Šta je novo?

Program za video klub!

• Začetnik teme Začetnik teme rogi23
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rogi23

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2006
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ljudi , potrebna mi je mnogo vasa pomoc , od ovoga mi zavisi mnogo toga Sad

Program za video klub je u pitanju !

Znaci stavim sifru na program , ubacim danasnji datum i kada treba da udje u bazu izbaci mi sledecu poruku

runtime error 006 at 1024:04E6

Komp je poprilicno star , ima samo flopy , a mene zanima kako da uradim backup svih file-ova na vise flopy-ja , nema cd-rom , nema stampac , komp je svi cete reci krs , znaci veoma potrebni podaci su tu bez kojih sam u totalnom haosu ako ih ne spasem , program je u dos-u , nema win uopste , uspeo sam da udjem u fdisk da vidim neke informacije i video da je C Usage 100% pa sam pomislio da zato nece ni da udje u program.

Jer je ta stvar o kojos pricas neki oblik kompjutera? 😉 Salim se...Probaj da odneses hard disk kod nekog ko ima slican (star) racunar i napravis kopiju podataka na njegov hard ili CD.

Ako si iz fdiska video da je usage 100%, to ne znači da je disk pun, nego da se particija ili particije protežu preko celog diska (tj. 0% unallocated).

Ako je program rađen u nekom od Borlandovih alata, runtime error 6-ica znači "Invalid file handle". U principu, šesticu može da potegne i neuspešan set/get file datetime iz DOSa. Probaj da uneseš neki stariji datum, prosto da vidiš da li program to prihvata bez greške. Ako to prođe, nije problem u računaru, nego u programu i vreme je da se "obnoviš". Ako ne prođe, moguće je da je neki od fajlova skarabrdžen i ako jeste oštećen, pitanje je šta možeš sa njime da uradiš nakon bekapa (tj, bekap je trebalo raditi pre, kada su stvari u redu).

Za pakovanje na više disketa može da se koristi arj. Kako beše ono? "arj a -va a:\imearhive.arj fajlovizapakovanje"?

Nakon bekapa ne bi bilo loše da se potera dobri stari NDD za DOS (u slučaju da nešto sa fajlovima nije u redu).

Nazad
Vrh Dno