Šta je novo?

Program u DOS-u i Stampanje - Pomoc!!!

DragonLord

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2004
Poena
604
Imam program koji radi pod Dos-om, i koji mi sluzi
za stampanje nikih dokumenata.

Tako je radjen da moze samo da stampa na LPT portu.

Kako mogu da napravim PDF, ili neki drugi file
koji bi mi omogucio obradu u win-u?

Kako da iskoristim one dokumente koje cekaju na stampanje?
Da li je moguce njih iskoristiti? Gde se oni smestaju?
Postoji li nesto sta bi mogao da uradim?

Pozdrav Milos

Koliko te razumem problem je sto imas dos program a usb stampac, a program naravno baca tekst na lpt.
Mozda ti mogu pomoci da stampas preko usb porta.
Meni je uspelo, uz vise zezanja, napisacu ti proceduru, moguce da ponegde pogresim pa ako ne radi javi potrazicu url.

Znaci teba ti Microsoft Loopback Adapter.

Control Panel ->Add Hardware->Next-> idi na Yes, I have already connected the hardware Next -> Add a new hardware device ->Install the hardware that I manually select from a list (Advanced) izaberi Network Adapters idi na Microsoft pa izaberi Microsoft Loopback Adapter pa finisiraj.

E, sada konfigurisi Microsoft Loopback Adapter kako i obicnu mreznu kartcu iz device manager-a daj mu IP recimo 192.168.1.1/ 255.255.255.0

Onda,

nadji c:\windows\system32\drivers\etc(XP), c:\winnt\system32\drivers\etc( W2k) dodaj sledecu liniju
YOUR-SYSTEM-IP(gornji IP 192.168.1.1) COMPUTER-NAME

u command promptu kucaj:
(za privremeno koriscenje)
Net Use LPT1 \\computername\printersharedname

(za stalno koriscenje)
Net Use LPT1 \\computername\printersharedname /yes

Probaj iz commanda da li ti radi sa npr. DIR > LPT1 komandom.

A, da zamalo da zaboravim ako mislis da ovo radi trebalo bi i da odes do printer ->properties->advanced->print processor izaberi TEXT
posto dos program podatke salje u textualnom neformatiranom obliku.

p.s. ako hoces samo file instaliraj Generic / Text Only printer i onda ce ti umesto stampanja na papir output biti ubisivan u txt file

Vrh Dno