Šta je novo?

Program za testiranje grafičke kartice?

gari

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.08.2015
Poena
79
Zdravo! Pre mesec i po dana sam kupio novu grafičku, pa je počela da zeza oko dve nedelje, i odneo sam im je, pa neka oni provere i vide i sami da grafička zeza.

E, sad, meni se čini da je ona pre nego što sam je on odneo njima nazad u radnju počela i slabije da radi. Zato me zanima - da li ima neki program kojom bih ja kad ni oni vrate grafičku mogao da proverim da li grafička zaista može da radi punim kapacitetom?

Ono po čemu sam ja video da nešto slabije radi su igre, naravno.:) Nije neka skupa grafička (kad se uzmu u obzir ostale, ali jeste skupa inače, bila je 7-8 hiljada što nije malo), ima 2GB, i nisam je platio da bi se moji s njom mrcvarili u igrama kao da sam uzeo neku slabašnu polovnu, i zato bih voleo da mogu i ovo da proverim (mada ako bude radila lošije, svakako im je opet vraćam, jedino bih ovako imao dodatne argumente).

Naravno, kartica je još kod njih, ali pitam da bih bio informisaniji kad mi se jave oko odgovora na reklamaciju.

Ni duzeg posta, ni manje korisnih informacija ?
1. Koja grafika
2. Kakvi problemi
3. Kako slabije radi
4. Ima raznih programa - Hevaen, Valley, 3Dmark, Furmark, Crysis Benchmark...

Hvala na odgovorima, i izvinjavam se zbog manjka informacija.

-geforce gt 730
-povremeno se desi na kompjuteru da izgubi sliku - samo no signal na monitoru, i restart kompjutera jedino raši problem. Ali bukvalno nikakvo pravilo nisam uočio - ni sa opterećenjem, ni sa dužinom rada... Nekad mu se reši posle nekog vremena, nekad se desi skoro odmah po paljenju i Chrome-u.
-slabije radi u smislu da kad je kartica ugrađena, mami je Sims 3 radio ko podmazan za malo jačim podešavanjima nego što je bilo sa geforce gt 520 ranije. I duže igre su odlično radile, najnovija mi je Stronghold Crusader 2, i lepo je radio sa nekim srednjim podešavanjima. Posle je njoj u Simsu počelo da laguje dok rotira sliku, pomera se kroz mapu, i sl... Nisam testirao pre vraćanja kartice kako u ostalim ovim igrama radi samo... Nisam ni očekivao predobru karticu, ali na osnovu onoga što sam video u početku - ona treba da onu moju staru gt 520 drži pod levim ja*etom.:) Da, i očekivao sam da bi Euro Truck Simulator 2 i ovaj najnoviji American Truck Simulator bratu lepo radili na ovoj kartici. To sa kamionima još nisam nikako oprobao, to će on kad bude bio kod kuće, sad nije u Srbiji.

Hvala na predlozima za te programe, čim mi vrate karticu, oprobaću je i u igrama i u njima.

Poslednja izmena:
Izuzev onog gašenja monitora meni sve to više liči na prljave windows i loše drajvere.

Kad su prodali, neka pronađu odgovarajuće drajvere.:) A za Windows, nije rađen reinstall godinama, mogao bih ti da se nateram da uradim. Hvala za pomoć!

Ja bi prvo probao brisanje drajvera preko DDU (display driver uninstaller) safe mode metodom, pa onda instalaciju sistema
Važi, hvala na savetu. Još je kartica kod njih u servisu, mada ni ja ne bih mogao ništa do 30. jula, nisam kod kuće, pa ću videti tad sve ovo što se mi rekli kad se vratim.

Samo da sad zahvalim svima na pomoći ovde. Sve je super sa grafičkom, tačno kako bi trebalo da bude, jedino je problem izgleda bio do drajvera i softvera uopšte (kao što ste i predložili). Za sad, da ne ureknem, sve radi kako treba, ako bi opet zezalo, onda bih reinstalirao sistem, pa da sve bude kako treba.

Izuzev onog gašenja monitora meni sve to više liči na prljave windows i loše drajvere.
Baš tako je i ispalo. Čak i monitor što se ugasi, on prosto ne dobija sliku pa eto "stavi ruke u džepove".:) Mislim, pretpostavljam da je tako bilo. Za sad se problem ne pojavljuje, nadam se da će tako i ostati.

Nazad
Vrh Dno