Šta je novo?

Program za obradu skeniranog teksta

• Začetnik teme Začetnik teme Grobar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Grobar

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Koji je najbolji program za editovanje skeniranog teksta i gde moze da se nadje?
Hitno mi je

Probaj FineReader 6. Bio je do pre par dana u Sezamovom GetOrder-u. Trebace ti verovatno moduli za Croatian i cirilicu koji se nalazi u paketu sa drugim jezicima. Nazalost ne znam gde mozes njih da skines. Ono za ono ima na Astalavisti.

Pa mislim da nema mnogo dileme oko toga kako radi FR. Radi odlicno -mogu u opcijama da mu se podesi da (istovremeno) prepoznaje karaktere iz vise jezika (npr. engleski, latinicu i cirilicu). Prakticno ima sve sto bi nekom zatrebalo kod OCR-a. U svakom slucaju ocr-ovanje ponajvise zavisi od kvaliteta onoga sto se skenira (da li je npr. original sa pisace masine, ili njegova deseta kopija), i kvaliteta skena.

Ako radi link obavezno skidati. A za cirilicu i latinicu ce, kako vec Ivo rece, trebati i dodatni language pack-ovi.

Tek sam sad uspeo da otvorim bench i to preko IP......
Link radi ali 34MB. 😱 Jel postoji neki sn? Da ne skidam dzaba.

Ja skinuo, pa ako nekom treba...

Ja ga koristim i vrlo sam zadovoljan - imam ciril verziju i prepoznaje mi odlicno srpski, ruski, kao i srpski latinicu....

Grobar je napisao(la):

pa proveri PM stoji vec jedno 7 dana :mrgreen:

Grobar je napisao(la):

Ispravno će da vam radi samo corporate retail verzija - ovo je provereno i potvrđeno od mnogih i na ovom formu A može da se nađe na web-u. Sve ostale verzije rade neko vreme kako treba a zatim počnu da brljave.

A što se tiče kvaliteta programa, Fine Reader je neuporediv sa bilo kojim OCR programom. Ubedljivo je najbolji (probao sam dosta OCR programa) Preciznost prepoznavanja teksta mu je prosto neverovatna, čak i kod relativno loše štampe.

Visente je napisao(la):
...

Ispravno će da vam radi samo corporate retail verzija - ovo je provereno i potvrđeno od mnogih i na ovom formu A može da se nađe na web-u. Sve ostale verzije rade neko vreme kako treba a zatim počnu da brljave.

A što se tiče kvaliteta programa, Fine Reader je neuporediv sa bilo kojim OCR programom. Ubedljivo je najbolji (probao sam dosta OCR programa) Preciznost prepoznavanja teksta mu je prosto neverovatna, čak i kod relativno loše štampe.

Jel ima link za corporate retail verziju?

Nazad
Vrh Dno