Šta je novo?

Program za password-e

The Lyricist

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
MacBook M1 Air
Mobilni telefon
iPhone 12 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
E, ovako... upao mi drug u account na gmail-u, i napravio veliko sr**e.... (*****ao sam se kad sam kod njega proveravao mail i kliknuo na remember pass...........)
i sad moram da menjam passworde, a kako ih vrlo lose pamtim, trebao bi mi neki software koji ce to da radi... ima li neko ideju???
i kako da se osvetim coveku???

Probao sam više programa iste namene. Najviše mi se dopao Password Agent. Koristim ga na PC i USB-u U3.

Dobri programi te vrste su PINs! i KeePass. Ako ne grešim, oba su open source, a ovaj drugi se intenzivno razvija, tako da ti preporučujem njega.

http://keepass.sourceforge.net/

A kako da mu se osvetiš? Pa možda ti tvoj avatar da ideju. :-devil-:

Poslednja izmena:
keepass sam koristio i nisam bas nesto bio zadovoljan.to je prvenstveno bio program za pamcenje passworda a onda su poceli da u njega stavljaju nepotrebne pitalice i dodatke mada zavrsice posao,to je sigurno!

Ne razumem, kakve pitalice i dodatke?

RoboForm i jeste pre svega "automatski popunjavač", baš za čuvanje passworda ovi drugi programi su zgodniji. Inače i PINs i KeePass mogu da popunjavaju i rade submit poluautomatski. To znači da se izabere stavka, otvori URL a onda pritisne hotkey za popunjavanje.

Zto što su pravljeni za čuvanje passworda. :d

Pitaš me glupo pitanje, svako ko je probao oboje zna o čemu pričam. Za automatsko popunjavanje je najzgodniji RoboForm. Ako ti treba nešto da npr. čuvaš registraciju za neki program ili podatke za dialup i, uopšte, bilo šta što nije Web formular - onda su PINs ili KeePass zgodniji. RoboForm čuva passworde kao nužno zlo (kako bi popunio formular da ih ne čuva) i sve je preilagođeno popunjavanju formulara. Ti možeš jednim klikom u RoboFormu da odeš na neki sajt, popuniš formular i uloguješ se. A koliko ti klikova u istom tom programu treba da username i pass prebaciš na clipboard?

A dobar ti taj drugar nema sta kad ti pravi sr**ja!!!

* Pitaš me glupo pitanje
**koliko ti klikova u istom tom programu treba da username i pass prebaciš na clipboard?
* pa, nije bas glupo - pogledaj prvi post, pa vidi o cemu se prica ovde :)
** nemam pojma, nisam nikada probao... a i sta ce mi ta opcija???

Misliš na to kako kazniti počinioca?
da, to je vec pravo pitanje...
jos je lik ubedjen da nije nista lose uradio... "ma, samo te malo zezam..." m**u mu j***m......

Poslednja izmena:
i kako da se osvetim coveku???

Nikako. Nasilje radja nasilje, i slicne zen gluposti... Ako mu se svetis, nisi nista bolji od njega; nije ti vise dobar ortak i zdravo.

Ako bas otjes da se svetis... das mu mob u oglase: nesto u fazonu "jugo koral (2005), vlasnik, radi odlaska u inostranstvo, 2000e hitno, 00-24. Pa zacinis sa jos kojim oglasom npr. sa tovljenim prasicima, organizovanjem doceka N.G, ciscenjem septickih jama, "onakvim" oglasima itd...

Al' to je BAS, BAS dzukachki... Fight the dark side :D!

Poslednja izmena:
Ja koristim exstenziju za firefox always remember password, zavrsava posao. Pozdrav

@tassotti
Ovde se prica o programu za lokalno cuvanje password-a (kao kad bi imao svesku u koju upisujes).

Inace probao sam Password Agent, i moram reci da je programcic mali, jednostavan i veoma zgodan....za svaku pohvalu...
Cuci u taskbaru (a i nemora) i uvek se lagano (i bezbedno jer pri otvaranju uvek trazi master sifru) moze naci sifra koja vam je potrebna bez jurcanja unaokolo...

Prodava gi prasici od 10-100 kila, ziva vaga, cena na dogovor.Tel 041/777775 :)

P.S> savrsena osveta :)

stavio sam oglas da prodajem kola... :D
ali u nekim levim oglasima, kasnije cu da pustim i u Halo... :d

Probajte i Password Safe.

http://passwordsafe.sourceforge.net/

Program je freeware (open source, tako da ako da u paranoid modu možete skinuti source, pregledati ga i kompajlirati ,)).

Osim što je freeware, stvarno je odličan program. Meni se mnogo više svideo od Keepass-a. Fajl sa šiframa je enkripotovan AESom, postoji opcija da kopira šifru u clipboard i odmah čim se minimizuje da je obriše odatle. Tako da i ako vam je neko iznad glave neće videti šifru pošto je ne kucate - samo kliknete na nalog čija vam šifra treba i paste u polje za unos šifre. :)

Što se tiče sigurnosti... skoro sam baš video da ga koristi jedan revizor iz OneSec-a (valjda oni znaju šta je sigurno) :p

Recimo u Operi ili Hromu, treba da se logujem na torenete, alliexpre, ebay .... posle prvog logovanja šifra se pamti, bez ponovnog ukucavanja ?

Ukoliko kliknes da zapamti lozinku ostace ti u browseru i neces je morati rucno upisivati sledeci put. Ako se browser sinhronizuje na neki Google acc, neces je morati vise rucno upisivati cak i ukoliko reinstaliras sistem ili koristis browser na nekoj drugoj lokaciji, sve lozinke i bookmarks, settings, plugins su ti sinhronizovani.
Kada promenis pass, browser ce te pitati da li zelis da uradi update lozinke i da sinhronizuje sve.
Ne bih preporucio nikakav program za te stvari, najbolje je da ti browser cuva sve, ukoliko smatras da nije dovoljno bezbedan za tako nesto promenis ga drugim i gotovo.

Poslednja izmena:
Ja uvek kliknem da mi zapamti. Problem je u tome što mi balkanelite.org ili aliexpress.com uvek iznova traže da ukucam šifru. Probaću da sinhorinzujem Operu sa Google acc.

Last Pass nije los koristim ga neko vreme i ok je

Meni na Operi 12 Aliexpress trazi pass, ali 1 klikom na kljucic se resava....
Po meni najelegantnije resenje...
U chrome imam LasPass i on je ok...

Firefox, postavi se master password i odradjuje posao. Moze da se odradi i Synic pa da na svim racunarima gdje korsitis Firefox sinhronizuje password i bookmark.

Keepass mi sluzi kako biljeznica da ne zaboravim neke passworde za skype na pr.

Hvala, nisam znao di cu ovih osam godina, sad sam miran :v

Nazad
Vrh Dno