Šta je novo?

program za emuliranje/simuliranje smart-kartice i card readera?

xWoLf

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
690
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
postoji li neka alatka koja emulira/simulira sigurnosne/smart kartice i citac kartica...

da ne bude zabune, ne treba mi zbog zloupotrebe, nego imam jako osetljivu karticu (ja i kolega).. tj. imamo samo 2 kartice a 5 racunara, pa bi da angazujemo i kolege na ostala 3 da pripomognu oko obimnog posla (upisivanje gomile podataka u bazu)

ideja je ako postoji program koji ce da procita sadrzaj kartice kad se ubaci u card reader (koliko sam razumeo, u pitanju su korisnicki sertifikati).. i kasnije da simulira ubacivanje kartice u citac na racunaru koji nema ni jedno ni drugo..sve sa idejom da se svi (petorica) ulogujemo u isto vreme, a ne samo nas dvojica

ima li toga uopste, ili previse hocu? :)

Ne bih da tvrdim, ali mislim da to sto trazis pobija samo postojanje sigurnosne kartice.

Bolje se organizujte da se ti podaci unose u neki (excel) dokument i da se odatle importuju dikretno u bazu. Svakodnevno konsultanti u firmi pretumbavaju ogromne excele sa podacima iz baze/u bazu bez problema.

pa tesko ce preko excela.. jer su podaci interaktivni, tj preplicu se medjusobno vise razlicitih tabela tj. kako bih rekao. podbaze u glavnoj bazi su upucene jedne na druge, a to sve kontrolise www aplikaciju u toku unosa..

inace, razmisljao sam i o tome, ali iz gornjeg razloga sam odustao (deluje mi previse komplikovano).. lakse je naci (ako uopste postoji) nesto sto simulira/emulira smart karticu+citac :)

Kolege unose pocetna stanja i slicno u bazu sa ~2000 tabela tako da sam siguran da moze :)

Samo je pitanje da li je "strucna strana" koja je sacinila sistem voljna da vam izadje u susret tako.

Nego da krenete sa pristupom na drugi nacin: da li je moguce pokrenuti na jednom racunaru tri puta aplikaciju? Tweakujes windows da prihvata vise od jedne RDP sesije i krenete tako, neka kolege rade preko RDP-a na toj masini gde je kartica?

hmm hmm hmmmm
dobra ideja, dobra ideja :)

Nazad
Vrh Dno