Šta je novo?

Programi se sporo pokrecu

Toshiba

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
304
Imam problem. Nekim programima poput Internet explorera, Photoshopa, recnika potrebno je 1 minut da se pokrenu. U start meniu se kod nekih programa pojavilo i po pet shortcut-ova. Osim ovih nekoliko programa (kad se ucitaju rade normalno) sve radi OK. Sta da radim? Imam Windows XP SP 1.

Skeniraj sistem sa Ad-Aware i sa antivirusom. Pre toga updejtuj definicije

Skenirao sam i sa Kasperskym i sa Ad-Aware i sa Spybotom ali nista se nije popravilo.

Defragmentirao sam i nista.U safe modu sve radi OK. Da li neko zna sta mogu da uradim da bi resio ovaj problem a da ne moram reinstalirati sistem.

Ghostuj particiju. Onda poiskljuchuj jedan po jedan sve rezidentne programe i dochi chesh do onoga koji gushi sistem. Onda vratish ghost fajl i iskljucish samo problematicni program.

Bata je napisao(la):
Ghostuj particiju. Onda poiskljuchuj jedan po jedan sve rezidentne programe i dochi chesh do onoga koji gushi sistem. Onda vratish ghost fajl i iskljucish samo problematicni program.

Kako se ghostuje particija?

C:\Windows\Prefetch

Sve izbriši i vidi kako rade ti programi (dešavase na nekim mašinama da napravi više kopija fajla i da zbog toga malo brlja). Ako problem ostane, idi na neku drugu soluciju...

Teac je napisao(la):
Kako se ghostuje particija?
Nortonovim programom Ghost se napravi na drugom disku slika (*.gho fajl) neke particije ili diska, koju je kasnije moguche vtatiti na "staro" mesto tako da je sve potpuno isto. Imash u sobi FAQ detaljno objasnjen postupak.

Nazad
Vrh Dno