Šta je novo?

Program za skeniranje

nesa07

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poena
260
Koji je najbolji program koristiti za skeniranje dokumenata i u opste, kako da skeniram neki manji dokument a da obe strane istog budu zapamcene u istom file-u?

nikako ne moga da skeniram celu stranu, uvek skenirano izadje kao iseceno uzduzno, sta treba da se podesi?
ovo sam prvo resio, ali mise sada desava da iskenirano odstampam dobijem nekako smanjenu sliku na papiru, sta u ovom slucaju podesiti?

Poslednja izmena:
nikako ne moga da skeniram celu stranu, uvek skenirano izadje kao iseceno uzduzno, sta treba da se podesi?
ovo sam prvo resio, ali mise sada desava da iskenirano odstampam dobijem nekako smanjenu sliku na papiru, sta u ovom slucaju podesiti?
Štampač, mora da ima "Full page" i papir A4.

1) A kako ako skenirani dokument je reda velicine trecine stranice A4 i imam takva tri dokumenta a hocu da i odstampam na jednom listu A4 zbog preglednosti, kako to da izvedem, da li posle skeniranja postoji neka app kojom to moze da se postavi na jedan A4 pa tako da se snimi slika pa tek onda da se stampa, ako je tako sa kojim programom se to moze uraditi?

2) dokumenta koja su skenirana obostrano kao slika kako ih ubaciti u jedan file, da ne bih u arhivi pisao - resenje br.1234 str.1 pa isto tako str.2?

3) sta treba od opcija ukljuciti ako recimo dokument je velicine licne karte a hoces da ga uvecas 2,3,4x u odnosu na stvarnu velicinu, kako to izvesti?

Za sve to ima nameštanja i na naj bazičnijem HP drajveru. Neznam na kom štampaču ti treba da štampaš, samo pogledaj u properties pre štampe.
Kada imam nešto koomplikovanije od toga, ja samo stavim sve u MS Publisher file pa odatle štampam.

Koristim win10 i drivere koje je sam win pokupio, isto sto se tice i skenera, a stampac koji koristim HP 1018, ako skeniram sa samim programom iz win10 to ispadne kako treba ali u njemu ne mogu da spojim 2-3 dokumenta u jedan, dok ako skeniram gore pomenutim programom dobijam smanjenu sliku na odstampanom papiru.

Nazad
Vrh Dno