Šta je novo?

Program EXIT-a (main i DJ stage)....

DamjanMX

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2000
Poena
619
Evo ako nekoga zanima, sredio sam program EXIT-a u jedan doc fajl, u pitanju su samo MAIN i DJ stage .....aj pa se vidimo tamo pa da odemo na (D) cheers

Ocekivao sam malo vishe poznatih imena..ali dobro,nije loshe.
Za mene je ipak MAIN DJ STAGE: DAVID MORALES. Darren Emerson. Erick Morillo. Marshall Jefferson. Plump DJ`s. LTJ Bukem. Derrick Carter. Nat Monday. Brenda Russell. Faze Action. Lottie. Yousef. Kevin Yost…
To ce da bude haos!

Mada ne sumnjam ni u dobar provod na GUARANA AFRO REGGAE STAGE-u.

Ulaznice za Festival traže se u Londonu, Amsterdamu, Berlinu, Pragu, Ljubljani, Zagrebu, Budimpešti. Dolaze inostrani turisti. Lete JAT-om.

Shatro-gistro... :))

Tja... Nekoliko novih "pustaca ploca", sve ostalo a bitno je vec manje-vise vidjeno... Mislim OK, bice ludilo, Morales,Asian, Kaos, LTJ, Banco... ali je koncepcija previse uska... Nije to muzicki festival, vec "tehno festival". A ako u ovoj zemlji nema dovoljno "tehno desavanja", onda stvarno ne znam gde ih ima...

Ovo je jos jedna posledica prethodne nesretne decenije, kada nismo mogli da dovedemo ovde nikoga skupljeg od 1000 dem (figurativno). Pa su nam dolazili uglavnom raznorazni "tehno umetnici" koji pustaju svoje privatne kolekcije po lokalnim kaficima u svojim rodnim gradovima na zapadu, a ovde su to isto radili pred hiljadama ljudi. Pa sada, nakon takvog visegodisnjeg procesa, u ovoj zemlji svako mladji od 25 godina misli da u svetu ne postoji nista drugo i trece osim tehno-a i party-ja... I da je gitara totalno "out".

Pomerite se samo malo udesno... Pogledajte Pepsi Sziget... Tamo se na main stage-u ne pustaju ploce i trake, vec sviraju Muse, Pulp, Cure, Him... + spisak jos nije gotov. Postoji poseban "dance stage", gde ce biti mnogi od gorepomenutih.

Da ne bude zabune, nemam nameru da otvaram neku debatu niti sam hteo da pljujem po Exit-u i tehno-u, i ja sam vec "rezervisao" termine za Asian i Moralesa, ali sam stvarno ocekivao da ce ove godine dovesti i neki "klasican" bend, svetski znacajan...

To jeste,festival nam je krajnje jeftin,ako je Smoke City najveca atrakcija,onda je tek propao :).Pazite,nijedno zvucno ime...ali nijedno.Mozda je Roni i najzvucnije (jedan od retkih drum'n'base muzicara koji je gostovao kod Jules Hollanda,koji je MEGA MEGA faca,verujte mi).Ovako,kao non-techno opciju su nam ponudili Rundeka i Ramba...mislim smesno,pa njih mozemo da slusamo u SKC-u :).Stoji da su doveli najvece techno face,al' aman z'aman ljudi,pa te face su 10x jeftinije od bilo kakvih rock zvezda,jer nemaju skoro nikakve troskove (vuku gramofone sa sobom i to je to,sve ostalo obezbedjuje festival),a i cena im je jednostavno niza (jeb'ga,tesko da svi oni skupe broj prodatih ploca kao jedan Lenny Kravitz ili Santana,a to otprilike odredjuje kolika ste faca i koliko para smete da trazite).
Sve u svemu slabo,organizatori su obecali manje elektronike,a doveli su sve svetske elektronske baje.....

P.S.Za sve one koji hoce da vide sta je svetski festival www.rock-am-ring.com .

jadan im je program..
ali svaka cast za KAOS i Ronija :)

A meni mama nabavila ulaznice (sponzori)...:D:D:D...

Hehe pa ajde da se zadovoljivo David Moralesom :)
nije lose nije lose
i naravno Roni Size :)

E sad bio bi super kada bi za 03 bila jos neka zvucnija imena

znaci da ostane David Morales + Clamaran, Sincla(i)r, Boris Dlugosh, Robi Rivera, Azzido da Bass, a da i Eddie Amador :)

Ja bih time bio veoooma zadovoljan :)

Fino je festival zamisljen, mada bi bilo cool da se napravi i neki festival na koji bi dolazio krem svetske pop (sada pod ovo pop sta sve ne spada :) i rok muzike a da ostane i malo "underground" zvuka :)

nesharm je napisao(la):
Stoji da su doveli najvece techno face,al' aman z'aman ljudi,pa te face su 10x jeftinije od bilo kakvih rock zvezda,jer nemaju skoro nikakve troskove .....
P.S.Za sve one koji hoce da vide sta je svetski festival www.rock-am-ring.com .

Mnogo toga ovde izrecenog stoji, Bog ce sam znati da ja prvi volim the guitar sound ali ko ce to da plati prijatelju!?
Mi ovde pricamo o tome da li je 20-30 EUR mnogo za cooler:( , a ko bi ovde dao, recimo 50 EUR za svako vece nekog valjanog muz. festivala,...ebi ga!!!

Da, i ja sam ocekivao poznatija imena, mada bice dobro, bice groova!

Da, i ja sam ocekivao poznatija imena, ali znam da ce biti dobro, bice zdubczdubc....:cool:

Pretpostavljam da je veliki broj vas isao na proslogodisnji Exit fest, pa me interesuje ko je od ucesnika ostavio na vas najjaci utisak!?

Aponen je napisao(la):
Mnogo toga ovde izrecenog stoji, Bog ce sam znati da ja prvi volim the guitar sound ali ko ce to da plati prijatelju!?
Mi ovde pricamo o tome da li je 20-30 EUR mnogo za cooler:( , a ko bi ovde dao, recimo 50 EUR za svako vece nekog valjanog muz. festivala,...ebi ga!!!

Stoji to sto si rekao,jos smo mi siromasni da bi platili neku veliku zvezdu.Evo,dolazi nam David Byrne,ali on je nekad bio popularan sa Talking Heads-ima,a sad je daleko od toga (i cena mu je zbog toga,mnogo niza).Ono sto mene zalosti je da nisu probali da dovuku Paul Simon-a,koji trenutno ima turneju.On je poznat po tome sto ume da radi besplatne koncerte (samo mu se plate troskovi).

Onako, nije toliko lose koliko su oni pricali da ce biti bolje ...

Bukem ;)

p.s. morate da odete na Pepsi Siget (kako god da se speluje:)) u Buda festu (pravilan naziv Budimpeste po strucnom misljenju engleskog turiste:))...

p.s.s. vidim kosheen im je posle one beogradske avanture sa finansijskom policiom rekao nikada vishe ...

Sve u svemu....meni se svidja program exita, volim da slusam "nepoznate" DJ-eve jer je manja guzva na nastupima a ruku na srce niko od njih nije los....tako da bice groova i zezanja kako svet nije video (moj svet)...pogotovu sto je to posle prijemnog za fax.....znaci 9 dana (D) cheers FX :whip i bez type; ....ali zato posle jedno 3 dana hrkk

E ne znam da li znate ali je sajt ( www.exitfest.org )nazad lepo sredjen...Ja sam primetio tek danas jer pre par dana na sajtu nishta nije moglo da se sazna...
Pozdrav
P.S. Emerson rools...

nesharm je napisao(la):
...Ono sto mene zalosti je da nisu probali da dovuku Paul Simon-a,koji trenutno ima turneju.On je poznat po tome sto ume da radi besplatne koncerte (samo mu se plate troskovi).

Sta mislis, kako bi se on uklopio u zadatu atmosferu?

P. S. Pitao sam ljude sta im se svidelo, a sam nisam dao odgovor na pitanje :p
Luk Slejter (u srpskoj transkripciji):D

Aponen je napisao(la):

uu slejter je bio zhmija..a odushevio me je lik kada je taman ono digao na maximum u trenutku je prestao i sishao sa bine..bole ga uvo:)

Aponen je napisao(la):

Odlicno na afro-rege stejdzu,posto mu sve sviraju crnci,a muzika sa poslednjih albuma zestoko vuce na africki etno.Jedini problem je sto je taj stage mali za njega,a moja procena je da je taj leek prodao vise ploca za zivota,nego svi ostali ucesnici na EXIT-u,tako da bi mu verovatno bilo ispod casti :D.....

Nazad
Vrh Dno