Dscaler po meni daje najbolju sliku, jer nesto hardverski procesira, i izvlaci najbolje iz kartice, dok drugi programi to drugacije rade...
ALi je malo zaje*an za snimanje, moras da isprobavas gomilu kodeka, dok ne provalis koji je dobar, a nijedan nije dobar u smislu velicina/kvalitet.. zato sto sam na staroj Pinnacle PCTV snimao u razmeri 1 minut=9, 10 mega sa slikom skoro identicnoj kao kad gledas TV...
Dok u Dscaleru recimo sa Divx 5.2.1 u 800 kbps minut zauzima oko 19, 20 mega, a kad bi stavio vise kbps, da bude odlicna slika onda minut bude minimum 50, 60 mega, s tim sto se DIVX tripuje, nekad tako zamuti sliku na par sekundi, nasumicno, i onda vrati na normalu, to poprilicno nervira...
Jos nisam nasao kodek koji mi odgovara u potpunosti, mislim ne kapiram, sa programom PCTV vision koji dolazi sa Pinnacle karticama, minut je 10 mega uz odlicnu sliku, tako da ne kapiram kako ne moze to u Dscaleru i ostalim programima... Meni je bitno da mi malo zauzima, jer me extra mrzi da sve sto snimim kasnije ponovo kompresuje, a i nemam nikad mesta na hardu preko 2, 3 giga, nekad i ispod 1 gig., tako da mi je bitno da mi u realnom vremenu filmic zauzima malo, a da ima dobru sliku... Ali za gledanje, DSCALER je najbolji..
E sad ako neko zna neki dobar kodek za njega, i podesavanja, nek kaze..