Šta je novo?

Progdvb i capture satelitskih kanala, problemi...

alibaba

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poena
619
Imam Hauppauge Nexus-s kartu na kojoj teram ovaj program. Radi fantasticno,koristim i Tv izlaz i sve bi bilo fenomenalno da nije ovog problema. Naime,kada snimam video, bilo da su kanali skremblovani ili fta, u snimku koji dobijem imam brojna "ispustanja" snimljenog materijala, preskoke koji se javljaju nasumicno i traju razlicito cak i po desetak sekundi.Probao sam sve: razne verzije Progdvb-a, Yanksee-a, podesavanja ali i dalje je isto. Situacija je ista i na Windowsu ME i na Win2k.Zanimljivo je da se u software modu ovo ne desava odnosno imam normalne snimke. Snimam dosta i zaista mi je ovo ogroman problem pa bi mi zaista puno znacilo ako bi neko mogao da mi u ovome pomogne.

Hvala unapred.

Jedina razlika izmedju HW i SW moda je u tome sto se u HW modu slika salje iz kartice preko PCI magistrale a u SW se formira u racunaru pa pretpostavljam da je problem tu negde.

Pokusaj da:
1. u audio-video settings menjas direct-draw opcije
2. u biosu menjas parametre za PCI
3. instaliras pci lattenci patch sa Hauppauge-ovog sajta
4. da snimljeni materijal pre gledanja propustis kroz PVAstrumento
5. instaliras novije 2.15 drajvere za nexus i novije drajvere za plocu i graficku

Takodje proveri kakav je snimak sa originalnim software-om (dobija se uz drajvere) i kakva je reprodukcija sa nekim programom za DVD (WinDVD i sl.).
Ako nista od ovoga ne pomogne verovatno se ne slazu Nexus i maticna ploca.

Ja takodje imam Nexus vise od godinu dana ali nisam iskusio do sada tu vrstu problema.

bobby63 je napisao(la):
Jedina razlika izmedju HW i SW moda je u tome sto se u HW modu slika salje iz kartice preko PCI magistrale a u SW se formira u racunaru pa pretpostavljam da je problem tu negde.

Pokusaj da:
1. u audio-video settings menjas direct-draw opcije
2. u biosu menjas parametre za PCI
3. instaliras pci lattenci patch sa Hauppauge-ovog sajta
4. da snimljeni materijal pre gledanja propustis kroz PVAstrumento
5. instaliras novije 2.15 drajvere za nexus i novije drajvere za plocu i graficku

Takodje proveri kakav je snimak sa originalnim software-om (dobija se uz drajvere) i kakva je reprodukcija sa nekim programom za DVD (WinDVD i sl.).
Ako nista od ovoga ne pomogne verovatno se ne slazu Nexus i maticna ploca.

Ja takodje imam Nexus vise od godinu dana ali nisam iskusio do sada tu vrstu problema.

Odmah sam nasao razliku.Promena opcija Progdvb-a ne pomaze nimalo, (vise ne znam ni sta bih jos mogao da promenim). Nexusov originalni softver snima bez greske, kao i Watchtvpro 2.07. Bilo koja verzija Progvb-a brljavi. E sad, vrlo sam rad da zbog ovoga predjem na Watch tv pro, ali nemam pojma da radim s njim, ne znam kako da instaliram Yankse,Fenrir i kljuceve, konfigurisem i upotrebljavam daljinski, dakle sve ono u cemu je Progdvb bio neprikosnoven i zbog cega sam ga koristio. Ima li neki help ili tutorial za Watchtvpro, sta treba da radim?

Ja na SS2 isto imam obavezno missing frejmove, zvuk se ponekad gubi i josh ni jedan film nisam uspeo da snimim kako treba u progDVBu....znachi ipak je program u pitanju...

Nešto vam ne valja, meni je sve radilo kao sat.. Nexus-S, 512 DDR, [email protected]. Dve ili tri različite verzije PROGDVB-a, sve default, znači ništa nije dodavano, menjano u odnosu na default setovanja, itd. Win XP.

Re

driver je napisao(la):
Ja na SS2 isto imam obavezno missing frejmove, zvuk se ponekad gubi i josh ni jedan film nisam uspeo da snimim kako treba u progDVBu....znachi ipak je program u pitanju...

ja se generalno s'tobom ne bi slozio,mislim da su kod tebe lose rasporedjeni resursi a vidim da imas i probleme sa NF7 i magistralom prim/slave sa hdd?

Ja nemam te probleme GA-7VAX ,koje ste vi ovde naveli i imam obe cartice i ss1 iss2 i sve mi radi savrseno i jedan hdd/2mb chesa jedino nesmem kada dolaze fajlovi sa satelita da snimam cd iaoko je cd na drugoj ide grani zato sto cu imati incomplite!!!Dok uisto vreme snimam sa ss1 carticom bez izgubljenih fremova!!!!

Pozdrav cheers

Naime,kada snimam video, bilo da su kanali skremblovani ili fta, u snimku koji dobijem imam brojna "ispustanja" snimljenog materijala, preskoke koji se javljaju nasumicno i traju razlicito cak i po desetak sekundi

Probaj ovde nesto da cackas , mozda pomogne

Settings=>Audio & Video options=>TimeShift buffer
i Buffer stavi na "In memory" (ako vec nije tako namesten)

Pozdrav

P.S. kod mene na SS2 sve lepo radi.....

Ponovo sam pokusao sa verzijom 4.31 i WinMe, i taman se ponadao da radi super, i posle 15 minuta snimanja poceo je ponovo da zeza. Pokusacu da povecam pci latency na 64, inace patch sa Hauppauge sajta nece pomoci jer je u pitanju nforce2 ploca, Abit nf7-s. Nista ostalo nije pomoglo a i dalje nemam ideju sta da radim.

Vrh Dno