Šta je novo?

Program za obradu slika(free)

NorthGate

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
805
Da li ima neki jednostavan program sa kojim mogu da zamutim odredjeni deo slike,ali ne kao na Picasi,jer tamo mogu da zamutim celu sliku,a deo koji hoću da bude mutan,on se vidi normalno.

Da li je besplatan ovaj program?

podrzavam paint.net

GIMP u svakom slucaju. Malo je tezi za ucenje ali je odlican program.

bar procitaj pitanje pre nego sto odgovoris
"Da li ima neki jednostavan program sa kojim mogu da zamutim odredjeni deo slike,ali ne kao na Picasi,jer tamo mogu da zamutim celu sliku,a deo koji hoću da bude mutan,on se vidi normalno."

Umesto gimpa, ja bih pre uzeo gimpshop, malo je normalniji za upotrebu... mada ga paint.net stize zestoko i kontam da ce za jedno godinu dana (ako ne postane komercijalan) biti mnogo bolji od gimpa, koji nigde ne napreduje...

Onome ko je navikao na Photshop i Gimpshop će biti katastrofa (iako je dobar program, ne sporim). Zato sam predložio PhotoFiltre jer je najsličniji Photoshopu od svih freeware programa koje sam do sada probao (jedino ne podržava lejere i još neke stvari, ali to nije ni potrebno).
Probajte ga pa ćete i sami videti...

Ne podrzava lejere? 🙂 Pa svako kome iole treba program za obradu grafike layers su najpotrebnija opcija 🙂

Lepo covek rece da mu treba samo da zamuti deo slike ...
PhotoFiltre ili Paint.NET su vise nego dovoljni za tu "operaciju"

Sala naravno 😛 Skini Picasu, besplatna je a odlicna, imas puno mogucnosti obrade slika
Upravo Picasa ne može da mi odradi to što hoću,a to je da zamutim samo deo slike koji ja želim...

Može li se kad se taj deo zamuti,da se posle vrati u normalno stanje?
Postoji li ta mogućnost ili nema povratka...

Photoshop: selektuj povrsinu koju neces da zamutis,desni klik, select inverse,desni klik, layer via copy, filter blur pa se igraj sa opcijama. Sacuvaj ga kao psd pa kada ti dosadi blur i hoces da ga vratis u pocetno stanje ti samo obrisi layer koji si blur-ovao.Nije free ali je BEST.

meni se chini da njega brine da li ce neko drugi moci da nekako vidi ono shto je on sakrio blurovanjem na slici...jesam u pravu? 😉
samo ti ljudski zabluruj i nema vracanja, ne brini 😀

meni se chini da njega brine da li ce neko drugi moci da nekako vidi ono shto je on sakrio blurovanjem na slici...jesam u pravu? 😉
samo ti ljudski zabluruj i nema vracanja, ne brini 😀
Kako, bVe, pa zar nisi video ono u filmovima... Vidi se neka udaljena mrljica na slici, ubace u komp, on malo nešto interpolira, i dobiješ savršen portret ubice. :d

pa dobro, u filmovima vec 20 godina imaju mogucnost da sa svake sigurnosne kamere zumiraju do plus beskonachno bez gubitka oshtrine 😀

Hvala svima,ali uspeo sam sa Paint-om i radi sve ono kako sam hteo...

Nazad
Vrh Dno