Šta je novo?

program za prepoznavanje čipa eksternog diska (SSD/HDD)

optical

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2017
Poena
225
Ne znam za adekvatniju temu, pa da pitam ovde. Postoji li neki program koji može da očita koji čip se koristi u ssd/hdd enclosure tj. eksternom kućištu? Ne bih da fizički otvaram taj deo, da ne polomim nešto. Probao sam crystalDiskInfo, međutim nisam našao taj podatak.

To nema veze sa SSDovima.

Pročitaj Hardware IDs u Device Management. Izaberi uredjaj, pa Properties, pa Details Tab.

Onda taj HID potraži na internetu.

To nema veze sa SSDovima.

Pročitaj Hardware IDs u Device Management. Izaberi uredjaj, pa Properties, pa Details Tab.

Onda taj HID potraži na internetu.
Nazalost, ne pise nista konkretno sem JMicron tech, sto sam znao da je proizvodjac, ali me zanima koji je model njihovog cipa.

Nazalost, ne pise nista konkretno sem JMicron tech, sto sam znao da je proizvodjac, ali me zanima koji je model njihovog cipa.
Kad ti u Hardware IDs piše nešto ovakvo

Kod:
USB\VID_058F&PID_6387

VID deo je Vendor ID proizvodjača (058F), a PID Product ID (6387) <- Ovo ti je ID tog čipa

Ona odeš npr. ovde

Kod:
http://www.linux-usb.org/usb.ids

I potražiš ta dva IDa

Za takve konkretne vrednosti ima smisla, ali meni kao sto rekoh izbaci ovo:

2.png

Trazio sam za ovo 1201, ali ne nadjoh nista konkretno.

Nazalost nista smisleno, isto na ovaj fazon samo JMicron. Pogledao sam sve moguce property-e iz one dropdown liste i nigde neka konkretna vrednost koja bi mogla da se upotrebi. Postoje neki UUIDs ali su oni svakako unikatni, pa na netu ne nalazim nista.

Vrh Dno