Šta je novo?

Prodaja FB stranica?

brkchina

Cenjen
Učlanjen(a)
02.06.2011
Poena
154
pozdrav svim forumasima,
ovaj forum mi je izgledao kao mesto, na kom bih mozda mogao da se raspitam i da prodiskutujemo o temi iz naslova

gledam u zadnje vreme na cemu i kako sve ljudi zaradjuju pare na internetu, u nadi da cu i sam naci neku ideju za neku dodatnu zaradu...

posto je danas marketing iznad svega(pa cak i iznad kvaliteta), ocigledno da je to jedan od nacina da se zaradi neki novac na internetu, a kako su drustvene mreze(na celu sa fb) postale sastavni deo nasih zivota(hteli mi to ili ne), kontam da je to idealno mesto za oglasavanje nekog proizvoda ili usluge...

znam da nisam ja to izmislio i da necu biti preteca u FB oglasavanju, ali me zanima malo detaljnije o ovom vidu "oglasavanja", da li je neko od vas nekada pravio FB stranicu(recimo zabavnog ili informativnog karaktera), pa odrzavao stranicu odredjeni period i skupljao pratioce(lajkove), a zatim je posle odredjenog vremena, prekrstio u stranicu sa totalno drugom namenom(recimo, prodaja gaca, betonskih zardinjera, odece, obuce................), na kojoj vec ima 10, 20, 30, 70, 100k pratilaca, i koji sada umesto da citaju ljubavne statuse ili viceve ili da gledaju smesne klipove i slicno, imaju lajkovanu stranicu koja oglasava ponudu necega(recimo, gore navedenih gaca)...

najvise me zanima:
da li uopste postoji trziste u srbiji koje kupuje takve stranice?
koliko je zaista tesko skupiti te lajkove na stranici i koliko mislite da bi vremena trebalo da se posveti istoj?
koji bi bio neki minimalan broj lajkova na stranici da bi stranica imala ikakvu vrednost?
da li mislite da uopste ima smisla raditi tako nesto jer ni sam ne znam koliko bi to moglo da vredi i koliko ljudi to vec radi?

Stranica sa preko 300 (tri stotine) lajkova vise ne moze da menja ime.
Ima dosta sezonskih poslova sad, njiva i to pa udri. Mani se gluposti.

Telegraf.rs je pokupovao sve moguce stranice na fb, i tako od kako postoje, smaraju fanove tih stranica sa svojim glupim vestima.

Mozda budes uspeo, ako imas volje i ideju, ali potrebno je vreme da napravis lajkove na stranici i cena koja varira za te stranice je max 500€.

Stranica sa preko 300 (tri stotine) lajkova vise ne moze da menja ime.
Ima dosta sezonskih poslova sad, njiva i to pa udri. Mani se gluposti.

ali ja trazim dodatnu zaradu, tesko da cu uz moje puno radno vreme stici i da kopam, berem maline, pomorandze...

dovahpig je naveo da se stranicama sa 300 i vise lajkova ne mogu menjati imena, ako je tako...eto prepreke pre nego sam i poceo bilo sta... :/

Poslednja izmena od urednika:
ali ja trazim dodatnu zaradu, tesko da cu uz moje puno radno vreme stici i da kopam, berem maline, pomorandze...

Ne razumem se u zarađivanje na flejsbuksima, ali sve i da je ta tvoja ideja izvodljiva, siguran sam da bi ti trebalo mnogo vremena da napraviš kvalitetnu stranicu sa mnogo pratilaca, a verovatno bi dobio kikiriki za nju.

Mislim da je jednostavnije i korisnije da se par sati dnevno ili nedeljno baviš pružanjem usluga starim i bolesnim licima (održavanje domaćinstva, nabavka, menjanje pelena...) :wave:

Nazad
Vrh Dno