Šta je novo?

Procesor na COMPAQ Armada M700

*Brainiac*

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
310
Sinoc mi je bio drugar i poceli smo neku polemiku oko procesora, na laptop racunarima, on kaze da je kod njega na GERICOM-u na ploci socket PGA370 i da moze da ugradi koji hoce procesor. Dobro, priznal ja njemu to ali sad on tvrdi da je i kod mene na Compaq-u isto. Odneo vrag salu i poceli mi sda rasklapamo laptop da vidimo.Tu je i nastao problem.
Kod amrmade m700 da bi dosao do procesora morad da skines bukvalno sve, krenuli smo redom i cudili se kako to da su ga tako "duboko" spakovali.Posle nekih 35 minuta raspakivanja konacno smo dosli do procesora i kada smo skinuli kuler sa njega, onda smo ukapirli zasto nije na nekom dostupnijem mestu. PROCESOR KDO ARMADE JE INTEGRISAN NA PLOCI, prakticno nije predvidjeno da se ikad menja, tako da ako rikne ne daj boze mozes komotno da bacis masinu.

ovo sam pisao samo da bi obavestio eventualne entuzijaste kakvi smo sinoc bili nas dvojica, znaci narode nemojte ni po koju cenu rasklapati Compaq Armadu M700, nema nikakve svrhe, sve sto moze da se zameni dostupno je sa donje stvare ispod poklopaca, sve ostalo je gubljenje vremena.

Mogli ste da pitate :) na E500 modelima je isti slucaj, umesto m-PGA socketa, CPU je zalemljen (BGA2)...

pa u pravu si al' sta ces kad smo "pametni" boje nas otac ludi.... :)

Vrh Dno