Šta je novo?

Program koji daje informacije o racunarima u lokalnoj mrezi: OS na njima,workgroup...

Učlanjen(a)
25.03.2005
Poena
695
Znaci treba mi programce da mi skenira sve racunare u lokalnoj mrezi tj. ja zadam IP opseg a on mi izlista: aktivne IP adrese, sta je serovano na njima, koj je Operativni Sistem na njima, u kojoj workgrupi rade, da li su na domenu ili nisu, MAC adrese racunara, omoguci i Remote shutdown za one koji su zaboravili da ugase racunar...

Ja sam to programce video negde ali sad ne mogu da nadjem njegov naziv :(.

Angry IP Scanner . Radi sve to sto si naveo samo sto je za potrebe remote shutdown-a potrebno editovati skriptu.

Look@LAN je brzi sto se tice detekcije IP adresa ali nisam video mogucnost detekcije MAC adresa kao i remote shutdown.

Angry IP Scanner nema dovoljno informacija, a steta sto Look@LAN prestao da se razvija.

"programce" koje sam koristio do 2005 na mrezi od par stotina racunara (razni win)
bio zakon tada (a verujem i sada) jer nikada nisam video bolji program
za zaboravne i 'lenje' administratore :d GFI LANguard

primeri gomile raporta
http://www.gfi.com/lannetscan/lanscanscreenshots.htm

dashboard-244.png

GFI LANguard je super :) i bas je rogobatan, nasao sam i manji LanHelper.

GFI LANguard je super :) i bas je rogobatan, nasao sam i manji LanHelper.

da steta sto su toliko promenili interfejs od verzija 3.2-4 (samo su uneli konfiziju za neiskusne korisnike)
u to doba Langard je bio mali ko LanHelper ali je davao vise informacija
(stanje Service Pack-ova i patcheva za sve PC i brojeve licenci od OS)

pa pazi, mozda ako imas neki kvalitetniji ruter sve to saznas preko njegove "DHCP CLIENT LIST"
Tu ti stoji skoro svuda!!! Ime racunara, MAC i IP adresa.
E za OS ti treba neki bolji da i to izbaci...

Nazad
Vrh Dno