Šta je novo?

Program za TV Kartu?

strahinjas

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
665
Koji program da koristim za gledanje TV-a preko kartice pošto mi se ovaj koji sam dobio uz tuner uopšte ne sviđa,baš je sr**e!Imate li koji da mi preporučite?Hvala!

Inter Video Windvr je meni odlican program za gledanje a pogotovu za snimanje.Ima i drugih koje sam isprobavao ali ipak WINDVR(mislim da je jos uvek aktuelna verzija 3).

Hvala!Kako da namestim da mi u njemu radi i daljinac,da li će se to namestiti samo ili moram nešto dodatno da podešavam?

Kratko i jasno "DScaler".

Dscaler je program za gledanje tv-a,jednostavan je i brz.Windvr3 je bolji za snimanje i trebalo bi da radi daljinac bez podešavanja.Bar kod mene radi(usb prijemnik daljinskog).Ja oba koristim podjednako.

DScaler ti je za gledanje, a za daljinac uzmi Girder.

Dscaler po meni daje najbolju sliku, jer nesto hardverski procesira, i izvlaci najbolje iz kartice, dok drugi programi to drugacije rade...
ALi je malo zaje*an za snimanje, moras da isprobavas gomilu kodeka, dok ne provalis koji je dobar, a nijedan nije dobar u smislu velicina/kvalitet.. zato sto sam na staroj Pinnacle PCTV snimao u razmeri 1 minut=9, 10 mega sa slikom skoro identicnoj kao kad gledas TV...
Dok u Dscaleru recimo sa Divx 5.2.1 u 800 kbps minut zauzima oko 19, 20 mega, a kad bi stavio vise kbps, da bude odlicna slika onda minut bude minimum 50, 60 mega, s tim sto se DIVX tripuje, nekad tako zamuti sliku na par sekundi, nasumicno, i onda vrati na normalu, to poprilicno nervira...
Jos nisam nasao kodek koji mi odgovara u potpunosti, mislim ne kapiram, sa programom PCTV vision koji dolazi sa Pinnacle karticama, minut je 10 mega uz odlicnu sliku, tako da ne kapiram kako ne moze to u Dscaleru i ostalim programima... Meni je bitno da mi malo zauzima, jer me extra mrzi da sve sto snimim kasnije ponovo kompresuje, a i nemam nikad mesta na hardu preko 2, 3 giga, nekad i ispod 1 gig., tako da mi je bitno da mi u realnom vremenu filmic zauzima malo, a da ima dobru sliku... Ali za gledanje, DSCALER je najbolji..
E sad ako neko zna neki dobar kodek za njega, i podesavanja, nek kaze..

Jos skines dalvi plugin, pa mozes da gledas i skremblovane.
Slika nije bas najbolja, ali nije lose.

Probaj obavezno ChrisTV.Ja ga vec duze vreme koristim i prezadovoljan sam. Nasnimao sam brdo spotova sa Tv-a solidnog kvalititeta (XviD mpeg4 codec,1000kbps i IMA ADPC audio codec,inace imas jos dosta codeca divx,indeo...) i sve to za 1 min snimanja zauzima oko 8mega.Daljinac sam isprogramirao sa Girderom i to je to.

procitaj pravila foruma!

Poslednja izmena od urednika:
Пробао сам DScaler и нисам ба био импресиониран како се показао са мојом картицом (АSUS TV FM CARD). Можда га нисам подесио како треба, али то сад више није ни битно пошто сам инсталирао Fly 2000 TV v.2.38 RC2 и импресиониран сам квалитетом слике и брзином. Поменути програм има опцију и за телетекст ( која ради како треба ).

Poslednja izmena:
flytv2000

gde da nadjemo neku free verziju ovog programa ili neki crack?

@mijasin: Piraterija je zabranjena na ovom forumu!!

Imam Leadtek WinFast 2000 expert i ajde da probam WinDVR, medjutim ne mogu da vidim ni jedan kanal!!! Zna li neko u cemu moze biti fora? Dali treba prvo da zbrisem softver sa kojim trenutno gledam TV kanale, ili sta vec?
Moze li pomoc?
P.S. Probao sam i Fly2000 TV i opet isto tj. nista od slika.

Nazad
Vrh Dno