Šta je novo?

Program za rename titlova?!

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Posto treba da sortiram i narezem gomilu serija koje sam nabavio imam jedno pitanje. Posebno sam skidao titlove za neke, ali oni nemaju isti naziv fajla kao i sam video fajl, pa me interesuje da li ima neki program koji bi automatski radio rename?! Moda moze u commanderu nekako da se izvede sa ctrl+m?!

Hvala na svakoj ideji koja bi mi skratila vreme i muku rucnog renejmovanja svakog fajla posebno. :wave:

Jednostavno koliko sam ja razumeo probaj strelicom na fail pa desni klik pa rename i to je to.

Naravno da moze pomocu TCa: oznacis video fajlove; ctrl+m; tamo gde se brojevi u imenu ponavljaju stavis brojac (counter), podesis koliko cifara i od kog broja da pocne. Opalis start! i to je to. Ponovis postupak za titlove (ili samo za njih odradis, ako se to trazi), samo iz u multi-rename toolu poredjas kako hoces i - voila.

Eh, da mogu s tobom da se menjam... Naime, ja to radim ručno i to mi je delić promila posla. Došao sam do treće sezone jedne serije i mada sam svašta video još ne videh da neki "prevodilac" do te mere ne zna ni srpski, ni engleski. Prevodi su pogrešni, besmisleni, delovi rečenica se ne slažu u rekciji, a sve je totalno nepismeno (nije umro, nego je "umreo" ili "umr'o", nije poginuo nego je "uginuo", psychic nije vidovnjak, nego "psihijatrijski slučaj" itd, itd, milijardu je ovakvih, i još gorih primera). Elem, najmanje 3/4 moram da prevodim od nule.

PA kakve to ima veze sa renameom 🙂
on oce naslov da menja ne titl 😀

ja sam zbog toga odustao od titlova
sve gledam sa engleskim
Aj sto su nepismeni nego nemaju veze sa engelskim prevode totalno drugacije od onakvog kako breba i onda pola ne rauzmem 🙂

Poslednja izmena:
Jednostavno koliko sam ja razumeo probaj strelicom na fail pa desni klik pa rename i to je to.

TO je upravo ono što pokušavam da izbegnem :wall:

Naravno da moze pomocu TCa: oznacis video fajlove; ctrl+m; tamo gde se brojevi u imenu ponavljaju stavis brojac (counter), podesis koliko cifara i od kog broja da pocne. Opalis start! i to je to. Ponovis postupak za titlove (ili samo za njih odradis, ako se to trazi), samo iz u multi-rename toolu poredjas kako hoces i - voila.

Zahvaljujem, odoh da probam.

Eh, da mogu s tobom da se menjam... Naime, ja to radim ručno i to mi je delić promila posla. Došao sam do treće sezone jedne serije i mada sam svašta video još ne videh da neki "prevodilac" do te mere ne zna ni srpski, ni engleski. Prevodi su pogrešni, besmisleni, delovi rečenica se ne slažu u rekciji, a sve je totalno nepismeno (nije umro, nego je "umreo" ili "umr'o", nije poginuo nego je "uginuo", psychic nije vidovnjak, nego "psihijatrijski slučaj" itd, itd, milijardu je ovakvih, i još gorih primera). Elem, najmanje 3/4 moram da prevodim od nule.

Za prevode mi nista negovori. Poludim kad moram da cepam ctrl + levo desno u bs playeru nebi li ih sinhronizovao. Ali najjači su mi oni talenti koji naprave prevod tako da svakih 3 seekunde recimo moraš da ubrzaš titl za sekund da bi bio sinhronizovan.

Nego kad već pomenu, ako si slučajno uradio prevod za serijal Friends dobro bi mi došao (ostale sam manje više organizovao). :wave:

RazbojNick, nešto mi se neda. Ako si voljan da mi napišeš šta gde da stavim da bi od ovoga prvog sa slike dobio samo recimo (ako je to naravno moguće):

Friends_S2_01.sub
Friends_S2_02.sub
Friends_S2_03.sub
Friends_S2_04.sub
.
.
.

Prilozi

• Primer.webp
    Primer.webp
    150.3 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
U Name polju unesi da ti odsece sve posle odredjenog broja karaktera, u tvom slucaju to izgleda ovako: [N13-]

A za zamenu jednok karaktera drugim moras da koristis malo komplikovaniji "izraz": [N1-8]S[N9]_[N11-]

EDIT: moja greska, nisam video string koji se menja 🙂 Ispravljeno.

Poslednja izmena:
prison break😀

Razbojnik; sa ovim sam dobio ono što mi je trebalo [N1-8]S[N9]_[C] u svakom slučaju, da te nije bilo nebih ovo nikad provalio. Generalno mogu reći da je ovaj renamer odlična stvar samo ga reba znati koristiti.

Koristite za sinhronizaciju URUSoft Subtitle Workshop,nemoj bre da se cimate tako peške.
Otvoriš film i title i pogledaš gde je prvi a gde poslednji prevod,onda odeš gore na Edit pa Timings pa Adjust pa Adjust Subtitles i upišeš vremena i cepiš adjust i ćao.Nema greške.Pozz

Subtitle Workshop koristite i za sinhronizaciju kad imate titl za 25 fps (23.7 fps) a film za 23.7 fps (25 fps).

Razbojnik; sa ovim sam dobio ono što mi je trebalo [N1-8]S[N9]_[C] u svakom slučaju, da te nije bilo nebih ovo nikad provalio. Generalno mogu reći da je ovaj renamer odlična stvar samo ga reba znati koristiti.
E, shebo sam prvu formuli, koja je trebalo ustvari da glasi [N-13] 🙂 ***a
Ali dobro je da si uspeo da postignes ono sto si hteo.

Za prevode mi nista negovori. Poludim kad moram da cepam ctrl + levo desno u bs playeru nebi li ih sinhronizovao. Ali najjači su mi oni talenti koji naprave prevod tako da svakih 3 seekunde recimo moraš da ubrzaš titl za sekund da bi bio sinhronizovan.

Moj komentar se odnosio na ovo.

U pravu si, mea culpa.

Nazad
Vrh Dno