Šta je novo?

Program za podelu zvuka iz različitih aplikacija?

cilebg

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2008
Poena
319
Treba mi program u kojem mogu odrediti da zvuk npr, iz Firefoxa, (tipa youtube stvari, i ostalo) ili winampa ide naprimer na zvučnike, a moj sestrić koji gleda crtaće preko KM Playera, sluša zvuk na slušalicama(priključene u crnu rupicu na zvučnoj-dodeljeno im je headphones)...znači da se zvuk ne meša ni njemu ni meni. jel postoji tako nešto?

U sustini to nece da ti radi. Postoji mogucnost da uzmes USB zvucnu kartu - to ti je oko 500 dinara i nju koristis za slusalice ili ako recimo imas zvucnike spojene na optiku, pa da na digitalni izlaz vozis jednu stvar, a na anologni drugu. Najbolje i najjeftinije ti je sa ovom pomenutom USB zvucnom kartom.

Pozdrav.

U sustini to nece da ti radi. Postoji mogucnost da uzmes USB zvucnu kartu - to ti je oko 500 dinara i nju koristis za slusalice ili ako recimo imas zvucnike spojene na optiku, pa da na digitalni izlaz vozis jednu stvar, a na anologni drugu. Najbolje i najjeftinije ti je sa ovom pomenutom USB zvucnom kartom.

Pozdrav.

Ako se sad cuju dva zvuka u isto vreme, kako dodatna USB zvucna karta resava taj problem?

Logicno mi je da ce i na njoj da se cuju isti zvukovi koji se i sad cuju.

Treba mi program u kojem mogu odrediti da zvuk npr, iz Firefoxa, (tipa youtube stvari, i ostalo) ili winampa ide naprimer na zvučnike, a moj sestrić koji gleda crtaće preko KM Playera, sluša zvuk na slušalicama(priključene u crnu rupicu na zvučnoj-dodeljeno im je headphones)...znači da se zvuk ne meša ni njemu ni meni. jel postoji tako nešto?

Za tako nešto morao bi da koristiš Linux i PulseAudio server koji sada dolazi po defoltu na većini distribucija.

Na Windows-u 7 bi to mogao rešiti tako što ćeš uzeti USB slušalice ili tako neki eksterni USB audio kontroler pa onda podeliti šta od aplikacija ide na koji audio kontroler, radi kod mene.

Nisi napisao koju zvucnu karticu imas. Ako nekim slucajem imas neku audigi mozes da instaliras kx drajvere i u njima podesis na koji izlaz sta ide.

Sent using Tt.

Logicno mi je da ce i na njoj da se cuju isti zvukovi koji se i sad cuju.

Nece ukoliko se u postavkama operativnog sistema jedna namesti kao default i ta ce pustati sve izvore, a druga u aplikaciji- u nesem slucaju KMplayeru se postavi da audio izlaz ide na drugu zvucnu i kraj.

Pozdrav.

Vrh Dno