Hvala na odvojenom vremenu da detaljno obrazlozis kako mislis da bi app trebalo da izgleda. Cenim to.
sa necim se naravno slazem sa necim ne a ponesto je nametnuto koriscenim tehnickim resenjima pa i nije bitno slazem li se ili ne
Salu na stranu da prokomentarisem ukratko tvoje predloge:
To sto deluje kao lista (i jeste logicki lista) nije u stvari lista nego niz dugmica pa bi pogubili gradijente svugde. Ne verujem da bi ti zalio nesto za njima

ali ipak moramo da vidimo malo oko toga da se ne sarene ekrani neki suvise.
Optimizacija prostora na ekranu jeste jedan od bitnih taskova na listi i ok je otprilike ovo formatiranje liste koje si skicirao.
1. Premestanje toolbara ne verujem da ce biti prihvaceno. Za opciju share si verovatno u pravu da se retko koristi ali novo dodata ikonica sa precicama na glavni ekran ili na drugu sekcije ce se sigurno dosta cesto koristiti.
I uvedene ja na molbe korisnika kako bi se poboljsala navigacija kada korisnik ode isuvise "u dubinu"
2. Poravnanje naslova ce verovatno pratiti poravnanje teksta koji ce mislim da ide u blok poravnanje.
Naslov bi mogao biti krupniji ali ima cesto i jako dugackih naslova koji bi ako se ukrupne zauzeli pola ekrana sto se onda kosi sa optimizacijom prostora.
Eksperimentisalo se sa velicinom dosta pre nego sto je ostala na ovoj velicini.
3. ok i ja mislim.
4. Levo poravnanje isprobano prvo pre ovog centriranog i ispadne jako ruzno

Blok poravnanje bi bilo odlicno resenje ali koliko sam zakacio Android ne podrzava justified poravnanje

Moguce je jedino da se koristi WebView za prikaz svega sto je suvise resource consuming.
5 je ok suvise mesta zauzima ovako, to je skoro dodato onako na oruk, mozda i neka grafika dodati umesto toga u toolbar
6 fali prethodna sledeca vest dugme ali je tehnicki problem sto kad otvoris vest server ne zna iz kog konteksta je vest otvorena pa samim tim ne zna koja je prethodna a koja sledeca vest (posto to nece da bude uvek isto zavisi odakle si usao u vest)
da bi to radilo moralo bi da se slaju serveru i podaci o kontekstu, odakle se otvara vest sto je dodatan cim tu pogotovo kad se ukljuci i mogucnost filtriranja odredjenih kategorija i/ili izvora koje smo spominjali iznad.
6b. Da vest na vrhu nije potrebna a zauzima mesto. Mozda prebaciti naslov tu postobi tako lepse izgledalo no to opet zavisi od duzine naslova. Vredi se poigrati.
Ovaj toolbar za cesce koriscenje bi isao pri dnu.Reklama ostaje na dnu ali cemo "odlepiti" toolbar od nje da ne smeta.
Mi smo se svesno opredili za full online pristup u aplikacija iako nam je jasno da kod nas pogotovo jos uvek ima i gsm rupa (btw koju bi im trebao prijaviti

) a da ne pricamo o 3g rupcagama.
Tako da namerno ne skidamo vesti na telefon.
Kesiranje svih vesti nije preporucljivo nikako. Trenutno ta baza vesti iznosi oko 40MB a i to je smanjena zbog nekih radova na serveru inace je oko 300Mb. Skidanje vesti za samo neke izvore ne bi mnogo pomoglo a komplikovalo bi i nama i korisnicima.
Postoji task za kesiranje otvorenih dokumenata i mogucnost snimanja dokumenata iz toolbara s tim sto je ovo po meni vise korisno za npr neki red voznje u viputniku nego za vesti.
Ne znam koliko bi to tebi koristilo da moras da otvoris nekoliko vesti na blic pre rupe pa da onda mozes te vesti samo da citas detaljnije dok si van signala.
Iz ovoga mozes da vidis sta je imamo plan da menjamo i kako. Tempo realizacije ti ne mogu garantovati. Ipak je ovo besplatan ekonomski neisplativ app (ne dozvoli da te reklame zavaraju

) tako da ce se ove stvari postepeno pojavljivati kako uslovi dozvole.
Pisemo se sta god da treba...