Šta je novo?

Program za izradu namestaja i krojne liste

Sine Nebojsa

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2008
Poena
319
Uskoro bi trebalo da pocnem da radim u jednoj privatnoj firmi koja se bavi proizvodnjom namestaja,fotelje,dnevne sobe,tapacirani namestaj i slicno,pa me zanima postoji li neki specijalizovani program koji omogucava crtanje i izradu krojnih listi sa svim specifikacijama,oni koriste Corel Draw za crtanje istog,a ja bas i nisam vican tom programu,pa da bi ustedeo vreme i sebi i firmi,ima li neko od vas iskustva sa slicnim programom,ili da eventualno radi nesto slicno vezano za proizvodnju namestaja.

Za secenje panela mnogi koriste Cut Master 2D. Ne znam da li je za tvoje potrebe on dovoljan ali je vrlo jednostavan i mocan.

Ima ih puno, ima nekoliko besplatnih ali mislim da nijedan od njih ne bi mogao da zadovolji potrebe jedne firme. Ne mogu da ih imenujem jer nisam nijedan otvorio već par godina unazad, zadnji put kada sam pravio kuhinju :), pa bih to prepustio nekome ko je u skorije vreme koristio neki od njih.

Mozda nesto poput optimik programa?

Ima još jedan dobar program za krojne liste PLOUTAB. Domaći.

strasno ako koriste Corel za to .... mislim .... uzas

proguglaj malo ja sam svojevremeno trazio program za optimizaciju secenja cevi .... ima gomila tih programa za secenje panela i slicno sa sve stanjem u magacinu tj stanjem materijala i slicno..... jednostavni su za koriscenje .... i prilicno jeftini (mislim na one koji se placaju) a naravno postoje i neke free varijante

Ne vidim zašto je strašno što koriste Corel. Odličan program za crtanje, a za njega svaki hardware za rezanje ima macro ili aplikaciju.

Moj stolar koristi Corpus, Hrvatski softwer fantasticnih mogucnosti, izrada svih vrsta plocastog namjestaja, kuhinja i sl. postoji ogromna baza gotovih elemanata, 3d setnja kroz enterijer i jos svasta toga.

Nazad
Vrh Dno