kovacm
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.01.2005
- Poena
- 870
da ti je iskopiram i posaljem?
imam ih nekoliko josh sa Atarija ...![]()
btw i ja sam imao neki PowerBook cini mi se 5300...
Mislim da na Apple.com ima da se skinu starije verzije OS-a, pa cu nekako valjda da zbudzim nesto
Doduse, ne znam da li je unutar ove makine DD ili HD flopi :d
Jesi siguran da se može pisati na mac disketu na amigi i atariju? On je koristio ZCAV
mac je koristio promenjivu brzinu rotacije ali su tim flopijima doakali na neki drugi nacin na atariju i amigi ali je to zahtevalo mogucnost vece kontrole nad flopy controlerom sto kod amige nije bio skoro nikakav problem pa su zahvaljujuci tome nondos diskete (mahom igre) imale svaka svoj fs sto je u neku ruku bila zastita od kopiranja.
moguce da si u pravu mada sam prilicno siguran da su diskete koje su radile na Atariju pod Mac emulatorom radile i na pravom Macu (mrzi me sad da ustajem iz kreveta i probam...)
Mislim da na Apple.com ima da se skinu starije verzije OS-a, pa cu nekako valjda da zbudzim nesto
Doduse, ne znam da li je unutar ove makine DD ili HD flopi :d
Bice, chupavo. Uvek mogu da nadjem nekoga sa istom masinom i da od njega prekopiram sistem: nema aktivacije, nema serijskog broja - much more human computing![]()
Prvi Apple IIc, pirotskoj Gimnaziji platio je "Tigar", negde oko 50.000$, te davne a ne tako daleke 1983. godine.
Ajde, nek' te ne mrzi, živo me interesuje da li može.![]()
DD flopi, i to u specifičnom mac formatu 800k. Ne pc-ju nema šanse da napraviš takvu disketu. Jedino na nekom mac-u koji ima flopi disk![]()
Jel si siguran? Mozda se varam jer sam bio jako jako mlad, ali cini mi se da je disketa mogla da se formatira i u DD formatu i u DOSu. Secam se da sam koristio neki program "800" za citanje istih. To je bilo prilicno davno... :trust:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari