Šta je novo?

program za merenje signala(sky star2)

rodiger79

Čuven
Učlanjen(a)
17.04.2004
Poena
619
Moja oprema  
RAM
A-LAMA-LAMA-LAMA, DING-DONG RAMA-LAMA-LAMA-LAMA, DING
Da ne komplikujem. Kupio sam skystar2 i pokusao sam rucno da nastelujem sat. antenu da gadja astru ili hotbird ali ni traga od signala. :wall: Da li postoji neki program koji meri signal pa da ja na osnovu toga namestim antenu? Ili cu morati da platim coveku da dodje i izmeri signal? :bottle:

hvala

Poslednja izmena:
Koji transponder za Hotbird izaberes pre pretrage?Jel moze bilo koji?
I jel onda samo pomeras antenu i cekas da se pojaca signal?
I kolika treba da bude jacina da bi znao da je dobar polozaj?

Stigla antena, a?

Ukucaj transponder, na primer: 11662, Vertical, Symbol rate 27500 ...

I u principu da, pomeras antenu levo-desno, gore-dole, dok ne dobijes najvisi signal. Ne bas skroz bezveze, moras znati bar otprilike gde je, vidi neku antenu u komsiluku..

:crash:

Montirao sam antenu ali nema sanse ni sa kakvim trikom da uhvatim signal.Postoji li neki nacin ili neki program da proverim radi li dobro veza i LNB i nacin kako da najbrze dodjem do signala?

Najjednostavnije je da pozajmis neki analogni receiver koji ima memorisane kanale na satelitu koji trazis...

pozdrav

Ok mogu da nabavim takav risiver samo mi objasni u cemu je prednost kada trazim satelit sa njim,brze reaguje ako predjem preko pozicije na kojoj je signal ili sta?

Da brzi je,analognim risiverom signal je mnogo lakse uhvatiti jer ga trenutno vidis cak i kada je signal slab(sa snegom)digitalnom treba koja sekunda da obradi sliku,drugo predpostavka je da risiver koji pozajmljujes sigurno radi tj.skinuo si ga od nekoga kod koga radi na tom i tom satelitu taj i taj program.

pozdrav

A da probas lepo sa rucno, i to na sledeci nacin: Ako hoces da podesis satelit prema astri (sto je najverovatniji slucaj), uzmes lepo uglomer+kompas i pomeris antenu na levo od pravca juga za 19.2+22 stepena koliko mislim da je za beograd. Onda ti preostaje samo da podesis vertikalni ugao i to tako da ti LNB-ovi stoje otprilike horizontalno. Kako budes isao na levo tako ces morati i da povecavas vertikalni ugao, i suprotno na desno da smanjujes. Otprilike za orijentaciju Hispasat ti je na 30W i tanjir antene stoji vertikalno.

Nadam se da ti je bar nesto pomoglo.

Pozdrav

Jel nagib antene za HB u svim mestima isti ili takodje zavisi?

Poslednja izmena:
ja sam pokusavao sa njim i nikakv signal na hb nisam nasao.Da probam mozda na drugi satelit?Hocu da probam recimo Astru.Koja treba da se izabere od ovih nekoliko?Jel ova B1,C1,E1......?
I koji transponder je najjaci da idem preko njega?

Poslednja izmena:
Nagib za astru i HB je prakticno isti, s' tim sto za njega primenjujes racunicu 13+22 stepena.

Nazad
Vrh Dno