Šta je novo?

Program koji prikazuje note

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
... iz MIDI fajlova. Ili iz MP3, al' to teško da može :) . Koji preporučujete?

Mislim da tako nesto ne postoji. Mozda ti pomogne Van Basco karaoke player, ili Guitar pro, ali oni koriste zasebne fajlove odnosno tablature.

Naravno da postoji. Ranije sam koristio MidiSoft Studio, ucitava MIDI fajlove i pravi partiture (po glasovima/instrumentima) sa vrlo lepim prikazom nota & notnog sistema; ali je bio prilicno bagovit (nestabilan) (doba P-I, 6.x verzija). Potrazi na googletu, mislim da sam video i verziju MSS XP. Bila je "zamena", e sad za ime cu te mozda slagati, ali mislim da se zvao Encore.

Ako hocesh note za neke pesme, probaj sa Guitar Pro-om, jer postoji OGROMNA baza tabova na Mysongbook.com i mozesh za svaku pesmu da nadjesh note, a ako imash neshto tvoje snimljeno, pa hocesh da se ne cimash oko pisanja nota probaj sa MidiSoft Studio-m 2002XP!

Poz!

MIDI fajl baš i jeste spisak nota sa šifrom instrumenta koji ga svira (general midi standard valjda) uz još neke potrebne podatke i smernice za 'izvodjenje'. Otud je i tako kratak, Dakle treba pročitane note samo prikazati grafički što rade mnogi midi editori, koliko se sećam besplatan a dobar je bio NoteWorthy ili tako neki naziv. Lično koristim Cakewalk povezan sa klavijaturom, čak i kad se svira na instrumentu on u letu zapisuje note na ekranu...

MP3, WAV... i slično su baš snimci zvuka, iz njih izvući note se svodi na neko prepoznavanje na sluh što mogu muzičari, a programi samo u prostijim slučajevima spektralnom analizom tog zvuka.

Vrh Dno