Šta je novo?

Prodavnice tehničke opreme u Srbiji - loša iskustva

el_patron

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
GPU
Sapphire 6650XT Nitro+
Storage
Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
Zvuk
Microlab M660BT + Steel Series Arctis 7+ Wireless
PSU
Asus Rog Strix Gold 750w
Kućište
Be Quiet Pure Base 500FX
Monitor
BenQ Mobiuz EX2710S
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Dart Wireless+ HyperX Alloy Origins Red Linear
Mobilni telefon
iPhone 13 mini 128gb
Pametni uređaji
Xiaomi 3C
Pristup internetu
  1. Optički internet
Niko ti to ne može potvrditi pošto je sve to mačka u džaku koja zavisi od politike (i dobre volje) firme o razlikuje se od slučaja do slučaja. Neko će ti izaći u susret samo sa računom a neko će pokušavati da te zavlači i sa garancijom...
Upravo to, a ja ne zelim da zavisim od necije dobre volje u tom slucaju.

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
635
Nažalost ni garantni list ne znači 100% da će sve ići kao po loju i da nećeš morati da se boriš sa nekim vetrenjačama da bi isterao pravdu kako i sleduje (vidi Delijin primer sa SSD i Tehnomanijom) ali su opet šanse da ne pokušaju da te zavlače solidno veće.

Sakura

Zapažen
Učlanjen(a)
16.08.2021
Poena
15
Otisao danas da vratim memoriju, rekao im razlog zbog cega vracam, ubedjivali me da je uvodjenjem nove fiskalne kase serijski broj zapisan u sistemu i da mi je racun dovoljan da reklamiram proizvod kod uvoznika i nakon 5, 6 godina. Kazu da vise ne dobijaju garantni list od uvoznika jer sve ide preko racuna. Onda je jedan od zaposlenih zakljucio da vracam memoriju jer sam na drugom mestu nasao jeftinije :D

Sve u svemu, trebalo bi da uplate novac na racun u narednih par dana, a ja cu poruciti tamo gde se dobija garantni list. Da li neko moze da potvrdi ili demantuje ovu izjavu da se garancija moze ostvariti samo sa racunom, bez garantnog lista nakon 2 godine?
Dobila uredno garanciju (garantni list) i pored novih fiskalnih racuna
Kad smo kod toga...

Dobih ja nazad SSD od Tehnomanije - odbijena reklamacija uz komentar da je istekla garancija od 2 godine, a da se produzena resava u servisu / kod distributera.
Ko je uopste "ovlascen" za Samsung SSD?
Ne znam da li sam sacuvala moje kutije, ako ih nadjem mogu da pogledam

el_patron

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
GPU
Sapphire 6650XT Nitro+
Storage
Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
Zvuk
Microlab M660BT + Steel Series Arctis 7+ Wireless
PSU
Asus Rog Strix Gold 750w
Kućište
Be Quiet Pure Base 500FX
Monitor
BenQ Mobiuz EX2710S
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Dart Wireless+ HyperX Alloy Origins Red Linear
Mobilni telefon
iPhone 13 mini 128gb
Pametni uređaji
Xiaomi 3C
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne znam zasto meni nisu hteli da je daju :D
Dobio sam i ja u drugoj firmi.

Poslednja izmena:

Perkelle

Zapažen
Učlanjen(a)
12.03.2023
Poena
5
Uvek ze zapitam zašto oni i dalje postoje i zašto ljudi još kupuju kod njih čim postoje i dalje.
Još češće se zapitam da li stvarno ljudi padaju na te "popuste".
Nisu jedini, ali jesu najekstremniji sa tim lažama.

Ja kad bih se pitao, zakonom bih obavezao sve trgovce da iznad svoje cene drže preporučenu maloprodajnu cenu, baš iz razloga da bi prosečni kupac sa prosečnim mozgom imao neku univerzalnu cenu za reper.

A kod nas se preporučena maloprodajna cena bukvalno spomene samo u PR materijalu recimo, kada ovdašnja područnica brenda ili distributer najavi neki uređaj, primera radi.

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
635
To zbog čega oni postoje mi je savršeno jasno ali zašto se kupuje kod njih mi može biti jasno za one koji kupuju prvi put kod njih, ne prate forume i nisu upoznati koliki su ovi hohštapleri dok mi svi oni koji su overili ovu ili sličnu telu ili su imali određenih neprijatnosti sa njima a i dalje kupuju kod njih apsolutno nejasni!

deksi10

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I5-10400F
Matična ploča
MSI H410M-A PRO
RAM
2 x 8GB DDR4 2666Mhz
GPU
EVGA RTX 3050 8GB
Storage
SSD Apacer as2280p4u pro 1TB
PSU
Corsair VX550W
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
Samsung S24C650
Mobilni telefon
Redmi Note 8 PRO
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
...ali zašto se kupuje kod njih mi može biti jasno za one koji kupuju prvi put kod njih, ne prate forume i nisu upoznati koliki su ovi hohštapleri...
A to je 99% potrosaca u Srbiji.

Imaju radnju u svakom vecem selu u Srbiji. Ne izbijaju sa reklama na tv-u...

Koliki procenat potrosaca u Srbiji gleda televizor? - 100%
Koliki procenat potrosaca je clan bencha ili nekog potrosackog foruma? - 1%, ako i toliko..

Vujkeee92

Poštovan
Učlanjen(a)
14.10.2015
Poena
70
A to je 99% potrosaca u Srbiji.

Imaju radnju u svakom vecem selu u Srbiji. Ne izbijaju sa reklama na tv-u...

Koliki procenat potrosaca u Srbiji gleda televizor? - 100%
Koliki procenat potrosaca je clan bencha ili nekog potrosackog foruma? - 1%, ako i toliko..
Potvrdjujem. Iako sam im rekao više puta, roditelji moje supruge redovno tamo uzimaju jer im je usput i imaju "dobre" akcije. Ja se srećom opekao za sitnu stvar i pre nego što sam video ovu temu.
Nažalost mnogo starijih ljudi pada na te fore sa njihovim akcijama

rolanero

Poštovan
Učlanjen(a)
06.07.2016
Poena
80
Pozdrav, zanima me gde mogu da kupim PC komponente, online, preko kreditne kartice posto bih podelio na rate? Za sada, skoro svaka prodavnica, osim Gigatrona, ima tu mogucnost ali moras doci u njihovu prodavnicu, a vecina istih se nalazi u Beogradu sto mi ne odgovara...

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,095
Tehnomanija kada napravi akciju to bude apsolutno najjeftinija cena na trzistu, eto zasto ljudi kupuju tamo.

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
635
Pod pretpostavkom:
a) da je ta cena tačna
b) da tu robu stvarno i imaju
c) da je roba na akciji nova a ne korištena i vraćena u garantnom roku, refurbished ili nešto treće

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
1,005
Pozdrav, zanima me gde mogu da kupim PC komponente, online, preko kreditne kartice posto bih podelio na rate? Za sada, skoro svaka prodavnica, osim Gigatrona, ima tu mogucnost ali moras doci u njihovu prodavnicu, a vecina istih se nalazi u Beogradu sto mi ne odgovara...
Ukoliko postoji Gigatron radnja u tvom mestu, možeš da poručiš online sa preuzimanjem u toj radnji. Onda tamo platiš karticom na rate.

bakara

Znamenit
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,095
Pod pretpostavkom:
a) da je ta cena tačna
b) da tu robu stvarno i imaju
c) da je roba na akciji nova a ne korištena i vraćena u garantnom roku, refurbished ili nešto treće
Moj komentar se ne odnosi na kupca koji sedi kuci i klikne i tako narucuje, bez svesti da zivi u jednoj skromnoj zemlji na balkanu gde je siromasno okruzenje stvorilo odredjena pravila ponasanja, i kupovine.

Odnosi se na kupca, koji ce nakon sto vidi cenu na sajtu koristiti oci, noge i usi,
tj ako ne otici do prodavnice i videti, onda bar pozvati telefonom i informisati se.

Ovo ne vazi za tehnomaniju vec za sve domace online trgovce

Phoenix92

Cenjen
Učlanjen(a)
04.05.2017
Poena
145
Gigatron takođe može i online na rate, ja sam pre par nedelja tako uzeo i platio online intesinom MasterCard

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
635
Moj komentar se ne odnosi na kupca koji sedi kuci i klikne i tako narucuje, bez svesti da zivi u jednoj skromnoj zemlji na balkanu gde je siromasno okruzenje stvorilo odredjena pravila ponasanja, i kupovine.

Odnosi se na kupca, koji ce nakon sto vidi cenu na sajtu koristiti oci, noge i usi,
tj ako ne otici do prodavnice i videti, onda bar pozvati telefonom i informisati se.

Ovo ne vazi za tehnomaniju vec za sve domace online trgovce
Znam i ja sam mislio generalno ali često i prilikom provere telefonom dosta njih znaju da daju dezinformacije a obilazak mora radnji kako bi se uverilo da imaju proizvod i po toj ceni često zna da bude gubljenje vremena u šta sam se lično uverio par puta, sva sreća pa u radnjama koje su jako blizu.

Poslednji primer je kupovina nekog adaptera za koji su mi na chatu rekli da ga ima u V. Stepe 318. Prošetam do tamo jer mi je na 10 minuta pešice i kažu mi da nemaju i da ga nisu ni imali. Odem ponovo na chat kažu da imaju u toj radnji, ja im kažem da nemaju i da sam upravo izašao iz nje i šta mi je tamo rečeno, kad oni odgovaraju da je greška u kucanju i da treća radnja u kojoj imaju (prve dve su daleko) nije u V. Stepi nego kod Zmaja, uz izvinjavanje.

Jednom može biti greška u kucanju, dvaput već to nije već je neažurnost podataka.

E sad zamisli da je reč i radnji koja nije tako blizu i da se po njihovim informacijama zaputiš čak na drugi kraj grada kako bi kupio nešto potrebno pa još i povoljno i tamo zbog nečije dezinformacije u vezi stanja/cene doživiš hladan tuš izgubivši pritom i vreme i novac (mali ali svejedno)...

Zato u našem ovakvom sistemu ni korišćenje očiju, nogu j ušiju ne garantuju da ćeš naposletku uspešno završiti kupovinu...

RingeRaja

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
695
Vidim da im je ovaj sistem značajno bolji, nego onaj što su imali kada su im maznuli podatke...napreduju, nema šta....

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
635
Pardon, u prethodnom komentaru sam zaboravio da napomenem da je reč o Tehnomarketu, ne o Tehnomaniji. Mea Culpa.

rolanero

Poštovan
Učlanjen(a)
06.07.2016
Poena
80
Drustvo, napisao sam osim Gigatrona, znam za njih kupovao sam, ali su dosta skuplji od ostalih. Zbog toga me zanima da li postoji jos neka radnja, da je neko kupovao preko kreditne kartice na rate.

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
1,005
Relativno mali broj radnji dozvoljava kupovinu u na rate. Upravo to ume da napravi razliku u ceni; takvu kupovinu na rate kreditira prodavac.
Druga opcija je kupovina kreditnom karticom - revolving opcija, ali naravno onda ima bankarske kamate.

Olujche

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2012
Poena
215
Drustvo, napisao sam osim Gigatrona, znam za njih kupovao sam, ali su dosta skuplji od ostalih. Zbog toga me zanima da li postoji jos neka radnja, da je neko kupovao preko kreditne kartice na rate.
Ajd pročitaj opet šta si napisao. Ja sam kupovao online na rate i u tehnomaniji, shopster i još nekoliko prodavnica. Nema to veze s njima nego s bankom i sistemom naplate koju koriste. Znam da sam negde platio online na rate zato što mi se opcija sama ponudi posle kucanja kreditne kartice a nije ništa pisalo o tome na sajtu.

desp

Znamenit
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
1,005
Ima raznih kreditnih kartica; npr.Installment kartica koju nudi Kombank automatski može da deli na rate (sa kamatom naravno).
Dok recimo kod Intesine kreditne kartica (revolving kartica), plaćanje na rate ("bez kamate") je moguće samo u radnjama koje imaju takav ugovor sa bankom. O tome piše i na sajtu same banke. Sa prodavcima sa kojima nemaju ugovor, jedino je moguća revolving opcija.

ben roj

Poštovan
Učlanjen(a)
08.08.2021
Poena
50
Ja sam kupovao na rate on line u metalcu i ekupi. Cak su mi jednom u e kupi i vracali pare jer nisu imali proizvod.
Dostava je mislim iznad 3000 besplatna. Sve je bilo ok

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
635
Evo najsvežijeg primera - na sajtu Gigatrona stoji da u TC Stadion na stanju ima pet različitih rančeva od Lenova - u praksi nema ni jednog jedinog. Upravo bio do TC zbog nečeg sasvim drugog i usput proverio i to pošto me je zanimao jedan konkretan za koji piše da ga imaju... Sve prodato danas? Hau jes nou...

Perkelle

Zapažen
Učlanjen(a)
12.03.2023
Poena
5
Skoro svaki trgovac nudi plaćanje kreditnom karticom, i skoro svi imaju ugovor sa barem jednom bankom, nekad i više koji podrazumeva plaćanje na rate bez kamate, računajući i online.

S tim da treba paziti i u tom slučaju na moguću razliku u ceni pri kupovini online i u prodavnici jer plaćanje na rate online uvek zaračunava onu cenu navedenu za gotovinsko i online plaćanje, dakle onu nižu cenu, dok u prodavnici umeju da zaračunaju onu veću cenu, neretko.

Stiven

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2005
Poena
395
Ja odavno imam od raiffeisen banke mastercard web revolving. I generalno deli zavisno od iznosa na 3 / 6 i 12 meseci. Bilo gde da je provucem skine ceo iznos ko da sam platio za kes cenu, a banka mi deli na rate. Jedino sto placam je odrzavanje kartice 230din mesecno.

E sad ako ne platim ceo iznos rate onda mi se obracunava kamata.

Iskreno bilo gde da kupim / licno / online ili u inostranstvu ne pricam da je kreditna niti kazem da mi prodavac deli na rate, tako da mi je ona najbolja stvar jer tehniku kupujem preko nje.

Od skoro su menjali uslove za nove korisnike i dele max na 6 rata, dok je starima ostalo 12.
Presli su na Visu revolving al mesecno odrzavanje kartice 600 din :)

Kombank master installment je isto ql, imas limit, 12 meseci na rate al ako ces bez kamate samo na mestima gde banka ima ugovor, i obavezno prodavac mora istu da provuce na terminal kombanke, i da podeli ratu na 12 meseci.

Vrh Dno