Šta je novo?

Program za kloniranje dual boot-a

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Ovako, imam SSD i dual boot sa drugim HDD-om. Hocu da uradim secure erase SSD, a sistem je relativno svez, pa necu nanovo da ga sredjujem i podesavam. Ima li neka opcija da se napravi image postojeceg sistema i posle stavi na sveze formatiran SSD?
I koji softver koristiti i kako?

Secure erase SSD - samo ako prodaješ disk, pa nećeš da tvoji podatci budu ukradeni.

Ma usporio ga je drasticno, a i pojavio mu se jedan los sektor pa da ga malo osvezim. A opet mi se ne radi ceo sistem sa svim drajverima i podesavanjima

Аха, а како подижем тaj image? Из BIOS-a? Пошто знам да ће ми диск после формата бити празан.

Ne iz BIOS-a nego sa butabilnog DVD-a ili USB-a. Iz Acronisa napravis butabilni disk doticnog programa, uz pomoc tog diska uradis backup SSD-a na taj drugi HDD u vidu image-a. Posle odradis to sto si hteo sa SSD-om pa ponovis operaciju sa butabilnim diskom Acronis-a i izaberes Recover i zadas mu taj image fajl koji si napravio. Izguglaj ili odgledaj neki klip na YouTube-u vezano za Acronis i uputstva kako napraviti taj butabilni disk. Ili skini narodni .iso fajl koji iz nekog programa narezes direktno na disk bez potrebe da prethodno "nabavis" i instaliras Acronis na svoj racunar.

Аха, супер. Видећу то сутра да урадим
Хвала на објашњењу :)

Аха, а како подижем тaj image? Из BIOS-a? Пошто знам да ће ми диск после формата бити празан.

Možeš sa OS sa hdd-a da vratiš imidž na SSD (instaliraš Acronis i tu), iskreno nisam probao ali ne vidim zašto ne bi moglo..

Ja sam sa http://clonezilla.org klonirao hdd sa više particija na ssd i najnormalnije pokrenuo laptop sa ssd-a.

Sve sam odradio sa boot-abilnim Acronisom. Fenomenalna stvar.
Hvala na pomoci

Vrh Dno