naravno, ali uz koriscenje multitab browser-a
To sto hoces u sustini rade multitab browseri. Najcesce pominjan u zadnje vreme je MyIE2.
U okviru jednog prozora (zato sto tako manje resursa zauzima sistemu) on ti otvara u razlicitim tabovima (kao prozorima) razlicite linkove , koje (izmedju ostalog) mozes da otvaras iz Favorites.
Recimo da si posetio benchmark, pa zatim sa opcijom open in new window otvorio par razlicitih soba foruma - onda ces imati jedne do druge sobe koje najcesce posecujes.
Posto bi hteo da i sutradan, na jedan klick ponovo otvoris iste sobe (koje ce pokazati tada aktuelne threadove), onda u MyIE na toolbar-u izaberes Shortcuts>Groups>Save Windows as Group i das naziv npr. mojomiljeniforum kreiraces grupu linkova koji ce se otvoriti jedan do drugoga svaki put kada kliknes na Shortcuts>Groups>mojomiljeniforum
ja recimo imam grupu linkova, koja se zove drajveri, koja mi otvara nekoliko desetina razlicitih tabova ("prozora"), sa samo jednim klikom.
Zbog ove sjajne osobine (koju nekim cudom MS nije prisvojio) koju imaju multitab browser-i, sve se cesce nailazi na threadove koji su im posveceni. Samo u search-u Aplitivnog Softvera ukucaj myie, i izbacice ti vise njih.
Osim ovoga, myie2 ( i slicni programi, kao sto je npr. crazy browser) imaju izmedju ostalog i sjajnu mogucnost da blokiraju nervirajuce popup prozore koji iskacu kada se posete mnogi sajoivi (yahoo, astalavista...)
Sve u svemu, ko se navikne da serfuje sa nekim multitab browserom, ne pada mu napamet (ni u ludilu) da se vraca na obican IE.
Svaki favorites cuva samo jedan link (naravno da su ti i oni dostupni u myie), dok samo jedan group moze da cuva vise stotina linkova. Ja sam u jednom imao nesto manje od 300 linkova, i bez problema ih otvorio (na masini od 266MHz). Jedino sto mora da se ceka da se svi update-uju.