Šta je novo?

Program koji proverava da li postoje novije verzije instaliranog softvera na računaru

cilebg

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2008
Poena
319
Pošto sam softverski manijak, zanima me da li postoji program koji proverava da li su izašle novije verzije instaliranog softvera na računaru? Skinuo sam neki besplatni: updates checker sa filehippo-a, ali koliko sam primetio, on proverava samo nekomercijalne/freeware programe...
Meni treba softver koji proverava bukvalno sve moguće programe.

Po mogućstvu free ako postoji, a ako ne onda neku narodnu verziju mi preporučite.

hvala

Vidi sa Secunia PSI - jeste da nije bas za to sto ti treba ali isprobaj ga.

Pošto sam softverski manijak,
hvala
Manija je nešto drugo ovo se zove softverski neurotičar ili preciznije softverski OKP:d

Šalu na stranu zašto bi to radio? Ako nešto dobro funkcioniše nediraj

:D

znaš zašto..

kada si puno radoznao i sve bi da znaš, ispitaš i proveriš, kako šta radi, da li je bolje novo ili staro? u preko 90% slučajeva se pokaže da je bolje naravno novo, između ostalog i nevezano za temu.

Pod pojmom software maniac mislim da više volim da se bakćem sa softverom, programima počevši od aplikacija za foto/video/audio montažu pa nadalje...

probam recimo, program za određenu namenu, od više sofverskih kompanija, pa koji mi se svidi, koji ima najviše opcija i nije ekstremno težak downloadujem i "igram se" eksperimentisanja u opcijama, kako se šta i korisno može uraditi sa tim programom. Posle nekog relativno kratkog vremena ovladam materijom, trenutno najboljeg, izabranog programa.
Nakon nekoliko meseci proverim da li je konkurencija izbacila nešto novo, bolje brže, funkcionalnije i ako jeste pređem na taj novi software.

Kako apdejtovi rešavaju bagove, donose nove funkcije i ubrzavaju proces rada/izvršavanje u samom programu, realno je i sasvim logično da ako me zanima određen softver da ću pratiti, ima li kakvih promena...

e sada...

ako ja imam dosta instaliranih aplikacija u računaru i nemam vremena baš sada da proveravam za svaku šta novi apdejt i revizija donosi... mislim da mi je potrebna i ovako neka alatka...

pod brojem (2)
skoro svaki program ima opciju u help meniju za manual ili automatski apdejt...

POSTAVLJA SE PITANJE:

da li je bolje sam, ručno reinstalirati "narodne" verzije softvera, koje će i posle reinstalacije raditi u fullu, ili skinuti automatski apdejt, koji će blacklistovati licencu, poništiti aktivaciju itd...

da ne bi ova tema krenula drugim tokom, mene zanima pre svega da li postoji ovako neka alatka(gore navedene mi ne odgovaraju), ultimativno proveravajući softver iz njegove velike baze, nebitno da li su neki kodeci, plejeri ili komercijalne stvari u pitanju...

eto pojašnjenja :D

Poslednja izmena:
Navedi bar 3 programa koje svakodnevno koristis?

eh sad, ne koristim sve svakodnevno naravno, ali kada već pitaš svakodnevno to su Photoshop, Premiere sa gomilama pluginova, Word...od ovih sitnijih pilićarskih, daemon tools, acdsee, winrar, SVAKODNEVNO...

ostale sve po potrebi i želji...

Sad je jasnije, kpristis piratske verzije. Da koristis legalno kupljene programe, dobio bi email od proizvodjaca da opcijama za upgrade.
U tvom slucaju, najbolje je da se obratis svom "dobavljacu".
I ako zaradjujes od tih programa, imaj ma umu da ponekad nove verzije imaju nove probleme pa mozes veoma lako da sebi napravis problem... npr zapocnes nesto u novom Premieru i u jednom trenutku ti program pocne da puca, a starija verzija nece da otvori file iz novije verzije.

Ja koristim Slim drivers za apdejt

Display Drivers
Audio & Sound
Graphics & Video Adapters
Modems & Network Adapters
Printers
Video & TV Tuners
Input Devices
Scanners
Digital Cameras ...

Skini ovaj levi, taj ti je besplatan
http://www.driverupdate.net/