Šta je novo?

program za deljenje internet konekcije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

fox_87

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poena
330
treba mi naziv programa kojim mogu da podelim brzinu neta na 50/50 , ali u slucaju da jedan kompjuter nije ukljucen i na mrezi ovaj drugi dobija ceo protok sve dok se i dugi ne ukljuci

Zavisi gde se deli net. Ako je na routeru bolje podesi qos pa ce se net deliti tako da bitni servisi imaju prioritet nad torrentima.

Zavisi gde se deli net. Ako je na routeru bolje podesi qos pa ce se net deliti tako da bitni servisi imaju prioritet nad torrentima.

mislim da NetLimiter nema ovo sto hocu
a jel preko QoS-a moze da se namesti bas ovo sto mi treba,znaci da kada ruter detektuje samo jedan komp na mrezi da mu dodeli svu brzinu,a ako su oba da im podeli 50-50,i sve to autimatski da ja ne moram svaku put da klikcem i ulazim u podesavanja?

nisu mi bitni servisi i raspodela izmedju njih,vec jednaka raspodela izmedju kompjutera,ne znam kako windows to odradjuje,ali predpostavljam da ako na jednom kompu skidam nesto preko JD da ce ovom drugom da zagusi protok.
Mora da postoji neka fora,kako je kada komsije dele isti net,znaci mora da postoji neka fer raspodela,samo sto ja ne zelim ni da budem ogranicen na samo 2Mb/s ako je ovaj drugi kompjuter ugasen i ne koristi net,znaci bilo bi lepo koristiti svih 4Mb/s dok se i on ne ukljuci,i onako ja sve placam

Poslednja izmena:
Instaliraj cfosspeed na oba računara i podesi da program detektuje da i na drugom računaru postoji instaliran cfosspeed, tako će on automatski da radi qos i da reguliše protok.

Pa raspodelu bandwidtha moze da radi samo onaj koji del net, a to je router. Nema windows nista sa tim. QOS je izmisljen da bi bas to radio.. da obezbedi prioritet nekih servisa u odnosu na ostale. Tako da ako ti citaas forum a komsija vuce torrent ti to neces osetiti, jer ce QOS da privremeno obori transfer torrenata dok tvoj browser vuce web stranu. Kada se web strana ucita, QOS ponovo povecava brzinu torrentima.

Ako bi radilo po tvom zahtevu, dovoljno je da neko samo upali racunar i ode da radi nesto drugo i tebi ce da prepolovi brzinu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno