Šta je novo?

Program za kontrolu pristupa odredjenim sajtovima

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
875
Kao sto pise u naslovu, potreban mi je program pomocu kojeg mogu da zabranim pristup oderdjenim sajtovima. Nekad sam imao jedan koji u svom logo-u ima nacrtanog psa, ali sam zaboravio kako se zove. Imate li nekih preporuka?, moze free. a mogu i oni "drugi".

Unapred se izvinjavam, ali pretragom foruma nisam uspeo da nadjem slicnu temu, sto ne znaci da je nije bilo.

Koliko je sposobna ta osoba kojoj zabranjuješ pristup određenim sajtovima?

Najlakši način je bez nekog posebnog programa, editovanjem hosts fajla u win direktorijumu.

U pitanju su deca jednog mog poznanika, kome sam za predhodne tri nedelje tri puta reinstalirao sistem(naravno besplatno, jer i on i njegova žena su u toku prošle godine ostali bez posla). Deca su malo razmažena(da se blago izrazim), i baš nisu voljna da uče, šta se sme, a šta ne, na internetu. Znam da će neko reći da im naplatim, pa će možda onda roditelji biti bar malo strožiji prema njima, ali kako naplatiti nekom ko jedva preživljava(bukvalno), ja nemam stomak za to. Hoću samo da im zabranim posetu xxx sajtovima(ako ih posećuju, nisam proveravao history broswer-a), sajtove sa serijalima, krekovima...

Sa "Tracare"

Koliko je sposobna ta osoba kojoj zabranjuješ pristup određenim sajtovima?

Najlakši način je bez nekog posebnog programa, editovanjem hosts fajla u win direktorijumu.

ovo je po meni najbolje resenje, ako te ne mrzi pro-google-aj MVP Hosts fajl pa vidi i to

Marinko, deluje mi da si prihvatio ulogu u pogrešnom filmu.

Očigledno su roditelji propustili da obave neke svoje roditeljske obaveze koje iziskuje podizanje dece.
Pa, pošto su sada nezaposleni verovatno imaju dovoljno vremena da nadoknade propušteno.

Da ne dolazi do krahiranja operativnog sistema roditelje ne bi zanimalo kuda im deca plove mutnim vodama neta, zar to već samo po sebi nije dovoljno strašno.

Što reče neka baba ''... ajde što se drogiraju i piju ali mi nije jasno što sede na ladnom betonu ...''

Program koji bi bio univerzalan za pomenuti i slične slučajeve na žalost ne postoji jer bi morao da pokriva kontrolu poziva iz fiksne telefonske mreže, zaključavanje ili skrivanje kućnog budžeta, sklanjanje oružja i skrivanje ključeva od kola.

Verovatno sam zaboravio još ponešto ali i pomenuto je dovoljno.

PS.
Izvinjavam se ako sam prestrog.

E da je to jedini film u kome igram "glavnu" ulogu, bilo bi dobro, ima toga jos, ali sta cu kad ljudima treba pomoc. Bar ja znam kako je to kad ti pomoc treba, a ti si nemocan da malo sta ucinis. Njihovi roditelji zaista nemaju ni vremena, volje, a ni elementarnog znanja u radu na racunaru, vec se dovijaju kako znaju i umeju da im obezbede hranu da prezive ovu zimu(neko ce me mozda pitati: "a odakle im para da placaju ADSL internet", verujte mi nemam pojma) samo mi je covek rekao da im u Martu istice ugovor i da ce ga odjaviti. Veceras mi je sin rekao da stariji od njih dvojice(inace vrsnjak mog sina-13 godina, stalno "visi" na Fejsu) i verovatno tamo klikce gde ne treba. Probacu da mu tamo zabranim pristup, pa cemo videti sta ce se desavati dalje? Hvala svima na predlozima.

PS:
nema potrebe da se izvinjavas, i nisi uposte strog, potpuno si u pravu sa svojom konstatacijom

Razumem te, uhvatili su te na emocije.
Pošto si već prihvatio ulogu onda budi najbolji, želim ti uspeh bez previše muke iako ...

Rekao bih da imaš sve elemente da uspeš.

Dobro je što su dva klinca u pitanju a ne samo jedan, lakše je.
Dobro je što je stariji zainteresovan da računar bude što duže u ispravnom stanju.
Kreiraj im dva naloga za pristup, pod obavezno.
Zamoli starijeg da pazi šta mladji radi, usput mu daj sugestije šta nije preporučljivo.
Naglasi mu da nemaš pojma kada ćeš sledeći put imati vremena za njihov računar pa da povede posebnu pažnju.
Nemoj da žuriš na prijavu smetnji u radu, neka se malo prže jer će te ozbiljnije shvatiti.

Probaj nešto u tom fazonu, verujem da ćeš imati uspeha.
Od okova, lanaca i katanaca, na koje me podsećaju specijalistički programi za kontrolu pristupa, nikada nije bilo sreće.

PS
Preporučio bih roditeljima da starijeg upišu gore na breg, pošto je to u Kuli pretpostavljam, recimo na Elektrotehniku računara. Evidentno je da dečko pokazuje izvesno interesovanje koje treba pravilno usmeriti.

Dart,imas li ti dece,ako smem da pitam?

Drzite se teme.

Sent from my android tablet using Tapatalk

CA gateway security, sada u verizji r15.
Imamo ga u firmi i nema sanse da se pre.ebe ?

Stavi šifru na admin nalog, a decu prebaci u limited. Ovo će ti rešiti 90% problema. Kao DNS stavi opendns (208.67.222.222
208.67.220.220). Imaš pod OpenDNS Basic (Free) opcije da blokiraš, mislim 10 adresa + one koje on već blokira. Još dobar antivirus (sa šifrom za promenu parametara) i ako to ne pomaže, neka ti je bog u pomoći.

Danas sam im odradio ponovo instalaciju, dosad sam im stavljao XP, a sad sam stavio Win 7, i "Hidetools parental control"(zahvaljujem Gorpet-u, naravno i ostalim ucesnicima u diskusiji). Program ima zaista odlican sistem kontrole(postavio sam i da mi salje Log file zajedno sa Screen Shot-ovima svakih sat vremena na mail, tako da cu videti sta rade i koje sajtove pokusavaju da posecuju(zabranio sam im sajtove sa sledecim sadrzajima: xxx, alkohol, droga, serijali-krekovi...). I lepo sam im objasnio kako da provere svaki cd, dvd, usb flash pre instalacije ili prebacivanja sadrzaja istog na HDD, i isljucio sam im AutoRun, pa cemo videti sta ce se dogadjati?

Nazad
Vrh Dno