Šta je novo?

prodaja kompova u sr

• Začetnik teme Začetnik teme c3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

c3

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2003
Poena
649
1)kakve veze ima amd xp procesor sa nazivom pentium
2)pentium 4 maticna ploca cudno.........sta je jos smesnije msi chaintec,a sta im znaci ms microsoft
3)zasto logo intela i znak pentium 4 kad ovde nema ni slovo "i" od intela a kamolo pentium
4)naravno integrisana graficka u agp slot boze moj
5)integrisana zvucna!!!!3d duplex!!!ovo mora da je dobro.....zamisli koje glupsti ajde bar da su napisali negde da je integrisana
6)sta ce monitor na slici moze li neko to da objasni kad je ovo samo kucisti,zvucnici,tas,mis

zaista srbija je zemlja racunara

gore sam zamutio ime firme.
Jel zaista glupo ispada da ja kupim komponente i prodajem kompjuuter kao gabi start mislim ej ljudi

...pa dobro....bar su zvucnici 480 w cheers

a jel neko provalio zasto je verzija modema 0.90 (v0.90)

Srbija raj na zemlji za takozvane dilere kompova :twisted:
Sve odlicno dok ne kupis a kad kupis :boom:

Cudo da nije pored oglasa za prodaju kompova stavio i "vrsim usluge busenja Hilti burgijom" :d

c3 je napisao(la):
2)pentium 4 maticna ploca cudno.........sta je jos smesnije msi chaintec,a sta im znaci ms microsoft

Mogu da se kladim da je MS od Matsonic 🙂

bolje bi im bilo ms neznaci to jel zaista je smesno da jednu maticnu proizvodi tri firme.
ali onaj logo je carski

Idu na neznanje kupaca.

Moj AMD je odavno Pentium 4 (kao i kod vecine vas, verujem):

User No1: Koji racunar imas?
Ja: AMD-a 1700
User No1: A jel to Pentjium 4?
Ja: (kratko objasnjenje o AMD-u i Intelu)
User No1: ???
Ja: Da, to je Pentum 4. 🙄

dexx je napisao(la):
Idu na neznanje kupaca.

Klasika...

ima tih koji idu na neznanje kupaca, naravno....
a ima i onih koji sami TOLIKO ne znaju, ne prosto ne mozes ni da pitas sta te interesuje.......podrazumeva se da kad se jaiv neka riba, mozes slobodno da spustis slusalicu....ili da cujes ono poznato : "Cekaj samo da pitam..." 🙂

dexx skroz si u pravu
kad te pitaju koji komp imas p1,2,3,4
a najgore je kad kazu p2 nabudzen na p3

c3 je napisao(la):
1)kakve veze ima amd xp procesor sa nazivom pentium
3)zasto logo intela i znak pentium 4 kad ovde nema ni slovo "i" od intela a kamolo pentium
4)naravno integrisana graficka u agp slot boze moj
5)integrisana zvucna!!!!3d duplex!!!ovo mora da je dobro.....zamisli koje glupsti ajde bar da su napisali negde da je integrisana
6)sta ce monitor na slici moze li neko to da objasni kad je ovo samo kucisti,zvucnici,tas,mis

zaista srbija je zemlja racunara

gore sam zamutio ime firme.
Jel zaista glupo ispada da ja kupim komponente i prodajem kompjuuter kao gabi start mislim ej ljudi

Simpsoneeeee, provalili ti ljudi oglas!!! :d :d :d

dexx je napisao(la):
Idu na neznanje kupaca.

Stvarno klasika.

Najgore sto sam dosad video u oglasu je bilo:
intel P4 Duron XP 😱

a sad i ima foran Pentium Celeron 4 umestop intel celeron

Najbolja je Intel Pentium 4 (C128).
"copyright by Jugodata".
Chobani.

Pozdrav!

To sa C128 je mnogo dobra fora...nisu slagali, a ko ne zna shta je, mislice da je pravi p4 🙂

>To sa C128 je mnogo dobra fora...nisu slagali, a ko ne zna shta je, mislice da je pravi p4

shta je to c128 (cache?)

Lucas je napisao(la):
>To sa C128 je mnogo dobra fora...nisu slagali, a ko ne zna shta je, mislice da je pravi p4

shta je to c128 (cache?)

Ne bi me začudilo da kažu da je Commodore 128 😀

driver je napisao(la):
To sa C128 je mnogo dobra fora...nisu slagali, a ko ne zna shta je, mislice da je pravi p4 🙂

Guru, naravno da jesu slagali. Celeron NIJE Pentium, to su dva odvojena proizvoda. Nigde na kutiji od Celerona ne pise Pentium. Intel kaze da je Pentium "centar Vaseg digitalnog sveta", dok je Celeron za bake dok mese pitu da mogu da pogledaju koliko se krecu akcije IBM-a na berzi, nikako za zahtevne igrice i sl 🙂

Isto kao sto Duron nije Athlon. Naravno, kod nas ljudi uvek vole da za malo para dobiju "Pentijum" pa im prodavci izlaze u susret 😀

Ja sam hteo da proverim da li postoji pravna regulativa na osnovu koje bih mogao da ih tuzim (i dobijem parnicu, naravno), jer su mi podvalili "macku u dzaku". Znaci, odem tamo, namerno kupim taj "Pentium 4 C128", i posle ih tuzim kada vidim da su me *****ali i dali mi Celeron. Mada, lepa zemlja Amerika je daleko, pa to ovde ne bi proslo, a da smo u Americi ne bi ni vidjali takve oglase...Ja da sam neka vlast, zatvorio bi im firmu za takve stvari i naterao ih da plate debelu kaznu tek toliko da se ne sete vise da lazu neinforimsane ljude (nije sramota ne znati, ali je pokvareno igrati svesno na tudje neznanje) bas kao na Zapadu.

Evo jos jedne "renomirane" firme...

Inace ja ih donekle razumem.Ipak dosta nasih ljudi je cula samo za Pentium i ako im nekazes da je to Pentium dzaba, bez obzira na cinjenice o AMD, povoljnosti i sl... culi su za Pentium pa...

Ali bez obzira na to trebali bi da postuju neke stvari..

Poz. Bane ,)

ma nema to veze

culi su za pentium, onda neka plate pentium ALI ONOLIKO KOLIKO KOSTA...

onda bi svuda pentiumi bili pentiumi i kostali bi adekvatno. Dakle firme nista ne bi gubile ovim, opet bi prodavale celerone (jer ljudi ne bi imali kintu za pentium - da?).

Ali bi musterije makar znale sta kupuju!

kakvi su jadnici ovi iz lista...

barton...

e bash bi bila fora to sa parnicom!

ajde pogledaj jel bi moglo tako nesto da se izvede, ja sam za (imash deo kinte od mene)

barakuda je napisao(la):
Evo jos jedne "renomirane" firme...

Inace ja ih donekle razumem.Ipak dosta nasih ljudi je cula samo za Pentium i ako im nekazes da je to Pentium dzaba, bez obzira na cinjenice o AMD, povoljnosti i sl... culi su za Pentium pa...

Ali bez obzira na to trebali bi da postuju neke stvari..

Poz. Bane ,)

He... Najjace je ono HDD 80GB brzi :beat:

Salu na stranu. Slazem se da ih treba donekle razumeti. Mnogo ljudi razlikuju kompjutere samo po tome da li je Pentium 1,2,3 ili 4 (pa kad ga pitas kakav komjuter ima, kaze: cetvorku 😕 ). Zato ipak moraju da stave to P4 negde. Naravno, ne zelim u potpunosti da opravdam takvo prodavanje kompjutera, vec samo da istaknem da ih neinformisanos kupaca ipak prisiljava na takve poteze.
Onda dolazi i AMD-ova losa reputacija (barem kod ljudi koji su culi za AMD). Pored klasike: "Uzmi P4, manje se greje.", nedavno mi je jedan drug rekao: "Necu da izimam Athlona. Previse je bucan", a ja ga gledam i razmisljam od kad procesor proizvodi zvukove :zid: .

P4~Athlon XP 2000+

ovako???
lepo umesto razmaka stave priblizno i to je to!!!!!!

Ma to sa bukom i spaljivanjem je stvarno zalosno...
trebali bi da napravimo test dva sistema AMD i Intel sa priblizno istim karakteristikama( sta ces AMD ce ga razbije 😀 ) i da se izmere sve te nepoznanice, da se izmeri buka, zagrevanje, mogucnost spaljivanja (ovo je malo teze izvesti kod nas..) ali ljudi koji rade za neke casopise lepo kazu kada budu uzimali na test mozda ce da rikne a mozda i ne sve je to u cilju popularizacije( sta je za CT jedan proc??? 🙂 )..

Hm.. zanimljiva je ovo ideja.. ajde nadlezni i oni koji to mogu ( ljudi koji rade za neke PC casopise).... u akciju

Poz. Bane ,)

Nazad
Vrh Dno