Šta je novo?

Program za "uredjenje" prostorije

Calibra 4WD

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2002
Poena
680
Znam,znam,znam... ime threda je totoalno glupo,ali na brzinu nisam mogao bolje.

Treba za vikend da pravim razmestaj stvari po stanu,jer mi stize novi plakar,pa bih hteo da u nekom programcicu napravim objekte koji ce simulirati sav namestaj,i onda ih rasporedjivati u prostoru velicine moje sobe.

Nista profi mi ne treba,cak moze i "tip" za neki drugi program programa,koji ce mi prikazati kvadrate i pravougaonike(mada bi bilo bolje da je u 3D),pa da ih ja setam po sobi.

Pozdrav

Malo mi je hica,molim za malcice brze odgovore

Pa sto se mene tice, ako ti ne smetaju pravougaonici i kvadratici, onda mozes i da koristis Paint. Mada mislim da je to najgore od najgorish resenja (ali moras prizanti da moze da pomogne). Ako zelis nesto vise, onda mozes i AutoCad...

Calibro, uzmi lepo igraj se sa papirom, olovkom, lenjirom, makazama i nekoliko onih fluorescentnih flomastera, veruj mi, rezultati su čudo :)

P.S. Lično iskustvo :D

Probaj 3D Home Architect.
Izuzetan program, samo je malo veći (preko 200 MB).

Ili nadji neku stariju verziju 3D Home Architekta. Neviđena lakoća upotrebe.A na kraju se prošetaš kroz virtualno uređen stan u 3D.

... a kada probaš da ga skineš, prijavljuje grešku :(

Verovatno sam dosadan,ali posto sam nezadovoljan ponudjenim nacrtom plakara,treba mi ako neko slucajno ima link ka nekim lepim i efikasnim resenjima za isti.
Mogu i linkovi poznatih proizvodjaca namestaja ili slicno...

Ti izgleda planiras da preuzmes stafetu od experta za kamkordere, sto se tice postavljanja pitanja koje nemaju veze sa mozgom, ali se ticu uredjenja enterijera!

Dakle, jesi dosadan ali ako zaista hoces da izmodeliras svoju sobu, moras da znas da pravis 3D modele, jer ti to niko naravno nece napraviti za dzabe, ko zna sta ti imas u toj tvojoj sobi. Dalje, vizuelizacija ormana se pravi PRE nego se isti uopste i naruci.
Trece, upises magicnu rec u google (eh, kad bi samo znao kako se kaze plakar na engleskom...) i izbacice ti fotke jedno 1500 regala.

Da ne pominjem sta se sve moze dobiti upisivanjem bilo kog poznatijeg proizvodjaca namestaja! Al' ono, najlepse je smarati po forumu.

Najzad, ako jos nisi odustao, lepo uzmi nauci 3D Studio Max, Stari Viz, ili jos stariji, ali neprevazidjeni Lightscape, zasuci rukave i modeliraj pa "rendaj" i za par godina, imaces fotorealisticnu sobu!

Poslednja izmena:
@misa063

covece, iskuliraj malo, koji ti je djavo? Izbroj do 10. Jeste da si u sustini u pravu, ali postoje i kulturniji nacini da se to kaze, bez nervoze.

Pozdrav!

Mozda ce neko reci da sam dosadan sa tim SW-om, ali meni je igra posluzila i za ovu namenu.
Uz igru dolazi jednostavan builder pomocu kog se brzo i lako pravi enterijer.
Napravis nesto i odmah mozes da probas kako izgleda.
Svako ima svoj nacin. :)

Poslednja izmena:
Igra Shadow Warrior. Jedna posle Duke Nukem-a iz 3D Realms-a.

Nazad
Vrh Dno