Šta je novo?

Program za iscrtavanje prenetih podataka modemom

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Dakle, program se startuje uz win, i svake sekunde iscrta jednu crticu koja prikazuje koliko je tacno preneto modemom te sekunde. Tako meri sekundu po sekundu i dobije se grafik.

Ja sam koristio DU meter koji je super, ali negde sam zaturio instalaciju a reinstalirao sam win. Pre nego sto ga opet skinem s neta, da vidim da u medjuvremenu nije izaslo nesto bolje... (ona moja verzija je bila stara jedno 2 godine).

Oni koji koriste getright imaju opciju da im se prikazuje takav grafik.

View>Speed Graph

ja za to koristim Net Activity Diagram (verziju 1.1.9, koja je bila free... sad je aktuelna verzija 2.2, ali shareware)

evo kako to moze da izgleda:
http://www.metaproducts.com/mp/mpProducts_Screenshots.asp?id=20

ja koristim samo tray ikonicu, koja pokazuje protok (na screenshotu: kvadrat pored ikonice sa "a" ;) ):
net9lh.png

link za info & d/l:
http://www.metaproducts.com/mp/mpProducts_Detail.asp?id=20

Hvala mnogo za linkove Zoni, ali mislim da cu ipak koristiti DU meter, tj kad budem imao vremena potrazicu ga. Mada ni ovaj tvoj ne izgleda lose.

DS9: Promasio si poentu, ne treba mi grafik pri DL fajla, nego sva net aktivnost ukupno.

Mozes da probah i program NetLimiter v1.3 . Doduse nema opciju da u systray-u pokaze trenutni dl/upl ali zato ako podignjesh program ima jako lepe grafike sa statistikom.

Stvarno, ajmo jedan zuti za ovaj spam :)

Hvala ponovo Zoni, MedemMonitorGraph sam koristio jedno vreme ranije, solidan je, mada mi se vise svijda DU meter.
Ovaj Net trafic metar deluje super, verovatno cu njega da probam, jos vidim da je free.

ZoNi je napisao(la):
a, da... samo da napomenem da je za NET Traffic Meter potreban .NET framweork! Naravno, ja preporucujem instalaciju .Net-a u svakom slucaju, jer se sve vise programa radi u tom okruzenju...

Jel imas link za .net framework, kliktanje po linkovime me je dovelo do windows updatea, a to necu da radim...

Joj, 23 mega, ne mogu da skinem toliko :)
Ostacu ipak na DU metru. Hvala Zoni za cimanje :)

Geek_master je napisao(la):
...
Ja sam koristio DU meter koji je super, ali negde sam zaturio instalaciju a reinstalirao sam win. Pre nego sto ga opet skinem s neta, da vidim da u medjuvremenu nije izaslo nesto bolje... (ona moja verzija je bila stara jedno 2 godine).

Pa izašao je novi DU Meter :d .
Ne razlikuje se mnogo od starog (ja ga nisam koristio od prelaska na Win2000 pošto tada aktuelna verzija nije htela da radi), ali ukratko: interfejs ostao isti, s tim što sada možeš da podešavaš opacity, imam tajmere pa lepo možeš da vidiš i koliko si vremena bio na vezi u određenom periodu itd.

Inače, probaj i Bandwith Monitor Pro koji ima još bolju statistiku, a može da meri i protok na LAN-u ako ti je to od značaja.

Vrh Dno