Šta je novo?

Program za nalepljivanje titlova

chemist

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
309
Potreban mi je program kojim bih titl "nalepio" na divx film, a da sama operacija ne traje dugo. Pokusao sam sa dva programa...prvo preko "Subtitle Workshop"-a promenim ekstenziju titla .srt u .ass, a zatim preko programa "AVI ReComp" ucitam film i titl sa promenjenom ekstenzijom...namestim boju (zuta) i velicinu slova....i sve bude ok....ali problem je sto obrada traje bas dugo...preko sat vremena za film od 700mb.
Znam da sve to moze da se uradi mnogo brze preko PocketDivXEncoder-a, ali on nema mogucnosti promene velicine i boje fonta. Ima li neka druga mogucnost, softver?

VirtualDubMod i filter subtitler naravno obavenzo u ass konverzija

Pa, to je isto kao sa AVI ReComp samo što sada sve to mora daradi ručno.
Probaj AVIAddXSub. On radi bez rekompresije. Ali ih ne lepi vec se mogu ukljuciti i iskljuciti.

Meni je rucno uvek moglo da bude asmo plus zato sto imam mnogo vise mogucnosti alternativa i opcija da odaberem :)

Ali nisam procitao ceo post on trazi neki bez rekompreiije vec samo da doda titl :)

Bas tako, meni treba program kojim cu filmu dodati titl i da titl doteram u smislu velicine, boje i ceo taj postupak da traje kratko. Ovo mi treba jer planiram da divx filmove gledam preko novog 37" lcd lg koji ima otvoreni usb port. Povecao bih velicinu slova i dao bih im recimo zutu boju. Inace kada pustim divx bez nalepljenog titla, slova su bela i mala.

http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php
Idi na ovaj link i skini program koji tamo nadjes. To je sve sto ti treba.
P.S. Obicno na kompjuteru ili ne vidis titlove ili nisu kako treba. Kad pustis na DVD plejeru, sve je u redu. Ne daj da te ovo zbuni.
@weasel I meni je u vecini slucajeva lakse rucno. I to samo zato sto vecina programa ne radi svoj posao onako kako ja hocu. AVIAddXSubs i AVI ReComp rade bas po mom ukusu. S tim sto ovaj prvi ne lepi titlove i operacija traje 5 minuta.

Ali koliko znam u njima [avi recomp ] (a ne znam mnogo posto sd ne gledam a i nikad nisam na dvdplayery) ne moze da se podesava font/velicina titla ....

U poslednjim verzijama ima podešavanja za boju, veličinu i font. Nisam siguran da li to važi samo za SSA i ASS titlove ili za sve. Ako je promena boje i veličine slova moguća samo za ASS i SSA, uvek se mogu ostali titlovi konvertovati u jedan od ova dva formata uz pomoć Subtitle Workshop.
AVI ReComp ima opciju dodavanja crnih traka ispod i iznad slike. Pa, ako je film u Wide Screen rezoluciji, mogu se dodati trake i titlovi nalepiti preko njih.

Nazad
Vrh Dno