Šta je novo?

Program sa linkovima na foldere slika

bear

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2007
Poena
320
Naslov mi je bezveze. Znam :)
Nisam znao kako da srocim za naslov.
Evo sta mi treba:

Dakle, da u jedan folder stavim slike koje reprezentuju neke dogadjaje (jedna slika-jedan dogadjaj)
Kada kliknem na tu sliku da me vodi u folder koji sadrzi tu sliku i ostale slike tog dogadjaja.
Prema tome, da ne otvara slike tog foldera vec da samo odvede do foldera (stos je da u tom folderu pored slika imam i video zapis tog dogadjaja pa bi da mu lakse pristupim)
Mozda neki program za izradu html gde kao linkove stavim foldere?

Hvala :)

Hmmm.... ako neki file vec jeste slika (tj. podaci su slike i zelis da se prikaze kao slika), nemoguce je da uzjedno klikom na istu te odvede u drugi folder.
Medjutim, mozes da koristis symlinks (ili hardlinks, junction points.... nije isto ali se svodi na isto).

Tipa imas folder kao ime slike (npr. "Nova godina 2011.jpg"), koji je junction point na folder C:\Nova godina 2011 u kome se nalaze slike. Explorer bi mogao za junction point da generise thumbnails kao da gledas target tog pointa.

Ako bash hoces da se zezas, doduse, mozes da napravis shell extension koji kliktanjem na sliku vodi u folder umesto da otvori sliku :D To mozes da uradis i kao default action za Open, u registry-u, ali ce onda svaki jpg tako biti otvaran :)

Hvala na odgovoru, ali nisam nista razumeo :)
Naravno krivo je moje slabo razumevanje materije.
Ali nema veze mozda nekom drugom bude jasnije.
Na kraju sam resio pomocu pikase > desni klik na sliku pa sourse folder.
Pozdrav :)

Vrh Dno