV, ako ti treba samo za gledanje kanala...

Chris TV ima kao trial i traje samo 21 dan. A i kad nadjem krek ili serial radi sve dok nisi povezan na net, cim se konektujes program provali i vrati ga na trial ali vise nemas 21 dan nego 0. Jednom sam nasao neku verziju chris tva sa krekom kojim si mogao da budes online ali on je bio inficiran virusom, radio je i tako ali je komp zabadao sa vremena na vreme pri gledanju tva.

cek, a sta je onda ChrisTV Lite 5.35 pise "Freeware Software for Non-Commercial Use"

ako je problem samo povezivanje na net uvek mozes da ga blokiras sa nekim firewallom.

Hvala, ja sam uglavnom skidao professional sa wareza pa sam zato imao problema.

Poslednja izmena:
Meni Dscaler veoma lose radi, slika je uglavnom crno bela! U principu rado bih se vratio na Quick TV koji je dosao uz karticu i radio je odlicno, ali sam izgubio cd, a nemogu da ga nadjem na netu nigde. Ako neko zna gde se moze skinuti Quick TV, neka okaci link! Hvala unapred!

Chris TV ima kao trial i traje samo 21 dan. A i kad nadjem krek ili serial radi sve dok nisi povezan na net, cim se konektujes program provali i vrati ga na trial ali vise nemas 21 dan nego 0. Jednom sam nasao neku verziju chris tva sa krekom kojim si mogao da budes online ali on je bio inficiran virusom, radio je i tako ali je komp zabadao sa vremena na vreme pri gledanju tva.

Jesi li probao da mu blokiraš pristup internetu pomoću programa kao što je NetLimiter?

Meni Dscaler veoma lose radi, slika je uglavnom crno bela! U principu rado bih se vratio na Quick TV koji je dosao uz karticu i radio je odlicno, ali sam izgubio cd, a nemogu da ga nadjem na netu nigde. Ako neko zna gde se moze skinuti Quick TV, neka okaci link! Hvala unapred!

Jesi stavio PAL-B.Koliko se secam treba svaki program posebno

DScaler je neprikosnoven za gledanje tv-a, ima najbolji kvalitet slike, a sto je najvaznije moze sa slikom da se radi sta hoce, sva ziva podesavanja aspekta, zumiranja, pomeranja gore-dole levo-desno, na primer gledate neku seriju snimljenu u wide, ona na 4:3 ima trake gore i dole, pa posto vi to gledate na wide ekranu, onda stavite taj aspekt, ili zumirate ili sta vec treba i dobijete sliku preko celog ekrana, ako imaju titlovi onda treba jos i slika da se shiftuje na gore dok se ne pojave titlovi i uzivancija. Sve ovo sa original software-om ne moze mislim.

Jeste proslo nekih 10 ak dana ali hajde da i ja dodam nesto:
dscaler je odlican ali uzima nesto vise resursa racunara nego sto sam spreman da dodelim jednom ovakvom softveru. ChrisTV zauzima resursa tacno koliko i wintv (Hauppauge HVR 900 usb hybrid tuner je u pitanju, a softver wintv je sa analognim kanalima spor i lenj) ali valja malo cackati dok ne provali covek sta i kako treba podesiti. Posle toga radi odlicno. U pitanju je lite verzija tj softver koji sluzi "samo za gledanje" za sta u sustini i koristim karticu na laptopu koji mi je zamena za TV koji i inace ne gledam :)
Preporuka svakako za oba programa ali blaga prednost CHRISTV-u zbog resursa i rekao bih nesto malo boljeg kvaliteta slike. Filteri koji dolaze sa Dsclerom su obicna sminka i ne rade nesto narocito dobro na novijim karticama a i ima ih daleko manje nego ranije.. Ne znam kao se ponasaju i dscaler i christv sa dvb-t standardom jer ovde u nemackoj sam na kablovskoj pa je signal (opet) analogan. Secam se da dok sam krace vreme bio bez kablovske a samo sa antenom da je bilo problema sa dscalerom tj digitalnu televiziju nesto nije vario. ChrisTV je valjda ne vari uopste ali to bi trebalo proveriti.
Primer koriscenja resursa:
Dscaler 30% CPU vremena dok CPU radi na 1500 MHz (maksimum 1800 MHz)
ChrisTV 25-30% CPU vremena ali CPU radi na najnizem mogucem taktu - 799 MHz i laptop je necujan dok se sa dscalerom ventilator ipak malo cuje.

Poslednja izmena:
@Minja:

Prilikom instaliranja Dscaler-a imas da odredis koliko ce resursa zauzimati dok radi.
Imas neke 3 opcije a ti treba da stavis : Priority given to other applications (programs).

Posle toga meni zauzima manje od 5% procesorskog vremena doduse ja imam c2d.

Poslednja izmena:
@Minja:

Prilikom instaliranja Dscaler-a imas da odredis koliko ce resursa zauzimati dok radi.
Imas neke 3 opcije a ti treba da stavis : Priority given to other applications (programs).

Posle toga meni zauzima manje od 5% procesorskog vremena doduse ja imam c2d.
To mozes da menjas i kasnije bez problema i ne donosi nista po pitanju zauzeca procesora vec po pitanju priroriteta procesa koji se ticu Dscalera. vaznija je prva stavka u tom prozoru gde opisujes svoj CPU - mozes staviti da imas procesor ispod 1 GHz (ok ovo je ostatak iz proslosti) pa ce dscaler manje da cima proc ali je i kvalitet slike losiji. Vrlo je moguce (mada sumnjam) da je novi Dscaler pisan za dvojezgarne procesore (ja imam na tom laptopu Sempron). Na koliko MHz radi taj tvoj C2D pri gledanju TV? Poslednja stabilna verzija kod mene rad na CPU-u na 1500 MHz kako vec napisah. Chris TV na CPU-u koji je na 800 MHz!
edit: evo isprobah ponovo. Nema apsolutno nikakve razlike u koriscenju CPU-a cak i kada stavim da je takt ispod 300 MHz :). Dscaler sa podesavanjem da prednost imaju drugi procesi..same shit tj CPU radi na 1500 MHZ. ChristTV na 800 MHz sta god da mu radim..e *** ga. Bas sam uvek visse voleo dscaler ali sta sad.

Poslednja izmena:
Verzija Dscaler-a je 4.1.17 a procesor radi na 2.6GHz.

Verzija Dscaler-a je 4.1.17 a procesor radi na 2.6GHz.
Hvala ti na odgovoru ali to je nazivni takt procesora - tako radi pod punim opterecenjem naravno ili kada gledas TV na kompu a sve ostalo osim recimo nekog internet browsera ili chat rograma pogaseno? da CPU radi na tako visokom taktu bez potrebe je meni neprihvatljivo za gledanje TV-a. Pokreni neki program tiopa speed fan ili nesto slicno da vidis koliki je takt kada radi dscaler ako ti nije problem.

Hvala!

M

Vrh Dno