Jedan ogroman minus za BCGroup, tj reklamacije.rs ili Nepo ili ko god da je u pitanju (mrzi me da guglam ko stoji iza reklamacije.rs), i naravno FOX (iako imam drugi televizor, slican ovome, koji radi bez problema danonocno).
Televizor marke FOX, 55WOS600A, placen 48000, koji ima probleme sa nekim artefaktima koji se sporadicno javljaju (zamrzne slika, i onda na svakih 30s opet na po sekund), poslat 1. marta na reklamaciju, kurirskom sluzbom.
Televizor sam spakovao propisno, kao po instrukcijama, na papiru napisao ime adresu email broj telefona, kurir dosao, preuzeo (po BCGroupovoj porudzbenici), medjutim ja sam zaboravio racun da stavim, sto sam se setio dan posle, i mejlom ih obavestio i sken racuna poslao. Sve OK, nema problema.
Tacno 7 dana nakon sto je stigla prva poruka da e reklamacija stigla, stize ono default obavestenje da je odbijena (na sta sam navikao, jer je to neki loophole ili sta vec koji koriste svi jer MORAJU po zakonu neki odgovor u roku od 7 dana na reklamaciju da daju). OK, nista strasno, cekamo dalje, ipak je to TV, a kvar specifican.
Naravno, detaljnije informacije nisam dobio na mailu, a u medjuvremenu sam koristio ticket support system da im posaljem klipove (7. marta), i receno mi je da se uredjaj jos testira.
Da ironija bude veca, juce, 15., ih pitam da li su testirali i videli o cemu je rec, i jutros u 8:30 mi stize email na ticketu da "nisu, ali bice uskoro",
da bi mi u 10:10 stigao ovaj SMS da je poslat televizor nazad (????).
Ja ne verujem, zovem taj njihov hotlajn, gde mi se javlja zena koja pojma nema sta se desava ali da su njihovi serviseri sve testirali i da nije manifestovao televizor kvar, posle "visecasovnog testiranja", i da ga zato vracaju i reklamacija je odbijena. Ja pitam zasto mi nije na email stiglo, oni kazu nismo imali vas email kad smo zaveli reklamaciju. Ja kazem da sam na papiru napisao i email (OK, desi se da se zbog loseg rukopisa ne procita, iako je relativno jednostavan, nekog mrzi, sta god), ali takodje da jer sam zaboravio fiskalni da im posaljem, sam slao sa tog emaila, tiket system.
Ona kaze nema pojma, nikakav e-mail nemaju moj, na sta ja kazem da je nemoguce jer mi je automatski reklamacije.rs registrovao nalog cim sam zaboravio da im fiskalni posaljem.
Stavise, dopisivali smo se preko ticket systema u vezi video dokaza da televizor ima problem.
Naravno, zena iz kolcentra nece da se svadja jer zna da nema argumenata, i samo kaze "ja sam vama rekla kako kod mene stoji" ili nesto na tu foru, i to je to, televizor poslat, to sto vam nije stigao email sa objasnjenjem sta gde i kad, vi ste krivi (valjda), a svakako i da smo mi krivi, necemo ti reci da smo mi.
Ja razumem da je kvar specifican, jer se manifestuje posle par minuta, ili posle par sati, i to ne uvek (pritom, nema veze sa HDMI portovima, vec se desava i sa HDMI uredjajima, a i sa appovima, kao sto se vidi na snimcima), ali da 2 nedelje nego televizor od 20kg drzi, i pritom me gaslightuje, a kvar postoji vec mesecima, samo ja nisam zbog posla stigao da reklamiram jer je 150km dalje od mene televizor, epa nece moci.
Komunikacija nula, klasican primer gde leva ruka nema pojma sta desna radi.
Ja sumnjam da je u pitanju neki hladan lem na ploci, jer je bukvalno 3 nedelje nakon sto sam ga uzeo (proslog juna) imao isti taj problem, ali racunam 3 god, ne koristi se puno TV, a mozda ce i samo proci, medjutim nije, i konacno sam nasao vremena da ga spakujem i posaljem, i eto.
Ajde razumem da je u pitanju uredjaj poput telefona, pa i da se dobacujemo njime, ali ovako da mi u 8:30 kazu ne zna se nista videcemo, u 10:30 stize ti sutra buraz nema brige, i da sad u 11 me gaslightuju kako nema kvara i ja nisam ostavio kanale komunikacije da mi se jave, drsko i krajnje bezobrazno.
Koje su mi realno mogucnosti, osim da se zalim efektivi, trzisnoj, da dignem buku, gugl review bot farmu preko raznih social network service panela, itd?