Šta je novo?

Program za skidanje pojedinacnih pesama?

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Potreban mi je program pomocu kojeg mogu da skidam single pesme sto znaci da torrenti, news, file hosting servisi odpadaju.
Skidanje citavih albuma pa vadjenje pojedinacnih pesama mi ne igra jer trebam da skinem oko 500 mp3 fajlova.
Znaci, ucukam u program ime pesme/izvodjaca i on mi ponudi usere ili pak http download.
PRedlog?

Dc++ ??

UUU na DC++ sam totalno zaboravio, nisam ga koristio godinama a nekad mi je bio omiljen jer sam nalazio stvari za koje nisam ni znao da postoje. :D
Malo je smor dok se pronadje dobar HUB a vremena nemam bas previse, vise sam za varijantu plug n play programa. Instalacija, pokretanje i search :D

Totalno sam zaboravio koliko je dobar DC ++ !!! Savrseno!!

Kakav je kvalitet pesama koji se skinu ovim putem

Koristio sam ga jedno vreme i bio sam zaista zadovoljan kvalitetom. Kvalitet dobrog broja pesama je za svetlosnu godinu ispred pesama/klipova sa Youtube-a naprimer. Instaliraj i probaj, jer ti ja i nisam neki pokazatelj kakvog je kvaliteta ta 'zika jer sam od onih koji pesme skidaju sa YT-a. ;)

@mr008

Nema na čemu.

Hvala za pojašnjenje i ja to radim mislio sma pre svega nema šuštanjami sličnih gluposti

Preuzeo sam jedno 30-ak pesama i na šuštanje i slične distorzije nigde nisam naišao, tako da se oko toga ne brini. Doduše, jednom sam samo naišao na pesmu snimljenu sa radia, koja je negde pri početku imala njihov (tog radia) džingl.

Poslednja izmena:
Uvek mozes da potrazis torrente koji ne sadrze album u arhivi nego pojedinacne pesme.

E pa kad su ubili Napster,Kazaa,LimeWire,... :( :mad:

A BearShare,eDonkey ??

Ova tema me podsetila da odavno nisam sredio muzicku kolekciju. Resio sam da poskidam fajlove sa vecim bitrate-om jer ovo sto imam je iz vremena kada su hardovi bili par gigabajta. Isprobao sam sve sto je ovde predlozeno i definitivno je DC++ jedino sto valja, mozes da vidis i bitrate i da pogledas sta doticni korisnik poseduje u share-u pa da skines i ceo album a vidim da mnogi imaju lepo slozene citave kolekcije.

Uvek mozes da potrazis torrente koji ne sadrze album u arhivi nego pojedinacne pesme.
Hajde molim te na nekom primeru pojasni kako se tražw pojwdinačne pesme na torentu

. Isprobao sam sve sto je ovde predlozeno i definitivno je DC++ jedino sto valja, mozes da vidis i bitrate i da pogledas sta doticni korisnik poseduje u share-u pa da skines i ceo album a vidim da mnogi imaju lepo slozene citave kolekcije.
Kad se već "hvališeš" hajde ond anabaci ako ne tutorijal onda nek ilink ili pojašnjenje za DC++

Kad se već "hvališeš" hajde onda nabaci ako ne tutorijal onda neki link ili pojašnjenje za DC++

Pa nemam pojma, instalirao, prikacio se na najveci server u listi, kucao u search i to je to. Nisam u opcijama apsolutno nista podesavao. Sve je dosta jednostavno, kad nadjes sta ti treba mozes desni klik na pesmu pa da browzujes sta taj lik ima na hardu, iskopah tako brdo flac albuma i evo sad razmisljam kako da oslobodim mesta na hardovima :D.

Hajde molim te na nekom primeru pojasni kako se tražw pojwdinačne pesme na torentu

Pa mozes da nadjes album, ep ili single gde je ta pesma, remix ili sta vec trazis, onda samo izaberes tu pesmu i to je to. I tako uglavnom sve zivo mozes da nadjes, a kao preporuka rutracker.org, plus sto uvek mozes da vidis komentare i media info o fajlu, tj. njegovom source-u i kvalitetu rip-a ...

@Ivke77
@Gdin_M
Zahvaljujem

@kritika
E'o slicica kako izgleda jedna diskografija
torrent.png

Kao sto vidis, folderi se mogu otvoriti i onda imas izbor pojedinacnih pesama.
Problem je sto nisu svi torrenti ovakvi. Ponekad nemam opciju da izaberem sta zelim i kada skidam film, moram da skinem i covere koji mi ne trebaju i sample video i nfo fajlove... Sada sam poceo da skidam sa kickass torrenta i nemam tih problema. Sve je uvek vrlo uredno.

@subtractor
Treba da preimenujes svoju poruku u "Torrents for Dummies" :D

Inace to kada "nisu takvi torenti" tj kada ne moze ovako preko posebnog prozora da se izabere sta hoces je samo na nekim javnim trackerima koji su ukinuli .torrent fajlove, nego skidanje ide preko magnetnih linkova. Ali i tada moze da se izabere sta hoces/neces da skidas. Kada krene da se skida fajl u torent klijentu, oznacis taj torent, kliknes na karticu "Files", oznacis one koje neces/hoces pa desni taster i skip/normal-priority (ili ako hoces nesto brze da se skine 'hight priority").

Da li neko moze da mi kaze koliko je legalan DC++, I da li neko more da nam vidi IP adresu kao na torrentu.

Legalan je koliko i torrent i bilo koji drugi p2p protokol. Sta ti skidas preko nekog p2p programa, e to je vec druga prica. Svi korisnici na koje se direktno kacis mogu da ti vide (i vide ti) tvoj IP.

Aco hvala puno na brzom odgovoru. Od prilike kapiram ja to,trenutno gledam koja mi je najbolja solucija sa skidanje muzike. Zivim u USA I nebih da se zezam sa torrentima.

Vrh Dno