Šta je novo?

Prodavnica mobilnih - pokude i pohvale

@momsab
Pricamo o fonly prodavnici mobilnih telefona u temi "prodavnica mobilnih" i to bude obrisano jer "nije tema"? :unsure:

Izmedju tog posta o fonly-u bilo je offtopic-a, Ne mislite da ce neko da gubi vreme i da bira sta se brise i sta ne, pa onda selektivno brisanje, ne lici ni na sta ceo thread.

Pomenuto je, legalnost prodaje i garancija, kao sastavni činioci prodaje u bilo kojoj prodavnici i koje su navedene. Kad je istaknuta prodavnica Fonly i za koju je rečeno da ispunjava sve zakonske odredbe koje štite kupca i uz to ima najpovoljniju cenu među legitimnim prodajama, obrisano je sve.

Sledeci put ce biti i poeni, sad je proslo samo sa ciscenjem. Ko voli, nek izvoli.

Jedan broj prodavnica prodaje mobilne sa jednogodišnjom garancijom, što nije u skladau sa regulativom. Obratio sam se Samsungu i dobio spisak ovlašćenih prodaja i na njemu nema ni jedne prodavnice gde su cene osetno niže.
Pogledao sam KP oglase i primetio da ima telefona sa fiskalnim, sa istim datumom ispostavljanja i par sati pre postavljanja oglasa i drastično nižom cenom.

Naravno da nema kad je to "uvezeno" na ko zna koji nacin.

Na KP mozes da naidjes na telefone sa 2 god garancije od operatera sa sve fiskalnim jer gomila ljudi uzme telefon i proda ga odmah jer im prodaja telefona donese pare kao da su uzeli kredit u banci bez da uzmu kredit u banci.

Generalna preporuka je da se takvi telefoni, uzeti od operatera, kupuju od poznatih ljudi u slučaju da zatreba garancija.
Tačnije, ukoliko se javi potreba za ostvarivanjem garancije i zamenu telefona, to mora da uradi onaj čiji je ugovor sa operaterom.
Budući da je jedini smisao kupovine takvih telefona upravo domaća garancija, ispada besmisleno kupovati ako je ne možete ostvariti. Onda je bolje kupiti kod mađara

Jel ima neko neke informacije koliko je pouzdan taj fonly pošto vidim da nema mnogo iskustava na forumu?

Generalna preporuka je da se takvi telefoni, uzeti od operatera, kupuju od poznatih ljudi u slučaju da zatreba garancija.
Tačnije, ukoliko se javi potreba za ostvarivanjem garancije i zamenu telefona, to mora da uradi onaj čiji je ugovor sa operaterom.
Budući da je jedini smisao kupovine takvih telefona upravo domaća garancija, ispada besmisleno kupovati ako je ne možete ostvariti. Onda je bolje kupiti kod mađara
Hvala, ovo mi nije palo na pamet, znači uzimanje takvog primerka je ko i kod ovih što daju kvazi garanciju, jedino što je originalnost sigurnija.
Naime, razlika između cene za galaxy A55 u Finlyiju, i tek Gigtronu je jako velika u poređenju sa donjim cenama koje reklamiraju pojedine prodaje, 330e naspram 55.000, Fonly 51.000 Din. Međutim, za jeftin model A25, Fonly cena i kod ovih jeftinih je identična, 205e i 24.000Din. Dal je moguće da kod skupljeg modela već ima kopije, a da se pak jeftin ne kopira jer spada u nižu klasu.
Jel ima neko neke informacije koliko je pouzdan taj fonly pošto vidim da nema mnogo iskustava na forumu?
Kad se pročita ono, o nama, stoji da je to u stvari prodaja A1. Bio je neki potitivan komentar, ako i on nije obrisan po prijavi.

Hvala, ovo mi nije palo na pamet, znači uzimanje takvog primerka je ko i kod ovih što daju kvazi garanciju, jedino što je originalnost sigurnija.
Naime, razlika između cene za galaxy A55 u Finlyiju, i tek Gigtronu je jako velika u poređenju sa donjim cenama koje reklamiraju pojedine prodaje, 330e naspram 55.000, Fonly 51.000 Din. Međutim, za jeftin model A25, Fonly cena i kod ovih jeftinih je identična, 205e i 24.000Din. Dal je moguće da kod skupljeg modela već ima kopije, a da se pak jeftin ne kopira jer spada u nižu klasu.

Kad se pročita ono, o nama, stoji da je to u stvari prodaja A1. Bio je neki potitivan komentar, ako i on nije obrisan po prijavi.
Ja sam kupila slusalice, sve je proslo ok, stigle su brzo, iako se porucuje onlajn stigao je papirni racun u paketu. Da, pise da je to ustvari A1 Srbija. Sad sta ce biti ako mi zatreba da reklamiram, nemam pojma.

Je li neko dobio telefon poručen od fonly prodavnice? Kontakt ne postoji ili je beskoristan

kontaktiraj na emial, odgovarali su istog dana

Danas stiglo. Ispostavilo se da su narednog dana poslali odmah telefon a dexpress 7 dana nije dostavio posiljku. I dalje zameram fonly-ju 0 obavestavanja ili bilo kakve potvrde sta je u pitanju i gde je paket (cak nisu imali ni broj posiljke!)

Danas stiglo. Ispostavilo se da su narednog dana poslali odmah telefon a dexpress 7 dana nije dostavio posiljku. I dalje zameram fonly-ju 0 obavestavanja ili bilo kakve potvrde sta je u pitanju i gde je paket (cak nisu imali ni broj posiljke!)
Evo sad sam proverila, meni su samo na mejl poslali da je porudzbina kreirana i nista posle toga.

Ovo nije tema za raspitivanje o KP prodavcima i širenju teorija zavere. Ovo je tema o prodavnicama. Offtopic obrisan.

Sada sam bio kod Yettela da prenesem broj i pitao ih da li mogu da kupim od nekog ko je kupio kod njih koji ima fiskalni i ugovor sa njima a da meni vazi garancija, odgovor je negativan. Pito sam ih da li mogu sa tom osobom ciji je mob da dodjem kod njihu poslovnicu i da prebacim mob na mene i to ne moze. Znaci jedina varijanta da kupite od nekog bliskog i ako ne bude radio da on podje sa vama.

Ovde se pominje KP i kako su tamo jeftiniji mobilni. To je tacno ali svi mobilni koji se tamo pojave su vec korisceni iako se reklamiraju vakum pakovanje novo itd. Ako prodavac postavi i fotku kutije tu se nalazi IMEI broj koji je jedinstve za svaki mob na svetu. Lako je otici do https://www.imeipro.info/samsung_imei_check.html (ovo je link koji proverava samsung mob) ukucati broj sa fotke i vidweti dokle je garancija i da li je mob aktiviran. Sve koje sam chekirao a koji se reklamiraju po tim malim prodavnicama (neko je ranije okacio i spisak) svi su bili aktivirani. Tako da kupovina preko KP je lutrija koja moze i ne mora da se isplati jer ostvariti garanciju u tim malim prodavnicama moze da bude problem.

Ne znam šta si ti proveravao ali to što pišeš jednostavno nije istina jer itekako ima novih telefona po tim jeftinim buvarama

Ne razumem na osnovu čega yettel može da ne prizna garanciju ako imaš račun da je uredjaj kupljen kod njih.

Kada nešto kupim ja sam vlasnik toga i mogu da radim sa tim šta hoću pa i da ga prodam ili poklonim nekom

Ne znam šta si ti proveravao ali to što pišeš jednostavno nije istina jer itekako ima novih telefona po tim jeftinim buvarama

Ne razumem na osnovu čega yettel može da ne prizna garanciju ako imaš račun da je uredjaj kupljen kod njih.

Kada nešto kupim ja sam vlasnik toga i mogu da radim sa tim šta hoću pa i da ga prodam ili poklonim nekom
Mozda je drugacije ako kupis fon na ugovor na svoje ime. Naravno ako kupis odjednom onda je dovoljan samo racun pa mozes da poklonis.

Verovatno da je tako, samo čovek nije te "sitnice" naveo.

Dok se ne isplate sve rate potpisnik ugovora nije vlasnik telefona, i to je sasvim razumno.

Cena polovnom telefonu sa oglasa i bude niža, ali da novi, kakvi god, vakum, ug operatera, fiskalni..., budu samo 10%niži nego u radnji, gde možeš i na 6 rata da kupiš, meni je deal breaker, da ni ne razmatramo eventualne rizike prilikom same kupovine.

Na Fonly sajtu ima baner da je karticama banka Intese moguće plaćanje na rate, da li to važi i ako se plati pouzećem, bez ostavljanja kartice online? Kažu da je moguće kuriru platiti karticom.

to pitaj fonly. Ali u praksi je moguce

Poslao sam upit, ali ovde pročitah da slabo odgovaraju, pa rekoh, možda neko ima direktno iskustvo.

Na Fonly sajtu ima baner da je karticama banka Intese moguće plaćanje na rate, da li to važi i ako se plati pouzećem, bez ostavljanja kartice online? Kažu da je moguće kuriru platiti karticom.
Ne, ako zelis da se tel dostavi u radnju A1 pa da ga tamo podignes onda se plaća prilikom porudzbine, ne moze pri preuzimanju.

Verovatno da je tako, samo čovek nije te "sitnice" naveo.

Dok se ne isplate sve rate potpisnik ugovora nije vlasnik telefona, i to je sasvim razumno.
Nego šta je nego vlasnik? Ne uzima telefon na lizing. Probaj pokušaj karticom neke banke uzmi tv na rate, pa prestani da plaćaš rate. Javi da li su ti došli po tv ili su te predali izvrsiteljima za dug.

• Like
Reagovanja: Ira
Nov sam na forumu(stigao sa susednog), pa evo ovde koja bi bila pouzdana prodavnica za S24 8GB/128GB ili 256gb onyx black.

Nazad
Vrh Dno