Šta je novo?

Program za overklok grafičke

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Ovo mi se drugi put u karijeri desilo; zakucao sam klok karte na maksimum koji mi je ponuđen. Powerstrip je suviše plitak, slabiji od Rivatunera.
Rivatuner omogućava 375 za jezgro i 500 za memoriju. Da li neko ima softver koji omogućava neograničeno dizanje kloka? Rado bih dostigao granicu...
Grafička je Abit Siluro MX440SE V1.0,
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=30980

:wave;

http://home.drenik.net/marko12/coolbits.reg
Valjda moze do 1000 za memoriju, a za core nisam siguran. Tweak-ovanje se vrsi iz display propertis/setings/advanced/gf4... ma snaci ces se. Nisam samo siguran da li je ovaj program univerzalan za sve graficke, kod mene na ti4200 radi. Samo ima jedan bug (bar kod mene), naime kada se instalira, postoji opcija za oc, ali stoje vrednosti od 0-100 za core i za mem. Resenje je ponovo instalirati driver za graficku, preko starog, dakle bez brisanja (unistavanja) starih.

Jedno pitanje:
Ja sam nekada davno, stvarno davno koristio taj coolbits, imam ga tamo neđe u download-u, ali nisam siguran da radi sa 44.03 drajverima. Da li neko ovo može da potvrdi?

Sa 43.00 radi... Ma probaj sta te kosta, u najgorem slucaju ces morati da brises driver sa det. destroyerom.

OK... here we go...

Darko je napisao(la):
Jedno pitanje:
Ja sam nekada davno, stvarno davno koristio taj coolbits, imam ga tamo neđe u download-u, ali nisam siguran da radi sa 44.03 drajverima. Da li neko ovo može da potvrdi?
Potvrdjeno!

Darko je napisao(la):
Ovo mi se drugi put u karijeri desilo; zakucao sam klok karte na maksimum koji mi je ponuđen. Powerstrip je suviše plitak, slabiji od Rivatunera.
Rivatuner omogućava 375 za jezgro i 500 za memoriju. Da li neko ima softver koji omogućava neograničeno dizanje kloka? Rado bih dostigao granicu...
Grafička je Abit Siluro MX440SE V1.0,
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=30980

:wave;
Odakle ti ideja da je PowerStrip plitak, pa mozes menjati max koji ti je ponudjen, samo treba znati :mrgreen:
Salim se naravno, pogledaj na tom ekranu gde se klokuje, imas negde samo se ne secam tacno napamet! Sigurno ima :mrgreen:

Setio sam se! :mrgreen:
Dvoklik na slicicu GPU ili mem ispod onih klizaca. Vrednost je 133, dakle 33% vise od default, a ti stavi npr 150, 160, 170 ... i imaces 50, 60, 70% vise od defaulta. Mozes da se "izivljavas" :beat:

GoranM je napisao(la):
Setio sam se! :mrgreen:
Dvoklik na slicicu GPU ili mem ispod onih klizaca. Vrednost je 133, dakle 33% vise od default, a ti stavi npr 150, 160, 170 ... i imaces 50, 60, 70% vise od defaulta. Mozes da se "izivljavas" :beat:
potvrđeno, provereno radi, mada može da se malo i registry baza prepravi i dobija se isto 🙂

Ne brinite momci, problem je resen sa coolbit-sima...
Ali powerstrip sam poceo da koristim zbog forsiranja osvezenja u OGL-u na Nvidia kartici.
ATI je lepo imao Ati refresh fix; ali takav ekvivalent nemam za nvidiu pa se patim sa Powerstripom...

A sto se tice OC; verujem da je sasvim ok, i evo "izivljavam" se 8)

Nazad
Vrh Dno