Šta je novo?

Program za MP3 konverziju

• Začetnik teme Začetnik teme z_m00n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

z_m00n

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
619
Skoro sam uzeo Mp3Player sa 256Mb memorije,
pa me interesuje neki dobar programcic da pesme konvertujem u
odgovarajuci kvalitet(bit rate), i da eventualno ima opciju konverzije pesama
sa audio cd-ova u MP3

Ashampoo Audio Center.
Nazalost nije za dz :S: ali ima dopadljiv interfejs i fino podesavanje kvaliteta izlaznog MP3 fajla pri ripovanju CD-a. Posebno mi se svidela opcija za normalizaciju tj. ujednacavanje jacine pesama. Na taj nacin ne moram svaki cas da pojacavam ili stisavam zvucnike.

Windows Media Player 10 ima opciju za konverziju u .mp3 fajlove. Uz to, free. 😉

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Sve to ima CDex, a plus te ne grize saves' 🙂
Nisam ni rekao da nema, i besplatnost CDex-a je svakako veliki "+"
Covek je pitao i ja sam dao svoj predlog.

I ja koristim CDex ali posto sam video na sve strane da se hvali EAC (Exact Audio Copy) da vazi za najbolji skino sam i njega da vidim o cemu se radi.

Audio Conversion Wizard, nije besplatan (moze da se resi :d), ali zato prima WinAMP plejlistu i konvertuje je u WMA9/MP3/OGG format zeljenog kvaliteta.

Ja sam za iRiver koristio WMA9, vbr, 2-pass, 96kbps sa vrlo zadovoljavajucim rezultatima...

CD0ex mali a obavice sve sto treba

dBpowerAMP ripuje digitalno a za kompresiju koristi LAME >>> KLIK

easy cdda extractor , isto koristi lame za mp3 a radi i konverziju fileova , jako jednostavno. lep i dobar program. redovno se pojavljuju i nove verzije , nije free.

Posto je vecina pomenula CDex skidam njega pa cu da vidim,
ako mi se slucajno ne svidi javljam pa da preporucite jos neki.
Hvala

Probaj acoustica audio converter pro.I ja sam ranije koristio CDex ali otkako sam na ovo naisao potpuno sam ga zoboravio.Jako jednostavan program.Samo desni klik na file i convert to sta vec hoces i to je sve.

Jel' moze taj besplatni CDex da konvertuje celu plejlistu?
Direktorijum se ne racuna, posto su fajlovi uglavnom poprilicno razbacani.
Ako moze, onda je ekstra, a ako ne to ne radi posao.

Ovaj CDex nije nesto extra, a i nisam uspeo da nadjem opciju za promenu kompresije MP3 fajlova.

4 Delija - sto se tice konvertovanja play liste, tu opciju nisam nasao

Upravo skidam "Acoustica Audio Converter Pro" pa ce da vidimo.
:wave:

z_m00n je napisao(la):
Ovaj CDex nije nesto extra, a i nisam uspeo da nadjem opciju za promenu kompresije MP3 fajlova.
mozda ta opcija i ne postoji? Ili je negde duboko sakrivena? 😀

cdex6uc.png

@ Delija: mislim da ne moze da konvertuje plej listu...

Imam par zamerki i na Acoustica Audio Converter Pro

1.Kada se pauzira konvertovanje program i dalje maksimalno opterecuje procesor
2.Prilikom kompresovanja u VBR, bit rate se menja u minimalnim granicama
(iako je u programu recimo podeseno od 64-128kbps) ne spusta se ispod 100,
i ide preko 120
3.Kompresovanje traje dosta vise nego u recimo Sound Forge-u

Jel ima jos neko neki program na preporuku

z_m00n je napisao(la):
Probaj F4 ili idi u Options->Settings->Encoder to imas sve moguce opcije za promenu kompresie MP3 fajlova, nema sta nema. Koristi Lame.
Kompresovanje jedne pesme traje oko 10 do 25 sec kod mene (Athlon XP 2000+) zavisi od duzine pesme.

z_m00n je napisao(la):
Jel ima jos neko neki program na preporuku

Idi na download.com i probaj sve redom, imas ih tamo milion ali kako si krenuo tesko da ce bilo koji da ti se svidja.

Poslednja izmena:
Ja koristim DBpowerAMp Music Converter,mali je program,jednostavan i shto je najvaznije efikasan +free.Svaka preporuka!

Ne mi jasno zasto vecina trazi nove programe da bi nesto uradila a obicno na racunaru vec imaju program koji to lepo radi. U ovom slucaju posto verujem da skoro svi imate na racunaru rezace pa logicno i Nero zasto ga neiskoristite? Nero ima niz jako korisnih alatki pa i konvertor za audio koji koristim i sasvim sam zadovoljan kako to radi.

Ma ne. Zašto da koriste Nero ili WMP, oni koriste CDex uključujući i onaj njegov očajni korisnički interfejs... :d

Nero je odličan predlog!

Probao sam sve navedne, ali ipak, bar za sada, ostajem pri SoundForge-u.
Jedino sto mi se u njemu ne svidja je to sto ne moze da sacuva sve pesme od
jednom

Ocigledno nisi probao ACW, posto posle njega ne bi nista drugo ni probao.
Recimo da mu za konverziju iz MP3 u WMA za 12h muzike treba oko 40-ak minuta, pa ti vidi. 😉

p.s. I stvarno nema nikakvog fizikalisanja - u WinAMP-u napravis plejlistu, u ACW-u odaberes dirktorijum za skladistenje i pustis ga...

e to

PretendeP je napisao(la):
easy cdda extractor , isto koristi lame za mp3 a radi i konverziju fileova , jako jednostavno. lep i dobar program. redovno se pojavljuju i nove verzije , nije free.

ja takođe predlažem Cd-Da Extractor, odličan je, i vrlo jednostavan.

Ronnie Coleman je napisao(la):
koriste CDex uključujući i onaj njegov očajni korisnički interfejs...
CDex ima izuzetno dobar UI... pregledan i jednostavan za upotrebu, a istovremeno veoma mocan! Meni se CDex svidja zato sto je free, brz i pretvara bilo koji format u bilo koji drugi... uz to, i ne instalira se, nego se samo raspakuje negde... manji je od vecine slicnih programa...

stvarno, sta fali UI-u CDexa?

Ne znam da li je neko probao MP3 Producer,ali ako nije probajte ga i verujte mi prijatno cete se iznenaditi!

Lepo Delija kaze da treba koristiti ACWizard, stvarno je cudo od programa, e sad zna da nekad zabagerise, ali nadam se samo na mojoj masini. Morate ga probati!

Kod mene se ni jednom nije zablentavio, a koristim verziju 1.68 uz "ono za ono" 😛 od verzije 1.65. (cak se i imena EXE fajlova razlikuju 🙂 + 1.65 podrzava WMA8, a 1.68 WMA9)...

Nazad
Vrh Dno