Šta je novo?

Program za crtanje sema

ProMaster

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2011
Poena
375
Potreban mi je neki program u kome bih mogao da nacrtam ovu semu FB_20140112_09_12_02_Saved_Picture.jpg, nije neka komplikovana i verovatno bi se mogla odraditi cak i u Paintu, ali posto je za devojku i jako joj je bitan tj rad koji treba da preda, ne bi da pravim karikature od seme, vec bi da izgleda ``kulturno`` sto bi se reklo.. :D

PowerPoint će da ti završi posao...

neces moci u powerpointu bas ovako da nacrtas. definitivno bolje neki program koji je bas za crtanje a ne za modelovanje

Probaj sa MS Visio-om, u njemu sam crtao i uvek sam nalazio sve komponente koje su mi trebale.

Poslednja izmena:
Skinuo sam VIsio, ali imam problem sa nekim stvarima, posto prvi put radim ovo, npr ovaj prvi simbom ovaj trougao, nasao sam neki slican ali ne mogu da nadjem bas isti, tj treba da trougao bude crn, a ostalo belo, uspeo sam da ga okrecim ali samo sve u jednu boju.. Pa ne znam sta mi je ciniti..

Odradio sam sve sa MS Visio , hvala na predlozima, da znam sta sledeci put jos moze da zavrsi posao.. :)

Pogledaj i Edraw program. Fantastican program za dijagrame i slicno. Meni je on jednostavniji od MS Visio.

Altium Designer (aka DXP)
Za ovo da koristi Altium? Jesi li ti uopšte pogledao sliku koju je čovek okačio?

Meni je Visio nekako retardiran. Dao sam mu jednu i po priliku i vratio se na Corel Draw, sa njim se ovo odradi za 10 min.

Ja sve crtam u fotoshopu:d cak i seme, kotiranja i sl....

Poslednja izmena:
A ni ti ne gledaš kakva šema je bila u pitanju, čim pominješ te programe.

Zašto bi radio sa tim programima kada 10 puta lakše može sa nekim drugim?

Čoveče, samo zato što se nešto zove šema, ne znači da je to električna šema, ili šema nekog elektronskog uređaja, pa da treba da se koriste Altium, Eagle, PSpice...
Znaš li ti uopšte šta je PSpice?

Čoveče, samo zato što se nešto zove šema, ne znači da je to električna šema, ili šema nekog elektronskog uređaja, pa da treba da se koriste Altium, Eagle, PSpice...
Znaš li ti uopšte šta je PSpice?

Hajde, nemoj da se lozis. Predlozio sam to i DA!, moze posluziti jer i sam uspijem neke nenamjenske stvari tu da nacrtam, i ne mora to biti sema nekog kola, sklopke ili slicno, vec mozes I nacrtati algoritam programa nekoga ako zelis, ali da ne duzim. Necu da vise gusim temu, izvini me. Imas pozdrav :D

Skinuo sam VIsio, ali imam problem sa nekim stvarima, posto prvi put radim ovo, npr ovaj prvi simbom ovaj trougao, nasao sam neki slican ali ne mogu da nadjem bas isti, tj treba da trougao bude crn, a ostalo belo, uspeo sam da ga okrecim ali samo sve u jednu boju.. Pa ne znam sta mi je ciniti..

Drago mi je da si uspeo, nisam bio aktivan na forumu pa nisam video. Ma sve ima samo treba traziti.
Evo prvi put cujem za dosta ovih slicnih i po vama boljih programa, pa cu ih i probati jednom prilikom kad se nesto bude ponovo radilo. Ja nisam nista pokusavao drugo sem Visio-a, jer je njega profesor u srednjoj preporucio za crtanje sema, pa sam se usemio u njemu i samo u njemu radio, bese pre godinu - dve :D :)

Besplatan program za vektorsko crtanje: Inkscape
Na vebu ima gomila besplatnih crteža i elemenata, naravno nije ravan Corelu i sličnim programima, ali je vrlo upotrebljiv.

Nazad
Vrh Dno