Šta je novo?

Program za obradu MIDI-ja

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Postoji li neki program kojim mogu da se obradjuju MIDI fajlovi kao sto mogu drugi muzicki formati u npr. sound forge-u ?

Nisam najbolje razumeo pitanje, posto mi nije jasna analogija. Postoje mnogi programi koji mogu da edituju midi, poput: cakewalk studio, cubase, midisoft studio, fruity loops; vecina programa za komponovanje ima mogucnost otvaranja midi fajlova.

A uvek od midija mozes napraviti wav pa ga obraditi u soundforge-u.

Objasnicu bolje: treba mi program pomocu koga cu moci da midi fajl velicine npr 20 kb skratim na velicinu 5 kb da bi mogao da ga ubacim u telefon kao polifonu melodiju. Znaci prebacivanje u wav ne dolazi u obzir

skroller je napisao(la):
Objasnicu bolje: treba mi program pomocu koga cu moci da midi fajl velicine npr 20 kb skratim na velicinu 5 kb da bi mogao da ga ubacim u telefon kao polifonu melodiju. Znaci prebacivanje u wav ne dolazi u obzir
Iz svih gore nabrojanih programa mozesh da skratish duzinu kompozicije. Neko kompresovanje , bar koliko ja znam, nije moguche.

Gore nabrojani programi su ti koji ti trebaju za to. Izbacis neke kanale, skratis melodiju, ako hoces promenis note i to je to. Midisoft studio je najmanji, ja imam neku staru verziju od pre 5 godine koja staje na 2 diskete koliko se secam, i sigurno radi to sto ti treba. Ostali uglavnom dolaze na 1 cd, ali sigurno se na netu mogu naci manji, besplatni program koji ce ti odraditi posao.

treba mi program pomocu koga cu moci da midi fajl velicine npr 20 kb skratim na velicinu 5 kb da bi mogao da ga ubacim u telefon kao polifonu melodiju. Znaci prebacivanje u wav ne dolazi u obzir
MIDI fajlovi u sustini sadrze naredjane note, sifre instrumenata, ritmove... dakle, ne sam zvuk, njega pravi sintisajzer prema tom 'upustvu' i nema tu nikakve kompresije.

Otvori taj fajl nekim MIDI editorom (zgodan je za pocetnike NoteWorthy, ima dzaba da se nadje na Internetu) i onda sa ekrana prekucaj note za vodeci solo instrument u svoj mobilni (opciono i za jos neke od pratecih instrumenata posto ti je polifoni) a prema njegovom upustvu za 'komponovanje'.

Laza je napisao(la):
Gore nabrojani programi su ti koji ti trebaju za to. Izbacis neke kanale, skratis melodiju, ako hoces promenis note i to je to. Midisoft studio je najmanji, ja imam neku staru verziju od pre 5 godine koja staje na 2 diskete koliko se secam, i sigurno radi to sto ti treba. Ostali uglavnom dolaze na 1 cd, ali sigurno se na netu mogu naci manji, besplatni program koji ce ti odraditi posao.

Probao sam nekoliko programa, ali mi ni jedan "ne vrsi pos'o" :)
Ako bi mogao taj tvoj da okacis ovde ili da mi posaljes na mail bi bih ti do neba zahvalan :D

Nazad
Vrh Dno