Šta je novo?

Program za racunanje cena konfiguracija

bandovic

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-10400 & BeQuiet Dark Rock 4
Matična ploča
Gigabyte B460M DS3H
RAM
4 x Kingston DDR4 8GB 2666MHz HyperX Fury Black
Storage
2 x 4TB WD RED 3.5", SATA III, 256MB, 7200rpm
Zvuk
JBL Bar 5.1 Surround
PSU
Corsair RM550x 80 PLUS Gold Fully Modular
Kućište
Fractal Design Define R6
Miš & tastatura
Logitech Wireless Touch Keyboard K400
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20+
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Bavim se prodajom racunara pa me zanima da li neko zna da li postoji program koji vadi podatke(cene) iz neke excell tabele i automatski racuna cenu konfiguracije.
Da uprostim: Treba mi otprilike nesto tipa: Stavka- Motherboard ja kliknem i kao ponudjene ploce mi stoje one koje mi se nalaze u cenovniku, CPU - isto tako..... kad odaberem sve sto hocu on mi izbaci cenu onoga sto sam odabrao.
Ako se neko susreo sa slicnim programom neka javi.Hvala unapred.

Zasto bi ti trebalo nesto pored excela?
ako ti bas treba poseban program, rado cu ti ga napraviti, a necu te puno ni odrati |>

da, Excel ili Access, nista ti drugo ne treba...

Postoji brutalno dobar program koji se zove Instant Quote, sa neverovatnom kolicinom potrebnih opcija ...

Poslednja izmena:
E taman sam hteo da mu pravim program, i ti uletis |>>>
shala mala, a stvarno moze sve iz excela... imas excel kupljen, nadam se |>

sta sve ovo ima tesko...

bukvalo sve sto moze da zamisli jedan PoStEnOm prodavac racunara da mu treba:D, nabavka, lager, reklamacije, serijski brojevi, otpremnice, racuni, izvestaji, automatski cenovnici, zarada, razliciti ulazi izlazi, dilerske cene, margine zarade po grupama i pojedinacnim proizvodima, shortucut na tastaturi za razlicite grupe kupaca gde se svakome prikazuje jeli razlicita cena za iste stvari...

jovo pojma nemas sta sve excell moze, evo ja tek ucim, pa se divim |]
pola onoga sto sam radio programerski u javi + mysql moze iz cistog excela, eventualno plus vba, a i dalje jednostavnije od jave i nemoras bazu da imas...

uglavnom ono sto je covek gore naveo, sigurno moze iz cistog excela da se uradi...

joojant200 je napisao(la):
Postoji brutalno dobar program koji se zove Instant Quote, sa neverovatnom kolicinom potrebnih opcija ...

Ej hvala ti.Sto ne rece da je 17MB. Hvala na pomoci! :wave:

P.S. Znam da se za ovo u principu koristi Access ali nisam bas vican radu s bazama pa reko' daj da vidim da li postoji nesto sto je neko vec napravio. PoZ

Da, sto pitas?

ma Boleta znam josh iz doba kada sam sa ~12 godina kupovao od njega igre za amigu.
A on je vlasnik ako se ne varam.
Cudi me da on ne zna da napravi to shto si trazio u threadu!

joojant200 je napisao(la):
sta sve ovo ima tesko...

bukvalo sve sto moze da zamisli jedan PoStEnOm prodavac racunara da mu treba:D, nabavka, lager, reklamacije, serijski brojevi, otpremnice, racuni, izvestaji, automatski cenovnici, zarada, razliciti ulazi izlazi, dilerske cene, margine zarade po grupama i pojedinacnim proizvodima, shortucut na tastaturi za razlicite grupe kupaca gde se svakome prikazuje jeli razlicita cena za iste stvari...
To sve moze da se uradi u Accessu za relativno kratko vreme. Jedino sto ne moze je ogromna visenivojska sastavnica za npr rezervne delove (razliciti sklopovi npr sa velikim brojem podsklopova i elemenata - srecom pa toga nema u ni u jednoj konfiguraciji ma kakva ona bila). Za to je potreban neki ozbiljniji alat.

http://www.konfygurator.com/on-line/amd1.php
Na ovoj strani sam našao nešto slično.

Malo offtopic:
Možda ne bi bilo loše ovako nešto postaviti u rubriku Mali oglasi tek toliko da pojedinci vide da se za iznos koji oni traže za polovan celeron 766 može kupiti nov PC na 2 Ghz :wall:

Nazad
Vrh Dno