Šta je novo?

Program radi samo u compatibility modu...

• Začetnik teme Začetnik teme Alex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Alex

Znamenit
Učlanjen(a)
15.08.2000
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D | Silent Loop 3 360
Matična ploča
B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE
RAM
Fury Beast 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
GPU
GeForce RTX 5080 WINDFORCE OC SFF 16G
Storage
2x KINGSTON 1TB KC3000 SKC3000S/1024G
Zvuk
HyperX Cloud 2 | AltecLansing 2.0 Curved
PSU
Corsair SF1000 ATX 3.1
Kućište
Lian Li DAN A3
Monitor
Gigabyte FO27Q2 | Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
G502 X Lightspeed | Keychron K8 Pro
Ostale periferije
LG 65G3, Q990C, PS5
Mobilni telefon
Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam sledeći problem. Radi se o jednoj vrsti emulatora za Steam.
Kad pokušam da ga pokrenem ništa se ne dešava, pojavi se peščani sat na kratko i to je to (kao da ga nisam ni pokrenuo).
Međutim kad ga pokrenem u Win98 compatibility modu sve radi OK. Ali ovaj način pokretanja ima dalje posledice jer dolazi do bagovanja pokrenute igre. Kao operativni sistem koristim WinXP SP3.

Da li neko zna šta bi mogao da bude uzrok ovome. Pre svega mislim na pojavu da program radi u comatibiliy modu a ne radi bez njega (tj. ne pokreće se).

Pa, radi u compatibility modu jer je verovatno napravljen za windows 98. Taj compatibility mode je bas napravljen za takve programe koji se ne update-uju vise, pa da bi na neki nacin mogli da rade. E sad, problem je sto je i to neka vrsta emulacije Win98, pa se zato javljaju bagovi.

Fora je što nije napravljen isključivo za Win98. Radi na svim sistemima normalno pa čak i na Visti 64,samo kod mene neće 🙂.

Samo da javim da je problem rešen. Ali rešenje je obuhvatalo reinstalaciju sistema. Iako sada sve radi kako treba i dalje ostaje misterija šta je tu moglo da podje po zlu. Mada sistem je prošao sito i rešeto tako da možda tu leži odgovor.

Nazad
Vrh Dno