Šta je novo?

Program za merenje kvaliteta konekcije?

MPM

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2013
Poena
195
Imam sbb kablovski net, radi odlicno uz povremene probleme, ali poslednje dve nedelje me izludjuje. Ok ima par dana kako se se stanje poboljsalo, ali opet nesto zeza.
Igram fps igricu i cesto mi zalaguje i to samo meni dok ostalim igracima sve super radi sto znaci da nije do servera, a posto se stanje u poslednjih par dana popravilo onda je nesto bilo sa netom.
Koliko sam uspeo da ispratim ping ne skace, al ne znam koj mu andrak. Evo danas mi opet par puta zalagovalo i izbaci me sa servera par puta posto je verovatno pukla konekcija.

Koji je najbolji program da ga pustim da radi u pozadini pa da vidim o cemu se radi, kako se krece ping, da li se gubila konekcija...?

Command prompt > ping ''www.google.com -t'' i nek' radi dokle ti budeš igrao igru. Ctrl + C kad završiš igru na isti taj cmd, da dobiješ presek stanja.

Prosto i bez dodatnih programa.

Hvala, pusticu da vidim sta se desava.

Uz svako testiranje dobijam po neki lost mada je procenat uvek na 0%.
Kada se desi lost tj pise za taj poslati ping "general failure", jel se tada izgubi konekcija pa mi zato pukne veza sa serverom?

Ne mogu da izmenim post. Evo od 3000 poslatih, 24 je lost, pise 0%

24 od 3000 je manje od 1%, sto samo po sebi mozda i nije strasno. Treba da vidis i kako su vremenski rasporedjeni ti izgubljeni paketi. Ako su manje/vise ravnomerno rasporedjeni, OK. Ako su koncentrisani na kratak vremenski period, onda to moze da ukaze na privremen prekid veze.

Pozdrav

Izgleda da me zeza wireless ruter. Od 14000 pingova nijedan nije izgubljen dok je preko rutera poslednja dva dana gubio i po nekoliko na svakih 30-40 poslatih.
Oni lagovi su nestali, ali je pocela da se prekida konekcija na sekund pa se vrati. Mozda su lagovi bili do sbb-a, ali ovi prekidi konekcije su do rutera.

Vrh Dno