Šta je novo?

program za pravljenje *.ico fajlova

Ji 4Tze

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
09.04.2001
Poena
845
treba mi neki program koji ce da konvertuje neku slicicu i *.ico format, pa da mogu da napravim svoju icon-u ;) . ima li neko neku konstruktivnu ideju?

Windows Explorer automatski konvertuje bmp u ico pri rename-u. Dakle, sacuvas sliku u bmp, desni klik -> rename, promenis extenziju u ico... i to je to.

Inace, za komotan rad sa ico fajlovima - Microangelo; browser, editor, animator, itd. Topla preporuka.

Microangelo je strašan. Evo ima kod FOSI-ja retail verzija

kickme . to / fosi

Ikone - programi

Evo malo iz iskustva...
Pre svega radi SAMO sa programima koji su za to predvidjeni, nikakve konverzije iz explodera. Preporuka Microangelo ili IconForge (koji je photoshop za ikone).

Re: Ikone - programi

Marti Misterija je napisao(la):
...nikakve konverzije iz explodera.

A zasto?

Vise puta mi je trebala neka ikonica za program koji pisem, pa je odradim u Photoshop-u 32x32 ili 16x16, save-ujem u bmp, konvertujem preko Explorer-a i gotov posao, a nisam zagadio Win nikakvim dodatnim programima.

Za ozbiljniji rad sa ikonama se slazem da treba neki specijalizovan program, ali za pravljenje 2-3 ikonice u mesec dana nema smisla instalirati ko zna kakav shareware ili drugi program...

Re: Re: Ikone - programi

Titanium Angel je napisao(la):
A zasto?

Vise puta mi je trebala neka ikonica za program koji pisem, pa je odradim u Photoshop-u 32x32 ili 16x16, save-ujem u bmp, konvertujem preko Explorer-a i gotov posao, a nisam zagadio Win nikakvim dodatnim programima.

Za ozbiljniji rad sa ikonama se slazem da treba neki specijalizovan program, ali za pravljenje 2-3 ikonice u mesec dana nema smisla instalirati ko zna kakav shareware ili drugi program...

Uz svo duzno postovanje... ali Microangelo ili IconForge nisu bash "ko zna kakav shareware" vec vrlo ozbiljni programi, narocito ovaj drugi.
Istina je da neki od najvecih svetskih umetnika koji izradjuju setove ikona koriste Photoshop ali finalizacija obicno ide u IconForge-u. Zasto? To je duga prica.
Pozdrav:wave;

Uz svo duzno postovanje... ali Microangelo ili IconForge nisu bash "ko zna kakav shareware" vec vrlo ozbiljni programi, narocito ovaj drugi.
Dobro, ali to nisu jedini programi koji rade sa ikonama, ima ih mali milion koji se bez razmisljanja mogu svrstati pod "ko zna kakav shareware". Ono sto sam ja hteo da kazem je da za pravljenje nekoliko ikonica mesecno ili nedeljno nije potreban nikakav dodatni program, i ne razumem sta imas toliko protiv konverzije preko Explorer-a, sto je i bio razlog mog prvobitnog reply-a.

Ponavljam, slazem se da je za ozbiljan rad potreban ozbiljan program :) ali ne treba po svaku cenu koristiti te glomazne alate (koji i kostaju dosta, ali to vec prelazi u off-topic).

Nazad
Vrh Dno