Šta je novo?

Program za gledanje i snimanje sa TV kartice

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
450
Pozdrav,

Koristim Cyberlinkov Power Cinema za gledanje i snimanje sa TV kartice, ali program me strašno nervira. Probao sam DScaler koji neće da mi radi i WinDVR, ali na njemu je mnogo loša slika, čak i posle čačkanja po podešavanjima. ChrisTV mi se ne sviđa kako radi (prvenstveno zbog toga što je teško upravljanje preko upravljača). Koji program mi vi preporučujete?

Btw. kartica je ASUS P7131 Dual.

Na oba programa zvuk ne mogu podesiti, iako sam prilično zadovoljan pod kojim principom rade. Kako da podesim zvuk?

Ovo je neverovatno. Ni na WinDVR ne mogu zvuk da namestim. Zvuk jedino radi na Cyberlinkovom Power Cinema koji je užasno spor i glomazan program. Može li neko da mi pomogne oko podešavanja na FLY TV?

Izgleda da je problem u tome sto je tvoja kartica predvidjena da zvuk prenosi kroz PCI, a ovi programi ocekuju da zvuk ide kroz zvucnu karticu.
Fly2000 ima opciju da, prilikom snimanja, uzima zvuk direktno iz SAA713x cipa. Probaj da to ukljucis (ako tvoja kartica ima ovaj cip, a mislim da ima) u Record->Common->Use internal audio ADC to capture AVI

Pozdrav

Okej, nekako sam i namestio zvuk u FLY2000TV, ali postoji drugi problem. Neće da pronađe nijedan kanal na skeniranju! Samo hoće kada uključim Power Cinema, pa ga isključim i onda uključim flytv i onda samo pokazuje onaj kanal na kome je ostao.

kako nece dscaler da ti radi ?
verovatno nisi nesto podesio kako treba - tip tjunera ti verovatno omasio u setup-u
ja imam asus-a p713 i radi mi savrseno u dscaleru

Baal je napisao(la):
Okej, nekako sam i namestio zvuk u FLY2000TV, ali postoji drugi problem. Neće da pronađe nijedan kanal na skeniranju! Samo hoće kada uključim Power Cinema, pa ga isključim i onda uključim flytv i onda samo pokazuje onaj kanal na kome je ostao.
Probaj da potpuno deinstaliraš Power Cinema i sve drajvere, pa onda stavi Philips referentni drajver (ima ga na Fly2000 sajtu). Došlo je do konflikta, poznati su mi ovi simpromi iz prakse.

ASUS TV/FM od ASUS VGA

Čiju grafičku karticu imaš i koju,zato što i ja imam ASUS TV kartu i prvo sam koristio Inter Home video,ali sam se prebacio na ASUS-ov software koji je bio na disku od ASUS-ove grafičke karte(V9950=FX5900) i TV radi mnogo dobro,snimanje,gledanje,opcija wallpaper gledanja... itd. Zato ako imas neku ASUS Grafičku potraži na CD-u,ako ne pokušaj da ga svučeš sa neta.

AMDeki je napisao(la):
Čiju grafičku karticu imaš i koju,zato što i ja imam ASUS TV kartu i prvo sam koristio Inter Home video,ali sam se prebacio na ASUS-ov software koji je bio na disku od ASUS-ove grafičke karte(V9950=FX5900) i TV radi mnogo dobro,snimanje,gledanje,opcija wallpaper gledanja... itd. Zato ako imas neku ASUS Grafičku potraži na CD-u,ako ne pokušaj da ga svučeš sa neta.

Asus uz njegovu karticu isporucuje Power Cinema...

Da ne otvaram novi topic...koji program isključivo za snimanje sa tv kartice (Terratec Cinergy 400 Philipsov chip)? Imam DScaler ali me nesto zeza i ne odgovara mi taj format.
Probao sam i VCR ali me smaraju podešavanja i opet ne podržava neke standardne formate (640x480 npr).

DuleC je napisao(la):
Da ne otvaram novi topic...koji program isključivo za snimanje sa tv kartice (Terratec Cinergy 400 Philipsov chip)? Imam DScaler ali me nesto zeza i ne odgovara mi taj format.
Probao sam i VCR ali me smaraju podešavanja i opet ne podržava neke standardne formate (640x480 npr).

Imam i ja isti Terratec i koristim Fly2000TV, koji ima native podrsku za Philipsove cipove

I šljaka sve OK? Sad sam probao da reinstaliram DScaler, ali na svaki pokušaj snimanja se zablokira. Više sam :mad:
Probaću i Fly pa da vidim šta dalje.

Hvala

Poz

Namestio sam DScaler, ali samo sliku. Zvuk ne mogu nikako da namestim.

Za snimanje koristim iuVCR, najbolje se pokazao. Koristim ga i za posao, između ostalog, pouzdan je... eto. Ok je čak i za gledanje TV-a, ali nema teletext, pa je kombinacija DScaler + iuVCR najbolja.

Baal je napisao(la):
Namestio sam DScaler, ali samo sliku. Zvuk ne mogu nikako da namestim.
Pisao sam ovde nekoliko puta o tome. Ukucaj u search Dscaler i audiomixer. Snimanje je takođe više puta komentarisano.

Koji tv program da skinem za tv karticu Mini PCMCIA ITV 541?

Nekada sam imala neki program cija je ikonica bila crna, a iznutra neki logo sa belom i crvenom bojom. Ne mogu se setiti imena tog programa.

Vrh Dno