Šta je novo?

Prodaja na eBay-u

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sta je potrebno da se nesto iz Srbije ponudi na eBay-, legalno bez laganja za drzavu i sl. Znaci 100 % legalno, da li je uospte moguce? Koji racun, koja kartica, ako moze malo detaljnije. Hvala.

Nije moguce legalno, nema nas na Ebayu.

Poslednja izmena:
Jeste bruka kad moderator laze, ali desava se :-devil-:
Verovatno covek nije dobro obavesten, i ovo nije uradio iz zle namere, ali informacija je u svakom slucaju pogresna...
Ja sam registrovan kao seller na eBay-u i oko registracije nije bilo nikakvih problema...
Koriscen je Master Card Banke Intesa (tada Delta Banke)...
E, sad...
Hoce li neko da se igra, da mu neko salje robu iz Srbije, i kako da pare stignu do tebe, to je vec malo komplikovanije...
Poz

djuka007 je napisao(la):
Jeste bruka kad moderator laze, ali desava se :-devil-:
Verovatno covek nije dobro obavesten, i ovo nije uradio iz zle namere, ali informacija je u svakom slucaju pogresna...
Ja sam registrovan kao seller na eBay-u i oko registracije nije bilo nikakvih problema...
Koriscen je Master Card Banke Intesa (tada Delta Banke)...
E, sad...
Hoce li neko da se igra, da mu neko salje robu iz Srbije, i kako da pare stignu do tebe, to je vec malo komplikovanije...
Poz

Primeti rech "legalno". Ako chovek hoce legalno, to ne moze, jer ono shto mi radimo nije legalno. Druga je pricha to shto oni nas nikada ne provale jer imaju toliko usera na paypalu da je to skoro pa nemoguce. Kada bi te neko prijavio da si iz ove zemlje, nalog bi ti momentalno ugasili.

a ko bi narucio sa zapada nesto iz Srbije? prvo bi mislili da je neka bomba, a ako i predju preko tog straha, opet strah-mala cena sugerise da je roba "vruca" a velika cena u startu odbija. demoklov mac.

furov je napisao(la):
a ko bi narucio sa zapada nesto iz Srbije? prvo bi mislili da je neka bomba, a ako i predju preko tog straha, opet strah-mala cena sugerise da je roba "vruca" a velika cena u startu odbija. demoklov mac.

To je tek druga pricha i nikada mi nije jasno shta ljudi misle da prodaju na ebayu odavde. Hrana ne moze da se prodaje, iako bi opet to teshko ishlo, jer tamo samo nashi znaju za rakiju i kajmak :D

furov je napisao(la):
Ne loopaj.
@driver: da nemam sta da prodam ne bih ni postavio temu.

A shta cesh to da prodash shto oni vec nemaju, i po nizoj ceni ? :)

znanje ? :D

Prshutu.
Chvarke.
Majuske.
Krvavice.

Poslednja izmena:
Sasvim je moguce prodati nesto na ebay-u (mada najbolje na ebay.de), i nema nikakvih problema. Znam nekog da prodaje nase filmove, neke rekvizite, nesto vezano za Srbiju, kupuju Nemci ponekad, ali najvise nasi gastosi. Ako neko hoce da prodaje, mora imati kreditnu karticu sa koje se skida provizija od prodaje stvari (Ebay ne radi nista za dzabe :) ), paypal nije neophodan. A da bi tebi neko nesto uplatio, najbolje otvoriti preko rodjaka, poznanika tekuci racun u Nemackoj banci.

Placanje iz inostranstva niije nikakav problem! Sem WU koji cepa na proviziji, imas sasvim solidnu varijantu da otvoris devizni racun, kupcu posaljes instrukcije za placanje (swift) iz svoje banke i oni te obaveste cim ti legnu pare.

Neki lik iz mog mesta prodaje harmonike na USA ebay. :) I kaze kupiju uglavnom amerikanci.
E sad' bio je on jednom kod mene i sve mi detaljno objasnio, ali nista nisam skontao :)

Ima PayPall, robu salje nekom firmom za transport, sve je do sada stizalo i roba i novac, znaci da moze uz malo truda.

Vrh Dno